Om nya perspektiv

Och där satt den, tvåan. Så nu borde man vara hyfsat fri att att titta på världen med nya ögon. Med nya perspektiv. En del säger att nu ska det återgå till det normala. Men frågan är, vad är normalt?

Är det normalt att vi flyger och flänger hit och dit, med shoppingweekend i NY och avstressande semestervecka i Thailand. Den obligatoriska backpackerresan jorden runt icke att förglömma. Plus en hel del annat. Rätt så mycket annat.
   Jag vill ta tåget till Paris. Gå på matmarknaden i Saint-Maur-des-Fossés. Strosa utmed Marne. Och sitta på balkongen hemma hos S och M i Creteil. Gå på Musée de Orsay, om det är nåt intressant att se vill säga. Att ta en sväng till Grez sur Loing om andan faller på. Kort sagt röra sig på ett rimligt sätt. Med tåg. Utan flyg och den apparat som krävs för att hålla flygtrafiken igång. 

Och att sakta promenera utmed Seine en ljummen septembernatt. Romantiskt? Jo, visst.

Inlagt 2021-06-15 21:09 | Läst 886 ggr. | Permalink
Vad gäller att åka tåg, så tog vi tåget till Garda för en tjugo år sedan! Gick alldeles utmärkt! ICE-tåget genom Tyskland var en upplevelse! Visserligen fick vi stiga av och på X2000 i Södertäje syd för färden ned till Lund, men det går ju pendel mellan Gnesta och Sö Syd! Ett behagligt sätt att resa! Med restauranger på tågen! Kvällarna i Garda va fantastiska! Mera tåg! Tror resan hette Blue Train hos resebolaget!
/B
Svar från mombasa 2021-06-16 18:47
Det låter som en fin resa! Om det nu bara blir ordning på det europeiska bokningssystemet så blir det ännu lättare att ta sig fram i rimlig hastighet.
/Gunnar S