Bästa kamera liksom

Kan man undra över och det görs i en tråd signerad Mikael Good här på FS. Det är en trevlig läsning många inlägg, och många, många tankar. Önskemålet verkar vara en kamera som i princip bara gör det den behöver göra (vilket naturligtvis är en svår fråga i sig). Allt för många finesser är av ondo är den allmänna meningen. Och ampra påpekanden att det är just det som håller ner priset på grunkorna.
Men man skulle kanske kunna tänka att en kamera må ha en massa funktioner och man får aktivera dem allt efter som man behöver dem eller finner ett visst nöje i att ha dem. Somliga vill filma andra behöver kanske gaffling, byta AFmetod eller vad det nu kan vara. Man får liksom komponera sin egen kamera med de ingredienser som finns till buds. I stället för att stänga av dem. Lite grann som en PC. Man fyller på den allt efter som man behöver.

Jag skulle vilja ha zoomobjektiv med tydliga klicklås på de vanligaste brännvidderna. Jag önskar en ESR som har Pentax spotmatics tumgrepp för ljusmätare, läs aktivering. Jag skulle vilja ha min Nikon F med samma funktioner som den hade då. Jag skulle vilja ha en strippad, avskalad Fuji Xpro2. 
Frågan är dock om man blir en bättre fotograf för det?

(Jo, nog börjar Coronaförsiktigheten gå lite granna på nerverna, även om vi inte är i riskgrupp. Naturen här omkring känns lite uttömd. En vill gärna ta sig in till en stad och se och vara 24mm-nära folk. Det får bli nåt från arkivet.)

Inlagt 2020-08-23 19:26 | Läst 655 ggr. | Permalink
Ja, det blir lite tomt naturmässigt den här årstiden.. det gäller även i stan, tänker då på mina Tornseglare som försvann för drygt en vecka sen.. dom har stått för dagliga föreställningar i form av nära förbiflygningar och skrianden på ett väldigt trevligt sätt sedan i maj! Nu är allt helt tyst här, utom lite skrikande små barn ibland dagtid.. men på kvällen är också det tyst, det mörknar snabbt nu! Men promenerande på stadens gator fungerar fint, dessutom är det en behaglig temperatur nu!
Hej och tack för titt. Jo, nån slags människokontakt får det nog bli. Trots det har de senaste månaderna förlöpt rätt bra, inte så mycket tornseglare kanske men en del havsörn, ja faktiskt var och varannan dag ovanför hustaket.
Ha det gott!
Jag skulle vilja ha en digital filmrulle på min Leica M6!
En rulle på 800 ISO med typ 500 bilder i jpeg! Som ger hyffsat stora filer!
Det skulle räcka! :)
/B
Svar från mombasa 2020-08-24 14:21
Som sagt. Jag tror att det är fullt möjligt att knåpa ihop nåt sånt. Och det finns nog en tillräckligt köpstark grupp för att motivera det.
/Gunnar S