Gatufoto. En recension

Idag blev det en titt in på Galleri Fotografi. Adress Hornsgatan Stockholm. Bengt Hansson, känd från FS ställer ut gatufoto.
   Och för det första, det går alldeles utmärkt att blanda färgbild med gråskalebild. Är printarna dessutom exemplariskt välgjorda med superb färghållning där färgtemperaturen är på graden när rätt då kan man förstå att det här blir en nöjsam läsning. Bengt Hansson kan sin sak. Det är naturligtvis ett urval av bilder, men det handlar också om att välja ur den mängd exponeringar som jag förutsätter finns. Vissa bilder har jag sett publicerade tidigare och då är det extra roligt att se dem fysiskt så att säga. Det är nu så, bilder på papper trumfar.

Och om berättandet då? Kan man hitta ett anslag, ett fotografens förhållningssätt till det han gestaltar? Ja, jag tycker det. Det finns alltid en tanke bakom Bengts bilder. Det finns ofta en slags rytm i berättandet (Bengt är basist och musiker så fattas bara annat). Och det är ett fotografi i en humanistisk tradition.

Har ni möjlighet ska ni och är i huvudstaden, ta en sväng till Galleri Fotografi. Titta, se och lär. Och ut och fotografera.

Inlagt 2022-09-10 19:17 | Läst 534 ggr. | Permalink
Det är en fin utställning, ska försöka hinna rbi en gång till.
Mvh Bengt
Det kan vara långt till Stockholm fast man bor i Knivsta, mest för att det är trångt och stressigt om man ska ta tåget in en eftermiddag efter jobbet. Jag skulle gärna se detta men då ska det helst vara i samband med ett annat ärende.
Hälsningar Lena
Svar från mombasa 2022-09-12 21:13
Ja, stockholmsbesök ska gärna kombineras med flera kommisioner. Men en lördag med lite utställningar och strosande, och några viktiga inköp. det tar inte så lång tid med tåget tycker jag.
/Gunnar S
Kul att du tog dig tid Gunnar! Tack!
/Bengt!
Svar från mombasa 2022-09-12 21:14
Nöjet helt på min sida. :-)
/Gunnar S
En fin utställning av en excellent och utpräglad gatufotograf.
Mvh Frantis