Bokrensningsfynd och processfoto.

Rensa bland böcker är ibland ett nödvändigt ont, alltså det gör ont att lägga bok efter bok i lådan fvb Röda Korset-Bikupan. Men rätt nödvändigt. Och man kan väl tänka på böcker som med kläder. Har jag inte haft den där skjortan på mig de senaste tre åren har kanske nån annan mer glädje av den. Så och med böcker. 
   Men i högen dyker det upp en rätt sliten volym med femtiotalsfoto som jag inte tittat i på länge. En amerikansk utgåva i blekt klotband och med tidstypisk rotogravyr, inte av bästa sort.  Och där återfinner jag  Esther Bubley  (kolla gärna länken för mer om Esther). Kanske inte den mest kända av amerikanska nittonhundratalsfotografer men väl värd en extratitt. Och intressant i ett kvinnlig fotograf-perspektiv.

Idag en solig dag, även om solen står lågt, i den numera varmtempererade staden Uppsala. En stad som har en av världens längsta mätserier vad gäller väder. Tack Anders Celsius för det. Man har börjat bygga en ny bro över ån. Till privatbiltrafikens fromma. Sånt som händer i stan eller på bygden är tacksamma motiv för processfotografen. Bilder som ska ligga till sig.

Inlagt 2022-01-11 15:37 | Läst 772 ggr. | Permalink
Suveräna bilder, Ehsters! Den första blir jag direkt begeistrad över, men hela serien är rasande bra. Hoppas du tar en bild när bron är klar också, här såg det isigt och kallt ut. Hälsningar/Björn
Svar från mombasa 2022-01-11 18:20
Ja visst är de bra. Det blir nog fler dokumenterande bilder av brobygget eftersom jg går förbi platsen lite då och då. Processfoto kan kanske bli dokumenterande foto. Det var inte så kallt som det ser ut, bara nån grad under nollan. I morgon kommer en portion varmluft säger vädret.
Hälsningar /Gunnar S
Mycket snygg bild och väldigt intressant läsning om Esther Bubley. Tack för länken :-)
Hälsningar Halina
Svar från mombasa 2022-01-15 14:52
Esther Bubleys bilder är fina, rent av lite inspirerande, Fotolusten kommer tillbaka lite grann.
/Gunnar S
Fin bild från brobygget, som säkert blir än mer intressant några år fram i tiden.
Svar från mombasa 2022-01-15 14:54
Tack, Ja det lär bli fler bilder. Det kommer att bli en öppningsbar bro då Fyrisån fortfarande är en farled för sjötrafik.
/Gunnar S