Högt vatten

I dagarna tre har det blåst NO kuling. Och vattenståndet i Norra Östersjön är anmärkningsvärt högt. Bryggor och andra av människan skapade bräckliga ting lever farligt. Det är kallt om nosen också. Klimatet är summan av vädret kan man tänka rätt ofta. Varje enskild händelse i sig är en sak för sig, men när det blir lite för mycket, eller lite för länge av en viss sorts väder så ändras summan. Det vill säga klimatet. Blåst och högt vatten gör till exempel att stockholmarna får vänta på sin nya Slussenbro. Fast den ligger väl fortfarande utanför Portugal i väntan på bättre väder.

Och det snöar ettrigt, vilket nog är helt enligt regelboken den 27 februari och inget att höja ögonbrynet över. Däremot kan man ju fundera varför vi skulle vänta till slutet av februari innan det blev nåt som med lite fantasi kan kallas vinter. I nån dag, åtminstone härute.
De här bilderna får åka in i färg. Provade med svartvit konvertering men här behövs färg. Även en mulen dag. 23mm är för övrigt inte rätt objektiv om man vill fotografera Gammel-Ante. Även om han var på nära håll idag. Nästan att vi växlade en blick. Han drog söderut förbi Nisses brygga och sydvart. 

Inlagt 2020-02-27 19:43 | Läst 1536 ggr. | Permalink