Om ljud


 

Den här bilden har nog fler än jag tagit. Bland annat Anders Petersén ser jag i kvällsbläddringen av en av hans böcker. Inga jämförelser i övrigt.
En bild ur arkivet. Samtidigt letar jag rätt på ljudet, ur minnets arkivskåp, den där dossiern med ljud från länge sedan. Kajorna som flyger runt katedralen. Stadens signum. Och det är den första kvällen efter ett oändligt kort sommarlov. Tillbaka i staden. Doften av ovädrad stadslägenhet.  Ljudet. Och där någonstans, i en åtta nio -åring, insikten i att staden har ett ljud. Att man kan skilja ljud från ljud. Att ljudet jag hör registreras aktivt. Inte enbart en kuliss. Ljudminnet.

Inlagt 2017-09-19 21:25 | Läst 190 ggr. | Permalink
Lyrisk text till bra bild!
- hawk
Tack för kommentar. Finns någon diktrad om staden som lyder "...och där finns det lärdom av bara hin, och mögel och damm vill jag lova, och själva kajorna tala latin, mens stadens fäder de sova"
Klassiskt motiv. Tog ett liknande bild i staden Varberg förra året och det du säger om ljudminne i dina förövrigt väl skrivna rader, så är det lätt att framkalla. Förresten vi har en flock kajor här i Skultorp också.
😁
Svar från mombasa   2017-09-20 22:13
Tack för titten. Men de säger att det sinne som ligger allra främst är luktsinnet. Lukt, ljud och på tredje plats synen. Kan nog ligga en hel del i det. Ha det gott.
Läs- och sevärd blogg, gillas mycket!/ Björn T
Svar från mombasa   2017-09-21 19:50
Tackar och bockar! jag läser ofta din blogg men är nog skam till sägandes rätt dålig på att kommentera. Gillar särskilt dina gamla bilder. Bästa hälsningar