Om begagnat, slaskigt och snälljazz

Amanda Ginsburg och Andy Fite gitarr, ett scatsjungande snälljazzpar fick förgylla torsdagskvällen. Kompetent, chosefritt, improviserat. Lyssningsvärt!
Jag testar ett nytt begagnat objektiv och mja, det funkar nog. Men det blir nog bäst med en annan "preset" än den som gällt hitills. Jag skaffade mig ett Fujinon 18-55mm.Begagnat. Lite spontant så där, "because you´re worth it". Jag var ute efter möjligheten att ha flera utsnitt i samma objektiv. Visserligen till priset av inte absolut knasterskärpa och lövtunnt skärpedjup. Men hur ofta använder man det? Om man har en faiblesse för skorrigt svartvitt? Inte ofta. Och kniper det så finns det gluggar i arsenalen som kan lösa såna uppgifter. Om man förstår att tänka bildutsnitt versus stor sensor. ( Då blir en femtia snabbt minst en 85 ff.)
Men jag får återkomma till det här nån gång. 

Så blev det som det blev med den där svinkylan, den försvann lika snabbt som den kom. Och förra veckans uppbragta debatt om skenande elpriser kommer snart av sig när man ser att priset redan  har sjunkit tillbaka igen. Och bensinpriset sjönk av sig själv innan frågan ens kom in i riksdagen. Det ska f-n vara populist i dessa dagar.
(Men det kommer bli svinkallt igen. Och väldigt varmt, det är ett som är säkert.)  Tack Klaus Hasselmann och Syukuro Manabe, årets nobelpristagare i fysik.

Inlagt 2021-12-10 16:10 | Läst 610 ggr. | Permalink
Intressant och kul läsning! :)
B)