Om gruppfoton och historiska bilder

Den här bilden föreställer besättningen på S/S Baltic rederi AB Transatlantic. Bilden gissningsvis tagen i Melbourne 1927 eller 28. Mannen i mitten, kapten, är John N Frick, min morfar. Han har ganska nyligen tagit befälet, då tidigare skepparn blev hastigt sjuk under resan ner. Morfar gick över bord 1931, i Stilla Havet så jag har honom bara som bilder och lite andra dokument. 
Min blick fastnar dock oftast på de två männen bakom morfar. Nu är det nåt mer intressant som händer där ute på redden eller vad det nu är. Och det kräver åtminstone en kommentar. På göteborgska får man anta.

( Det blev sedemera en utställning med ett trettiotal akvareller (50x70) baserade på morfarns fotoalbum och olika dokument. "Käre Morfar" finns numer på Sjöhistoriska museet i Stockholm. Visats där ett par gånger, gått på turné till olika europeiska hamnar och en sväng jorden runt.)

Inlagt 2018-02-09 17:13 | Läst 2397 ggr. | Permalink
Vilket fint gruppfoto! Har du någon länk till utställningen?
Hej! Ja visst är det ett underbart foto. Och med hög teknisk kvalitet också. En bra fotograf helt enkelt. Det här är uppenbart en beställningsbild. Så många ansikten, så många öden. Alla bär sin historia.
Någon länk till utställningen kan jag inte hitta. Den är skapad några år innan webb, länkar och sånt blev allmängods. Men jag tror att jag ska kontakta museet och höra om de har något. Lite tidningsklipp och sånt har jag kvar, Och en del bilder från sista visningen på museet. Jag publicerar kanske nån gång.
Ha det gott!