Dagarna på Gotland

Ett besök på Gotland och gamla vänner i Ljugarn varje vår har blivit en tradition. Många små vandringar blir det, som onsdagens till Herrvik från Grogarnsberget. Lågvattnet i Östersjön avslöjar den här klippan, inte så fast förankrad i jordskorpan som man skulle kunna tro.

I Herrvik blir det ett högst oplanerat besök i Herrviks motormuseum. En sån där inrättning som skapats av lokala entusiaster. Och här handlar det om råoljemotorer eller tändkulemotorer, ni vet de där som dunkar så tryggt och hemtrevligt. Nördar kallar de sig själva. Vi får en guidad visning även om museet inte har öppnat för säsongen ännu.

Fem entusiaster och kan man låta bli en gruppbild. I bakgrunden syns den enormt stora Atlas Polar K34M, en fyrcylindrig maskin där enbart svänghjulet väger sex ton. Kommer ni förbi Herrvik ska ni besöka det här stället. Det här med intresset för obsoleta ting, råoljemotorer eller analoga kameror, det är väl liksom samma.

Inlagt 2023-05-15 20:05 | Läst 488 ggr. | Permalink
Gotland har kultur! Råoljemotorer, kalkstensbyggningar, utrotningshotade ogräs hålls vid liv genom Länsstyrelsens försorg, mycket målande och säkert någon obsolet fototeknik nånstans.

Bra tips. åker till ön i morron, och trevliga bilder! Ovanligt lågt lågvatten, måste ha varit högtryck uppe i lufthavet länge nu.
Svar från mombasa 2023-05-15 21:02
https://herrvikmotor.se/
För öppettider med mera.