Snart invigning

Så är det då i princip äntligen klart. Lecablock och plasttak är köpt men resten är fådda fönster och en hel del återvunnet virke. Ja det blev ett växthus till slut. Inom regelverkets gräns vad gäller höjd och yta. Nu blir det tomater av rätt många olika sorter, paprika, aubergin, chili, gurka och en och annan melon kanske. Lite blomster för trevnaden också. Grusgolvet ska få plattor allteftersom jag hittar såna. Det är ingen brådska med det.

Mandelblom är en trevlig sak som just nu blommar ymnigt nere vid strandängen. Den är rätt styv i stjälken så den går att fotografera även om det blåser lite. Och naturligtvis finns det en liten varelse som hälsar på. Pysslar med nåt viktigt kan man tro. En linslus skulle jag säga.

All denna trevlighet till trots går det inte att tänka bort vad som händer i världen. ”Black matters”. Jo det tycker jag också.

Inlagt 2020-06-04 18:09 | Läst 341 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Men Ååå! Vad fint! Lite avis är jag allt..:-)

Hälsar
Eva
Svar från mombasa 2020-06-05 15:06
Jorå, lite stolthet finns. Det går inte att dölja. Ha det gott i spenaten.
/Gunnar S
Fint bygge och det ser stort ut, kan säkert användas till både nytta och nöje
Svar från mombasa 2020-06-05 15:08
Även om professionella snickare inte får komma närmare än tio meter så är jag rätt nöjd. 14,2kvm invändigt och 2,85 till nock hålls det innanför gränserna.
Hälsningar Gunnar S
Stor respekt för det bygget! Något avundsjuk! :)
/B
Svar från mombasa 2020-06-05 15:09
Tackar och bockar. Som sagt, byggproffs kanske inte ska komma allt för nära.
/Gunnar S
Det ser otroligt fint ut! Lycka till med odlingarna, det är så kul att ha ett växthus.
Hälsningar Lena
Svar från mombasa 2020-06-05 15:11
Ja, det ska bli kul att se vad det här huset leder till. Fönstren kommer för övrigt mestadels från Uplandsmuséets gamla magasin vid Strandbodkilen i Uppsala.
Ha det gott!
Gunnar s
Härliga bilder.
Ett sådant fint växthus står på frugans önskelista, tyvärr är jag inte särskilt händig tummarna sitter fel placerade.
MVH Janne
Svar från mombasa 2020-06-05 15:15
Nja, vänsterhänt och ibland lite för kreativ i lösningarna blir det ibland lite för mycket ad hoc. Men om man går med på 10 mm felmarginal här och där så går det bra. Jag gjorde en murad grund 60 cm hög med lecablock. Då blir det rätt stabilt och faktiskt lite värmemagasin också. Det är kul att bygga om man inte måste passa tider MVH Gunnar S