Tiden går. Lite politik och lite svartvit.

Förra årets krollilja på Kaj och Ingmaries äng. Nu är inte Kaj med oss längre. Eller vi är inte med Kaj längre. Nåt som jag saknar är att det är en människa jag skulle vilja umgåtts mer med. Pratat, diskuterat, kommit till insikter tillsammmans med. Och så vidare.
 Så blev det inte.
Såg en dokumentär om Count Basie på SVTplay. Bortsett musiken, CB:s trettio och fyrtiotals-band med Herschel Ewans och Lester Young bland andra satte vissa avtryck i en ung mans formbara musikhjärna, så är det allt övergripande intrycket av den här filmen, rasism, segreation, ett mycket ojämlikt USA. Quincy Jones uttrycker det väldigt bra, han är så klart intervjuad. Det finns en hel del politik i undertexten på den här dokumentären. Sevärd, om ni har tid.

(Den här bilden behövde bli svart-vit. Jag kollar alltid sv-läget i CR. Funkar det eller inte. Den här gick vidare till Efex och lite Acros-simulering. Se där, då blev det lite fotografi av det hela också.)

Inlagt 2020-03-21 22:03 | Läst 913 ggr. | Permalink
Åh vilken fin svartvit, med lyster och ljus! Och jag känner igen mig där man står efteråt och tänker, varför tog jag inte mer kontakt......Hälsningar/ Björn
Svar från mombasa 2020-03-23 08:38
Tack för omdömet. Och det där med att vänta, i stället för att göra.
Ha det gott / Gunnar S
Enkelt avskalat i sv, fina toner.
😐
Svar från mombasa 2020-03-23 08:39
Hej och tack för omdömet. Faktiskt händer det ibland att en bild uppstår så att säga efter att den är exponerad.
Ha det gott /Gunnar S
Ett synnerligen gott exempel på hur text och bild samverkar med varandra, bilden snarare ändå en illustration av känsla är något annat. Känner igen mig i mycket av din text.
//GöranR
Svar från mombasa 2020-03-23 08:40
Hej och tack för betyget. Ha det gott / Gunnar S