Det där med slöjor 2.

Det går förvånansvärt lätt att gymnastisera med olika typer av slöjor. Och lusten är det inget fel på. De här ensamkommande damerna hann in i riket innan skruvarna drogs åt. Nu jobbar flera av dem. Betalar skatt och gör nytta. Någon är fortfarande kvar i bidragsberoende. Någon lär ha återvänt. På några hänger slöjan rätt löst efter vad jag erfarit från välunderrättat håll.

(Bilden tagen för fem sex år sedan. De här ungdomarna gick då i förberedande utbildning. Språk och lite  svenska seder och bruk. Tro det eller ej men det var rätt kul att se dem försöka lära sig dansa schottis. Idrottslektioner är mångfacetterade.)

Inlagt 2019-09-25 21:47 | Läst 1482 ggr. | Permalink
Härlig bild. Tja, vad man har på huvudet spelar nog mindre roll.
//GöranR
Svar från mombasa 2019-09-26 10:44
Hej och tack för titten. Nä, det är viktigare vad man har i huvudet.
Ha det gott
För kvinnor öppnar sig en helt ny värld med möjligheter när de kommer hit, men för männen tas deras maktposition bort. Detta med katastrofala följder för en del kvinnor.
Svar från mombasa 2019-09-26 10:48
Hej
Jovisst är det så. För en hel del kvinnor öppnar sig en mer eller mindre ny värld när de kommer hit. Många, det stora flertalet är mer eller mindre sekulariserade, men dem ser man inte. För vissa är slöjan en tradition som man efter ett tag inser att den inte behövs. Och så vidare. Vi ska heller inte glömma bort alla de svenskfödda kvinnor som misshandlas av svenskfödda män. Statistiken förskräcker. Så det finns kanske viss fog för att tala om en manlig maktstruktur oavsett ursprung.
ha det gott
Gunnar S