Livet går vidare och var hittar jag bilderna?

Det gror på verandan, men det är ändå för kallt att sitta därute och jobba. 

Ja, livet går vidare denna märkliga våren 2020. Och påminns om förgängligheten, även i närområdet. När sjukdom får ett namn, ett ansikte, blir någon. 

Vi bor på ön. Utflyttade per definition. Åker in till stan om det behövs. Håller avstånd. 

Det är mestadels blåsigt. Byigt. Från SV till NNO. Dagarna i ända. Det blir inte så mycket fotografi, men lite skissande i boken i alla fall. Alltid nåt. Jag har en skissdagbok där jag samlar idéer. Svarta vaxdukshäften föredras. Ibland gör jag egna limbundna med rygg.

Nåt mer om redundans och entropi? Inte för tillfället. Men många tankar om historielösheten i svenskt fotografi.  Och väldigt lite intressant svenskt fotografi. Men jag vet inte, jag kanske letar på fel ställen. Jag kanske inte riktigt hänger med tiden.

Jag tycker nog att det dokumentära fotot är mest intressant och också de bilder som idag kanske är viktigast, i den förändringens tid vi lever i. Men var finns berättelsen idag? Mycket handlar om utanverket, mycket form, mycket prestation. De bilder jag söker finns säkert därute, men jag kan bara inte hitta dem.

I kväll ska jag nog sjunka ner i Hans Hammarsköld. Gammalt säkert kort.

Inlagt 2020-04-16 18:53 | Läst 995 ggr. | Permalink
Det ser fint ut med alla små plantor. Jag gillar att pyssla med dem och bara gå och titta på hur de växt var och varannan dag. Just nu bär jag lite "ut och in" för det är kallt en del nätter. Är det som ser ut som grova gräs "majs"?
Hälsningar Lena
Svar från mombasa 2020-04-17 11:02
Hej. Jodå det är majs. Den har varit lyckad flera år i rad. Annars blir det mycket olika bönor och ärtor i år. Nån kål blir det inte i år, till kålfjärilarnas förtret kanske.
/Gunnar S
Jo, det dokumentära fotot håller i längden och är klart intressantast.
Ett gott liv i lugn och ro är vad jag också vill ha, men just nu blir det lugnare än vanligt av olika skäl.
Svar från mombasa 2020-04-17 11:05
Det självvalda lugnet är en sak, men det här som är mer eller mindre påtvingat är lite påfrestande. Åtminstone ibland. Det blir inte så mycket fotograferande heller.
Hälsningar Gunnar S