Städning i diskarna

Det har inte blivit så mycket fotograferande den senaste tiden av olika skäl och anledningar. Men mycket annat bildarbete i stället. En liten städning i något hörn av diskarna hanns dock med i dag. Gick igenom lite bilder från en vandring i Frankrike för tio elva år sedan. Från Moissac till Nogaro utmed Chemin de St Jaques, vägen till Compostela. Mycket minnen med den färden.

Centrale nucléaire EDF de Golfech sett från staden Auvillars högt belägna torg. En sån där medeltida stad som det är strösslat med i Sydfrankrike.

Centrale Nucléaire de Golfech var på något sätt närvarande under flera dagar på den här vandringen. Ångan från kyltornen syns vida omkring. Och eftersom terrängen är ganska kuperad med höjder både här och var hjälper jordkrökningen inte till så mycket för att dölja ångan.

Nikon D300 och ett  Tamron 17-50mm 2.8 är tungt att bära på och en kort vidvinkelzoom är ibland bra men ger i vissa stunder lite för mycket bildutsnitt. Zoomar med hyfsat stora omfång är inte helt fel. Och lättare kameror. De här bilderna är jpg, den övre har fått en kraftig justering av kurvan. Brusig, milt sagt.

Inlagt 2021-12-02 17:41 | Läst 814 ggr. | Permalink
Man tror att vägen mot Compostela har används även under förkristen tid! Att vandra är viktigt! Det ger tid!
/B
Svar från mombasa 2021-12-03 16:21
Ja det verkar troligt. Vägarna, stigarna löper oftast på ett bekvämt sätt genom landskapet. Det är faktiskt flera vägar som löper samman i Saint-Jean-Pied-De-Port om efter vad vi förstått. Men längre än så till foten av Pyrenéerna kom vi aldrig.
/Gunnar S