Tour de France. Sète II. Pointe Courte

Man får passa sig så att man inte har ett skeddrag eller något annat krokigt i örsnibben när man strosar utmed Pointe Courte i staden Sète. Att fiska dorade är populärt men inte helt ok enligt stadens prefektur.

Här bor också en hel del katter. Och då ligger tonvikten på en hel del.

Det går ingen nöd på det här gänget.  Ompysslade är bara förnamnet.

Sen avslutar vi det här besöket med en sittning på "La Passage". En bläckfisk utan krångligheter. Bara just rätt av. Och en butelj av det lokala torra och krispiga vita som gifter sig helt och hållet.( Man tar inte kort.)

(Det här blogginlägget skrivs med en och en halv veckas eftersläpning. Inte omedelbar behovstillfredställelse med andra ord. Vi åker tåg och kinesar eller lånar lägenheter av vår numera ganska omfattande franska krets av vänner. En liten bit av det goda livet det också. Och det är en Fuji Xpro1 som gäller. Alltid med fel brännvid påskruvad verkar det som.)

Inlagt 2018-10-26 23:23 | Läst 2084 ggr. | Permalink
Fin resa ni gör, ni reser på rätt sätt. Ingen förutbestämd rutt , lusten och nyfikenheten får avgöra. Och stannar var ni vill, ungefär så länge ni vill . Och letar varken märkvärdigheter eller särskilda kamera motiv verkar det som. Fint!/ björn T
Sicken massa fiskare. Och så många katter.....Ha det gott Bon voyage continu!
Svar från mombasa 2018-10-27 20:00
Ja det här blev en rolig resa, inte alltid förutsägbar och den franska ”familjen” växte ytterligare. En liten planering har funnits i botten men mycket är så klart improviserat.
Jag uppskattar blogginlägg som dessa. Att få se världen från någon annans ögon. Tack! Övre bilden med alla katter sittandes är så konstigt för ögat att ta in. Vi har 6 katter, men de syns sällan alla 6 på samma ställe. När de lever ute i det vilda, är det som om de ändå har lite flockkänsla, fast katter inte lär ska vara flockdjur.
Svar från mombasa 2018-10-27 17:05
Hej och tack för titt. Ja, det är märkligt med alla dessa katte som lever i vissa städer, ett fritt livm men samtidigt ompysslade av människor. Finns en liten fin film om detta i Istanbul. Filmen har visats på SVT rätt nyligen. Den ligger kanske kvar på svtplay.
Ha det gott
miina 2018-10-27 21:45
Måste se om jag hittar den! Tack!
Ja, det är ett härligt sätt att resa. nog har vi /hade en plan men däremellan blev det som det blev. Så har vi också fått en jättestor fransk ”familj”.