Att se en bild och vad vi inte vet.

I de mest alldagliga bilder kan något gömma sig. En indexbild, en ikon, en avsiktlig eller oavsiktlig avkodning. I vissa bilder dyker facit upp senare. I vissa bilder är facit allmängiltigt, i vissa andra är facit privat. En bild är ett påstående där läsningen inte är allom given eller självklar. Det är inte ens klart att fotografen i alla lägen vet vad hen ser eller vad som rör sig. Men en förhandsinfo, om det nu vore möjligt, men det är det inte, därför att bilden alltid är ett ögonblick.

Om ett par timmar kommer han att fria till henne. Och, jodå, han får ett ja.

( Den här bilden lägger jag in i kategorin bröllopsbilder. För så är det nog, även om bilden är ljusår från det vi egentligen menar med bröllopsfoton.)

Inlagt 2019-11-26 17:26 | Läst 3416 ggr. | Permalink
Kärlek i den bilden fint! Hälsn, LO
Svar från mombasa 2019-11-26 21:52
Tackar och bockar. Händelser i vår stora franska "familj".
/ Gunnar S
Skön bild! Och du ger en medveten och mer intellektuell beskrivning av vad som i praktiken händer mig då och då - jag tar bilder där jag känner något i motivet/situationen/landskapet men inte riktigt identifierar det då - förrän jag senare ( en dag, en månad, ett år) får bilden framför ögonen igen och plötsligt förstår varför jag tog bilden. Men som sagt, fin bild med mkt känsla! Hälsningar/ Björn T
Svar från mombasa 2019-11-27 09:27
Tackar och bockar. En sån där förströelsebild som man nästan bara råkar trycka av. Sen läser man betydelsen långt efteråt. Ha det gott! / Gunnar S
Kärleken sprudlar om dom två. Härlig bild.
Sten
Svar från mombasa 2019-11-27 09:47
Tackar och bockar. Ögonblick då man tror på mänskligheten. Ha det gott
Mycket fin bild, både vardaglig och finstämd. De ser så kära ut!
Hälsningar, Bjarne
Svar från mombasa 2019-11-28 11:33
Tackar och bockar. Och de är verkligen kära i varann. Det är alltså helt på riktigt. Man ser inte allt på en gång så ibland är det bra när bilder får ligga till sig.
Ha det gott / gunnar S