UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2786. Mjukt avtryck vill vi alla ha??

Avtryckaren skall va mjuk, hård, distinkt halvvägs mellanfunktion?? –ja varje fotograf har sina preferenser?? Seniorplåtis vill ha en mjuk anstiftan och snabb exekvering??

Den gamla Leican, Standard svart från 1932, har ganska ”rasslig” avtryckare?? –och trycker man av en med luddig vante så kan slutaren hindras i sitt förlopp?? Helknas då det finns roterande delar i avtryckarens närhet??

Detta upptäckte amerikanarna och Leitz i New York började tillverka en fjädrad avtryckare kallad ”Leica soft release SOREI (New York)”. När de började tillverkas är oklart för seniorplåtis, men troligen i slutet av 30-talet för SOREI passar bara i Leica I, II och III.

Soft release SOREI monterad på Leica Standard

Det är nästan omöjligt att köpa SOREI på nätet?? –seniorplåtis hittade en, säger en, i USA hos keh.com?? Den lilla avtryckaren va inte billig, 1000 spänn, trots att den bara består av fyra delar. Inuti skalet av krompläterad mässing finns en dubbelgängad del som håller en fjäder på plats under avtryckarknappen.

Allt fungerar perfekt?? –avtrycket är mjukt men distingt och avtryckare kommer upp i ett högre läge. Vilket är mycket bra. För fotoflanören, som trycker av med tummen, är det perfekt!

Postat 2019-02-20 07:40 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#2785. Det blev aldrig någon vinter??

Meteorologerna påstår att vi i den akademiska bondbyn inte fått någon vinter i år?? Vi hoppade direkt från höst till vår?? –å det får man väl tacka för när man inte åker skidor??

 Vårstädningen är på gång i stadsparken och det är ju bra?? –så att blommorna får plats bland löven?? –å fånga solljuset:

Vintergäcken kommer fram bland löven anno 2019-02-16

Fast det där med vintergäck får man väl döpa om till höstgäck härstädes?? –och det samma gäller väl för snödroppen?? Höstdroppen låter inte så bra på fin vit blomma??

Snödropp i Lund anno 2019-02-16

Inte bara blommorna blommar upp?? –utan även ungdomarna vaknar från datorskärmarna??

Full fart i solen i Lund anno 2019-02-16

Postat 2019-02-19 07:29 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#2784. Mamma troll vid domkyrkan??

Vi lever inte i sagans värld?? –även om det kanske vore det rätta att göra?? Nutidens verklighet kanske inte ser så ljus ut?? –och därför slås flanören av intryck som leder till sagan??

Vid den varma väggen i syd?? –inom strålningsvärmen från den gråmurriga domen i den lilla bondbyn i syd?? –sitter en mamma?? Kan det vara mamma troll:

Mamma troll i Lund anno 2019-02-13

Postat 2019-02-18 07:46 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#2783. Bomb var det här??

Mitt i Stadsholmen hittar någon ett bombliknande föremål?? –ingen tar några chanser i dessa tider?? In kallas insatsstyrkans trupper med bombgruppen??

Polisen stänger av Lilla Nygatan och angränsande gator?? –ingen kommer in eller ut?? Inte heller bloggens corre?? –som kunde följa dramat på plats?? –släpptes för att rapportera??

De vita bilarna och vitklädda bombgruppen kunde finna att det inte var något farligt i den fina stadsmiljön??

Alltså Stadsholmen finns kvar:

Bombgruppen letar bomb i Stadsholmen anno 2019-02-14

Postat 2019-02-17 07:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

#2782. Kunglig inkastare till champagne frukost?? –i Gröna byn??

I gröna byn allorstäders bevakande corren och godsförvaltaren på Övre Uggelfors??  --rapporterar att den rådande stilen för frukost nu anammats från den kungliga centralorten??

Sålunda har hotellägare Hektor anställt förre brottaren Brutus som inmotare?? –och för att dra till sig hungriga har porten till kroganläggningen dekorerats kungligt medelst åmålad krona??

Frukosten serveras enligt rubriceringen; allt inkluderat?? –varvid inmundigandet blivit så succéfylld att nykterhetsrörelsenämnden i den Gröna byn skickat ut soberhetsgranskare fröken Sobel med assistent??

Efter testfrukost därstädes fick correns assistent ta bilden:

Kunglig champis frukost i Gröna byn anno 2019-02-14

Postat 2019-02-16 07:15 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 558 Nästa