Sena januari

Sena januari är flockar av skrak, knipor och alfågel på Svartlögan. Och knasterblått. NNV och kuling i byarna och nån minus. Men ljuset är en månad högre. I morgon blir det svinväder och mer därtill allt eftersom säger de. Storm och  snö på söndag. Sen kallt. Men igår det stod vinden på SV och regn och tempen på 5-6 plus, vid Furusund kom tjockan, så tjockt att till och med vägfärjan gick med mistlur.  Man kan inte anklaga vädergudarna för enformighet i alla fall.


Ju mer värmeenergi i atmosfären, desto mer rörelse och skillnader. Man borde lyssna på vetenskapen, till exempel Klaus Hasselmann och Syukuro Manabe, nobelpristagare  2021. Som Greta och miljontals ungdomar världen över försöker få politiker att förstå. Det finns många Gretor världen över. Tur är väl det.

(Fuji Xpro2 och kitobjektivet 18-55mm. En tanke slog mig att det borde inte vara så svårt att göra en ”tape” eller nån annan markering med bländartalen på bländarringen. En nackdel med objektiv som bara visar bländartalet i sökaren är att det egna minnet ofta är väldigt kort. Nån som har tänkt i samma banor?)

Inlagt 2022-01-29 17:41 | Läst 1255 ggr. | Permalink
Härlig beskrivning av Svartlögas omgivningar, snart borde det väl gå att åka skridskor där.. så var det väl ofta innan millenieskiftet, som jag minns det.. kanske minns fel.. Du får hålla i hatten misstänker jag!
Hälsn!
Svar från mombasa 2022-01-30 21:00
Hej. Isarna har varit rätt dåliga om ens alls de senaste åren åtminstone ut på fjärdarna. I innerskärgården ligger is men om kvaliteten är skridskolämplig vet jag inte. Man får kanske förlänga båtsäsongen i stället.
Hälsn Gunnar S