UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2330. Ge ut din egen fotobok?? –iStreetPhoto!! –utan stora kostnader??

En seriös gatufotograf önskar sprida sina bästa bilder i en bok?? –men de flesta tryckerierna och förläggarna kostar multum att engagera?? –men då får man förhoppningsvis en fantastisk bok??

Tekniskt sett?? Men om du kan tänka dig att ge ut en bok med lite avkall på det tekniska?? –så har jag hittat en lösning??

Starta ditt eget förlag med egen ISBN-serie?? –jag har skrivit om det i en blogg tidigare på fotosidan?? Du måste inte göra det?? Om du har Lightroom så kan du göra en PDF-fil av bilderna för boken!! Den är grunden för boken?? Du kan dock göra PDF-filen med ett specialprogram som Adobe InDesign, som ger större frihet till format, men är å andra sidan ett ganska avancerat program för en amatör.

iStreetPhoto: ISBN-13: 978-9198101911

Gå sedan in på hemsidan för amazon.com bolaget createspace och följ anvisningarna för hur du publicerar en bok som amazon.com trycker och sköter distributionen av!! Å du, de är verkligen heltäckande av världen!! De lägger även ut boken som e-bok för deras kindle läsplatta!! Allt är gratis?? –nej, de tar ut en del på varje bok vid försäljning. Du bestämmer din vinst på varje bok!!

För att få en säker distribution av en e-bok till de svenska biblioteken så kan du anlita Axiell Media som äger distributionsbolaget elib. Här måste du ha ett eget förlag?? Men det kan du lätt registrera på Kungliga biblioteket!!

 Lägg in din bok hos elib och de kommer då att sköta allt för en kostnad av ungefär en tusing. Då kan du se din bok utlagd hos e-bokhandlare som t ex adlibris och bokus. Boken kan även lånas på bibliotek i Sverige och du får en liten peng för varje lån!!

iStreetPhoto som e-bok:  ISBN: 9789198101904

Lycka till med bokutgivandet.

Postat 2017-10-20 07:21 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

#2329. Höstfärger?? –det är grant??

Den mörknande hösten är inte så dyster som man tror?? –den lyses upp av färggranna löv som singlar till marken?? Gult och rött är de underbara färgerna?? –som ger höstens nyanser.

Höstens färger i syd anno 2017-10-12

Här kommer några exempel på höstens färger i den lilla akademiska bondbyn i syd:

Höst i Lund anno 2017-10-17

Postat 2017-10-19 07:26 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#2328. Döden i kolonin?? –två ungar klarade sig??

I en hel koloni med 18000 par av Adélie pingviner överlevde 2 ungar?? –resten dog i regn och svält?? Låter det som något naturligt?? –knappast, även om det hände för några år sedan??

17998 ägg och kycklingar strök med?? –och forskarna är inte helt klara över hur det gick till?? Många dog av för lite mat?? –många ägg kläcktes inte alls?? Det regnade mycke denna höst?? –och det var ovanligt mycket is runt ön?? Detta kan förklara katastrofen?? Katastrofen beskrivs här.

Även om många förnekar miljöförändringarna hos planeten?? –så är det många forskare som är oroade av synliga snabba förändringarna i livsbetingelserna och klimatet??

Är detta en alarmerande situation??

Adéliepingvinernas normala landskap

Först måste boet byggas av sten

Först måste boet byggas av sten

Men det är uppenbart inte säkert numera att det blir en kyckling??

Postat 2017-10-18 07:19 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#2327. Häcken och satan?? –snyggt??

Dekorera mera, –tycks va poppis idag?? Om du inte gör tatto så får pimpa bilen bli det rätta?? –å varför inte göra arbetsplatsen lite mer fröjd för ögat?? Ingen kan väl reta sig på detta?? –eller??

Nu får man ju se upp så det inte uppstår tvetydigheter?? –när man har flera dekorationer?? Samverkan måste ju då fungera?? – kanske gör dä det i det här fallet??

Häcken å fan i Lund anno 2017-10-04

Postat 2017-10-17 07:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

#2326. Bara ett massa skräp?? –i den tredje vackraste staden i landet utom sig??

Den lilla akademiska bondbyn i syd har blivit utsedd till landet utom sigs tredje vackraste stad?? Det kan man ju förstå?? –om man bor här?? –eller är turist härstädes??

Men som i Japanska storstäder?? –tittar man lite närmare så är det en riktigt skit- och skräphåla?? Om vi inte skärper oss och låter bli att skräpa ned?? Om man besöker den trevliga ”sjön” i Stadsparken så är det till synes en vacker plats med många fåglar?? Men titta inte närmare?? –får då ser du något annat??

Skräpiga Stadsparken i Lund anno 2017-10-03

Postat 2017-10-16 07:17 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 467 Nästa