Diamantberget, Sjörövarön och andra platser

Det här är alltså Diamantberget. Om man är fyra år är det ett mycket högt berg och det ligger väldigt långt hemifrån. Så långt att en vandring dit kräver en om än enklare så dock matsäck. Här kan man som namnet antyder hitta diamanter, åtminstone vita genomskinliga stenar. Med lite tur kan man se en älg här. Fast älgbajs är roligare.
Sjörövarön låg en halvtimmes rodd ut i hemmaviken. Nåt ska en ö heta, och i de eviga somrarna med roddbåtar riggade med rullgardiner som råsegel, kanoter och senare segeljollar så låg ön där med sin välbekanta siluett. Trots att öarna tenderade till att hamna allt längre bort vid horisonten och allt längre bort, är det första strandhugget på en okänd ö liksom alltid första steget på äventyret.

Inlagt 2020-04-29 19:37 | Läst 964 ggr. | Permalink
Vilken fin berättelse, lätt att förstå och känna igen sig i! Så stor världen en gång var, och så mkt äventyr som väntade på en! Och ett namn värdigt tankens flykt, diamantberget.....Många hälsningar/ Björn
Svar från mombasa 2020-05-02 10:59
Hej. När barnbarnen kom hem och berättade om Diamantberget insåg jag snabbt att de nu hittat riktningar i landskapet, upptäckt det och erövrat det. Att hitta en plats på jorden.
Ha det gott
Ja jisses, så där var det när man var barn.. Det fanns en hel del berg och även öar i mitt närområde när jag var liten.. på Djurö! Äventyr lockar fortfarande, det räcker med en cykel och gärna lite fika..
Hälsn!
Svar från mombasa 2020-05-02 11:00
Jaa, äventyret ligger inte nödvändigtvis så långt bort. Kanske en lärdom fler kan dra av den grasserande pandemin.
Ha det gott