Planket och Petersén.

Planket är en bra termometer över det fotografiska tillståndet i landet. En mycket intressant och bra mix med en liten gnutta förutsägbarhet. Fast förutsägbarhet är kanske mer ett betyg på att jag kanske rent av har hyfsad pejl på läget. Vill jag åtminstone gärna tro. Men det finns som sagt mycket intressant fotografi av hög klass.
Bilden av Lisa Arfwidsson  var nog den som jag fastnade för. Inte beroende på nakenheten utan mer på nånslags sinnlighet som kontrasterar mot den där mörka skogssiluetten. Och en viss ögonblicklighet. 

Anders Petersén på Liljevalchs. Väldigt få besökare så här en lördageftermiddag. Vilket inte gör nåt. Man får nästan äga utställningen själv. Och förväntningarna infrias. Och det är extra roligt att man kan se enstaka bilder, eller som en slags ickelinjär berättelse. Eller som en enda stor installation. Det blir så klart en katalog med sig hem. Och gläds åt fin repro med bilderna återgivna i frekvensmodulerat raster. Jodå, tekniken spelar nog lite roll i alla fall.

Inlagt 2019-08-19 21:59 | Läst 1550 ggr. | Permalink
Anders P hade också en tidigare opublicerad bild på Planket i år. Från Lehmitz-sviten. Vet inte om du såg den men lite unikt var det.
/per-erik
Svar från mombasa 2019-08-20 10:16
Hej
Jodå, damen i pälsen. Och jo visst, den kändes så där lite osedd. Fast omisskännligen Anders P.
Ska bli intressant att se vad det blir av ert fotoskolan-projekt.
/Gunnar S
Håller med om "min grannes" Lisa Arfwidssons bild. Väldigt finstämd och sinnlig, kändes som "hemma" för mig. Fin i färg, även om jag personligen föredrar den typen av bilder i svartvitt.
Svar från mombasa 2019-08-20 10:19
Hej. Håller med om svartvitt men just att den var en färgbild gav den i mitt tycke en liten, liten ytterligare dimension.
/ Gunnar S
Osäker på det där med päls, men nåt smålurvigt var det. :-)