Nostalgi i modulform

En del farbröder är otroligt fascinerade av modelltåg och allt vad där till hör. Men alla har inte en källare eller utrymmen att bygga sin drömnostalgi. Så vad gör man? Man bygger en liten bit och så träffas man och sätter ihop sina moduler och vips har man 111 meter modelljärnväg. Ja vips är kanske fel ord, det tar tydligen två arbetsdagar att plocka ihop det, men ändå. Så träffas man då och då och bygger, har roligt, umgås, pysslar odlar vänskap och allt det där viktiga i livet. Och en viss berättigad stolthet i att visa resultaten av mödorna. Det är inte utan att man kan se en liten parallell till vissa fotografer :-). Men det är väl just de här underliggande egenskaperna hos folk som gör att det kanske går att se framtiden an med viss tillförsikt. Att människor kan skapa ihop. Med en rejäl nypa lekfullhet.

Publiken är trots vad bilden säger rätt ungdomlig. Det är sportlovsvecka och evenemanget är gratis för alla barn och ungdomar mellan två och hundra. (Tack för det Uppsala Konsert och kongress.)

I modelljärnvägar, precis som i kvantvärlden, händer oväntade saker när ett svenskt persontåg med ett ellok Hg stannar vid perrongen i en fransk stad. Eller ett amerikanskt  Amtrack-tåg passserar något som ska se ut som Waxholm.

För att få allt att snurra runt som det ska krävs en hel del logistik och elektronik.
(Att fotografera sånt här med bra resultat hade nog krävt lite mer av stativ och kanske ett lite mer dedikerat objektiv än 24-70 och Nikon.)

Inlagt 2020-02-19 10:03 | Läst 2201 ggr. | Permalink
Intressant! :) För jag har några lok och vagnar, dock avställda! /B
Svar från mombasa 2020-02-20 21:15
Ja, de dyker upp lite här och var, som ett resande teatersällskap, ackurat.
Kul med lek på fullt allvar, klart att men ska bejaka sitt barnasinne, blir resultatet att man bygger modelljärnväg med likasinnade är det ju strålande.
Mvh Glenn
Svar från mombasa 2020-02-20 21:16
Ja, den allvarsamma leken är det ju inte, men glädjen och stoltheten går inte att mista sig på.
Hej Gunnar.
Fin dokumentar serie.
Jeg har også en nedlagt modeljernbane i kælderen.
Mvh. Erik/DK.
Svar från mombasa 2020-02-20 21:17
Det är roligt att se sån här skaparmöda. Nån järnväg var det länge sedan jag hade själv.