Klein nästa

Jag har haft Ed van der Elskens bild på kylskåpsdörren snart en vecka och försökt att se den som den bild den är. Vissa "metadata" är så klart svårt att hålla sig ifrån;  Mes filles Juliette et Madeleine, Paris 1953. Och att interiören med den slitna byrån och kartorna på väggen förekommer på fler bilder. Men om man nu inte ser det här umgänget som ett försök att överlista bilden utan mer som att bli bekant, se bilden som en vän. Flummigt kan man tycka, och det finns naturligtvis flera sätt att betrakta en bild på.

Den här veckan blir det William Klein, en bild från Life is Good & Good for you in New York som kom ut 1956. 
   Det här är uppenbarligen en annorlunda bild, situation, miljö, samspel mellan fotograf och objekt. Och en bra mycket ruffigare framtoning men så har kopiatorn uppe på Harpers Bazaar nattstängda redaktion säkert  hjälpt till en del. Ja, nu blir det en vecka med den här bilden. Återkommer.

Inlagt 2022-10-25 17:04 | Läst 925 ggr. | Permalink
Tack för funderande läsning!
Återkom gärna!
/B
Svar från mombasa 2022-10-27 12:14
Det kommer att återkommas :-)
Vissa bilder har lång eftersmak. Andra har kort dito. De här barnen förhåller sig inte enbart till fotografen utan också, som det verkar, till luftgitarristen. Fick han sin gitarr till slut?
Svar från mombasa 2022-10-27 12:19
Ett bra uttryck, lång eftersmak! Jo visst finns det ett samspel i gruppen också. Det är lite grann av de här bilderna tagna med kraftiga vidvinklar där fotografen så att säga själv går in i händelsen och interagerar.
Det är nog gitarr han spelar, även om jag gärna vill ha det till banjo,inte helt klar över varför.
/Gunnar S