Oktobermorgon i Languedoc

Fast jag tänkte egentligen skriva ett par rader om  filmen "Cold war",  Paweł Pawlikowski långfilm. En ganska grund historia som  sakta men obönhörligt skruvar sig mot melodramets slutgiltiga final. Mycket musik, och visst är storyn nästan som en av de folkvisor som figurerar i filmens början. Moralisk, förutsägbar. Skulle man kunna tro. Men inte riktigt så enkelt.
 Det som ändå fångar en fotograf är det alldeles utsökta filmfotot. Det är som att få en en packe svartvitt från femtio- sextiotal i knäet,  där varje bild får rörlighet. Eller varje bild (inställning) lånar ljussättning, skärpedjup, kontrast, utsnitt från den tidens fotografiska bild. Det är mycket snyggt.

Se den om den går kvar på orten. Den lär nog komma som streamad också om de inte redan finns där. Scanbox är distributör.

( Morgon i Languedoc var det visst. Lite dis, lite kyla och dofter. Ryggsäcken packad. Benen lite morgontrötta.)

Inlagt 2018-12-17 20:48 | Läst 347 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Såg filmen för några dagar sedan. Håller med dig om det fina fotot men tycker att Pawlikowski vill berätta för mycket. Det blir lite fragmentariskt emellanåt.
Svar från mombasa   2018-12-17 22:42
Ja, det blir ett ganska linjärt berättande, en timeline. Lite som tablåer i tiden. Det verkar vara en ganska vanlig berättarteknik nuförtiden. Har sett det i en hel del filmer de sista åren.