Dokumentärt

Hade jag varit i England hade jag nog tagit en tripp till Newcastle och tittat på en utställning med Chris Killips fotografier. Engelsk, eller manxisk snarare, och tidigare Magnumfotograf. Men kika gärna på hans bilder i länken härovan. 

Chris Killip, retrospective. Baltic Centre for Contemporary Art Newcastle. Till 3 september.

(Inte England. Prag nångång. Klocktornet fotograferat. Checked. FujiX10.)

Inlagt 2023-07-19 16:03 | Läst 726 ggr. | Permalink
När du skrev att Chris var tidigare Magnum-fotograf så tänkte jag att det var han väl tills han gick bort för några år sedan. Jag valde att kolla upp det hela och vad jag kan se så var han faktiskt aldrig med i Magnum. Blev lite förvånad. Däremot så verkar Magnum äga hans fotografiska portfölj idag. Vet du nåt annat så berätta gärna.

Angående utställningen så är det densamma som visades i London på The Photographers' Gallery i slutet av förra året och nån månad in på detta. Jag såg utställningen två gånger och den var verkligen bra – funderar att skriva en blogg om den inom kort. Därmed blir det ingen tripp till Newcastle för mig men jag funderar starkt på att ta mig till Liverpool innan 7 januari 2024 för att kolla på "Photie Man: 50 Years of Tom Wood" på Walker Art Gallery!

Dessa utställningar är väl värda att besöka för dig – det går ju tåg från Sverige dit om du inte vill flyga.
Hej Fredrik. Det var en nyhet för mig men du har säkert grävt djupare i Chris relation till Magnum. Undrar varför Magnum skaffade sig eller fick rättigheterna till hans portfölj.
Det är ju inte helt ovanligt heller att utställningar går på turné och jag ser fram emot en blogg om Chris Killips bilder. Tyvärr lär jag inte passera under kanalen i tåg den närmaste tiden även om Tom Wood lockar, det blir inte längre än till Paris (med tåg) och Bretagne den här gången nu i september :-)
Ha det gott
/Gunnar S