2018 Oskärpans år. Och gdpr.

Hade så när glömt bort att jag självutnämnt 2018 till oskärpans år. Så då får det bli nåt oskarpt igensotat och alldeles fel. Blir förövrigt om inte påhoppad så åtminstone nåt ditåt av två valarbetare, det är bevars valstugor i faggorna. Av alla schatteringar. Sånt kan ju vara värt att dokumentera.Två valarbetare från mittfältet dyker upp och  lite för påträngande för min smak börjar fråga fotografen om vem, varför, syfte och etcetera. Då reser sig borsten lite grann på fotografen och då anfall som bekant är bästa försvar blir det en snabbföreläsning om gpdr, om allmän plats, om tryckfrihet, om undantagen i gpdr när det gäller fotografi. Och lite till. Och avslutar med tanken att det kanske är rätt trevligt att vi har ett offentligt rum, och att det är möjligt att dokumentera livet i staden. Då. Den ene valarbetaren tycker inte det. Och då undrar jag om hen  kanske borde stå i en valstuga borta på högra kanten istället. Fast det säger jag inte. 
(Valstugebilderna höll för övrigt inte måttet. hade inte ens rätta oskärpan. Sorti i papperskorgen med andra ord.)

Inlagt 2018-08-20 18:03 | Läst 1590 ggr. | Permalink
Här händer en del som gör mig nyfiken...herrarna som kommer in i bilden så ungdomar som tar sig ett snack. Dessa helt dokumentära bilder har sin charm.
Hälsar
Gun-Inger
Svar från mombasa 2018-08-21 09:16
Hej och tack för titt. Bilden är enligt gatufotogenrens ordningsregler alltför kraftigt beskuren. Men syftet var inte GF. Så den borde slinka undan utan varning :-).
Intressant, har också haft ett snack med en valarbetare idag efter att ha fotat, den pratstunden var dock helt utan irritation :-) Riktigt realistisk bild!/ Björn T
Svar från mombasa 2018-08-21 09:18
Hej och tack för titt. Vad trevligt att ha irritationslösa samtal. Jag fick känslan att de valarbetare som pratade med mig inte var så pålästa.