CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport #3 från Brödåkra oktober 09

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

 

Man behöver inte vara nyttig jämt.

Äntligen Fredag! Det kommer min tillfälliga hyresvärd Christer att utbrista när han kommer hem senare i kväll efter veckans arbete, två dagar i full frihet!

Christer börjar sitt jobb vid halv tio så han drar iväg hemmifrån vid niotiden. Kommer hem igen gör han mellan fem och sju på kvällen lite olika beroende på hur många körningar han fått under eftermiddagen.

I kväll vankas det kräftor med allt som hör till, Christer är en baddare på snapsvisor så det är stor risk att hans stämma kommer att höras över Brödåkra frammåt kvällen.

Bild: Christer ”arbetar” på första maj 2007.

 

 

Blåsigt och regn i dag så man har ingen större lust att gå ut direkt. Blir en hel del tid ute på nätet i stället och lite läsning och teve tittande allt i lagom blandning Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 . Bild: Utsikt från min sovhörna idag kl. 15:15.

 

 

Bonusbild!

 

 

Snapshot vid Brunnsviken i Stockholm. 2009-06-28 kl.12.42.

 

 

Brödåkra den 16 oktober 2009.

/Bernt

 

 

Postat 2009-10-16 16:44 | Läst 2975 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kortrapport #2 från Brödåkra oktober 09

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

Jag har varit med på Tradera och bjudit på en 800-grammare, en M4-P med en Summicron 50:a.

Nu när jag skriver det här vet jag inte hur auktionen gått men priset börjar redan närma sig smärtgränsen för mig.

Jag sålde ju min Makina 67:a för att skaffa mig en M-kamera med en 35:a i första hand  men också en 50:a skulle funka som start.Jag har ju haft en Leica M-kamera tidigare i mitt fotoliv under många år så jag vet vad det handlar om. Sen har jag ju också en begränsad budget för sådana här utsvävningar.

Och gick det inte den här gången så dyker det säkert upp något nytt objekt snart...

 

 

Nu några timmar senare...

 

 

Tradera auktionen är avslutad. Och skönheten blev min för 7900, inte billigt men ändå. Om allt nu fungerar med säljaren så skall jag snart kunna smeka en M-kamera igen. (varning för lite Bengan sjuka). Så småningom måste det också till en ljusstark 35:a, Voigtländers 35 /1,4 Classic Nokton har jag för mig jag läst gott om. Fast en svart Summicron 35:a skulle också sitta fint. Framtiden får utvisa...

 

 

 

Fast LX3:an fungerar ju också utmärkt när man är ute och rör på sig. Lite arbetad svartvit variant av förra inläggets bild.

 

 

Allt är nästan klickbart numera!

 

Brödåkra den 15 oktober 2009.

/Bernt

 

Postat 2009-10-15 17:44 | Läst 3563 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Kortrapport #1 från Brödåkra oktober 09

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

 

Tåget avgick i tid från perrong 11 på Centralen. Jag var ute i god tid nästan fyrtio minuter innan avgång. Skaffade lite tidningar att bläddra i under resan. Jag köper inte så många fototidningar nu för tiden, det blir mest när jag är ute och rör på mig. Fast jag brukar bläddra i en hel del i pressbyrån på Odenplan som har ett ganska bra utbud och någon enstaka gång köper jag någon.

Nu blev det två, engelska Digital Photographer och FOTO. Ingen av dom några höjdare direkt, snabbt genomlästa. Så det blev lurar i stället med en gammal fin Eagles skiva ”Desperado” och lite Kurt Bergengren i stället.

 

Eftersom jag kom till Lund lite tidigt fick jag vänta cirka enochenhalv timma på Christer som fortfarande var ute och levererade blommor och växter med sin lastbil. Så det blev några stora stark på en bar i närheten av station.

Källen avlöpte sedan som dom brukar när det är ”Brödåkra-Meeting”.

 

 

 

Någon dag innan jag åkte fick man i pressen reda på att bygget av nytt Stadsbibliotek lagts på is. Jag tillhör den skaran som inte gillar det förslag som vann i den stora tävlingen om det nya biblioteket. Asplunds gamla fina värlsberömda byggnad kräver den luft omkring sig som den nu har. Med det vinnande förslaget blir Asplunds biblioteks utstrålning i stadslandskapet blir helt spolierad. För att inte snacka om ingreppet på Observatoriekullen. En del av dom som gillar det vinnande förslaget tycker att vi som har protesterat mot det är gammalmodiga och bakåtsrävare och inte förstår oss på modern stadsarkitektur, men det måste finnas andra mera lämpliga platser för det stora kontorskomplex dom säkert behöver bygga för framtiden.

 

 

Bonusbilder!

 

 

Bildbearbetat självporträtt i min hall med min orkidebild. Orkidebilden är den enda av mina egna bilder som jag har på väggarna hemma. Den finns också hos ett antal andra i canvas utskrifter.

 

 

 

 

Och själv gillar jag nog den här svartvita lite Tri-x liknande och svagt tonade bättre.

 

 

Brödåkra den 15 oktober 2009.

/Bernt

 

 

Postat 2009-10-15 10:56 | Läst 3830 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Sista stadspromenaden i Stockholm på ett par veckor...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

 

Gårdagens promenad skulle om det gick bra resultera i att jag hade med mig en pilotväska hem. Som vanligt googlade jag först för att hitta lämpliga inköpsställen att besöka. Hittade två som jag siktade in mig på, en låg på Regeringsgatan och en på St Eriksgatan. Lagom spännvidd för promenaden. Först ner till butiken på Regeringsgatan som skulle ligga en bit norrut från Hamngatan. När jag kom dit visade det sig att den hade upphört och inget besked fick jag heller om den hade flyttat till något nytt ställe. Tänkte ett tag på gå till NK och kolla också men jag hoppade de efter en stund då jag vet att priserna där inte är anpassade efter min plånbok direkt.

Så det blev i stället Sveavägen fram till Kungsgatan och den sedan upp till Kungsholmen och Flemminggatan. Jag visste att nästa butik låg mellan Flemminggatan och St Eriksbron, och den var inga svårigheter att hitta.

Och där hittade jag också en bra pilotväska och femton hundra spänn försvann snabbt ur lädret. Sen var det bara att gå över St Eriksbron och sedan Odengatan upp till Dalagatan och bostaden.

Bilden överst är från St Eriksbron i går kl.14.27, den undre från den 21 februari i år kl.14.54.

 

 

Varför då en pilotväska? Min gamla från Finnair har jag haft i fyrtio år och den börjar gå i bitar. Och en pilotväska med de insatser jag har passar bra för alla mina kamerabitar och tillbehör som jag släpar med sig plus att man får plats med allt annat smått o gott som musikmaskin, pipor, tidningar, böcker, alvedon, sax, kniv, dricka etc etc...jag har en mindre axelväska med också för dagsturer.

 

 

Mest för folk med välfyllda plånböcker.

Christie´s har haft fotoauktion igen (8 oktober) i New York. Inte likna galna priser som för ett par år sedan, men ändå. Här några mycket välkända bilder ur fotohistorien och deras slutpriser.  Länkarna går till Christie´s site där det finns mer information om bilderna

 

 

ALFRED STIEGLITZ (1864-1946)
The Steerage, 1907

$20,000

 

BILL BRANDT (1904-1983)
Nude, London, 1951

$13,750

 

ANSEL ADAMS (1902-1984)
Moonrise, Hernandez, Northern New Mexico, 1941

$37,500

 

HENRI CARTIER-BRESSON (1908-2004)
Behind the Gare St. Lazare, 1932

$21,250

 

ROBERT FRANK (B. 1924)
Political Rally - Chicago, 1956

$86,500

 

IRVING PENN (1917-2009)
Ballet Society, 1948

$25,000

 

Det diskuteras redan på konstmarknaden om priserna på Irving Penn´s verk nu kommer att stiga efter hans död. Men hans rekord från april förra året blir nog svårt att slå på ett tag. Men man vet aldrig, även fast det är lite kristider så verkar det finnas dom som har guldbyxorna fulla.

 

IRVING PENN (1917-2009)
Cuzco Children, 1948

$529,000

 


Nästa gång jag hör av mig kommer jag att befinna mig i Skåne, och där i Brödåkra som vanligt.

/Bernt

 

Postat 2009-10-13 08:44 | Läst 3961 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En dag med familjen, släkten och några gamla och nya vänner...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

Som jag tidigare meddelat var det dop i lördags för vårt nyaste barnbarn. Dopet skedde i Hässelby villastads kyrka av komminister Peter Streling som var mycket sympatisk i sitt framförande. Barnbarnet Elliot (Bernt-Arild) sov gott under hela proceduren.

Efter dopet var det samling för alla besökare, 28 vuxna och 16 barn i den intilliggande församlingsgården för en liten efterfest. Allt var mycket trevligt, inga slagsmål utbröt.

 

Joakim, Elliot och Madelaine

 

Min svärfar Jocke, Elliot och min fru Vivianna.

 

Tre av mina barnbarn, Beatrice, Josephine och Elliot.

 

 

Vad annars då...

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Biljetten för skåneresan är bokad och betald. Jag har ju för det mesta gjort mina skåneresor tur och retur med Swebus tidigare vilket naturligtvis är billigare än övriga transportmedel, men också jobbigare. Trångt, dålig luft och mycket små möjligheter att röra på sig när kroppen börjar stelna till som den gör numera.

Sist jag åkte ner blev det med SJ som då hade en sommardrive vilket gjorde att jag kom ner till Skåne för 500 kr och dessutom i 1:a klass. Man vill ju ha det lite bekvämt numera så det blir SJ den här gången också. I morgon tisdag vid lunch kliver jag på tåget söderut...

 

 

 

 

Det var allt i dag från en som mest sitter rullar tummarna och väntar på pensionspengarna skall rulla in den 25 varje månad ;-)

 

/Bernt

Postat 2009-10-12 08:15 | Läst 4232 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa