UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2845. En risig påsk??

Påskris var vanligt förr?? Så är det kanske fortfarande?? –åtminstone om man får tolka hur det ser ut i vår lilla by?? –denna soliga påsk?? Nu får det inte vara fjädrar längre??

Nu skall det vara glada färger med skira små tygstycken?? Något som fåglarna i USA är glada för?? Men det hade inte alla fattat?? –de här butiksägarna körde med fjädrar?? FY, FY:

Aja baja inte använda fjädrar i påskriset anno 2019-04-18

Kommunen hade dock fattat galloppen och använde ägg av pinnar och granna tyg:

Korrekt kommun deko i Lund anno 2019-04-12

Postat 2019-04-20 07:32 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#2844. De är något onaturligt med påsk??

Parkförvaltningen i den akademiska bondbyn i syd är verkligen på alerten?? –och har satt prydnader inför den stundande påsken?? Glada färger och någon slags riskojor??

Men hur man har lyckats få gräsänder att slå sig ned mitt på Stortorget och ruva?? --mitt i cykeltrafiken?? Ja detta förtäljer inte informationen på stadens hemsida.

Pressen och seniorplåtis river bekymrat sitt hår?? –och inväntar eventuell presskonferens??

Ruvande gräsänder som påsk deko i Lund anno 2019-04-12

Postat 2019-04-19 07:34 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#2843. Här blev det utryckning

Laglydighet i landet utom sig är ju inte helt på topp?? Det är vanligare att se en cyklist på gångbanan?? –än att se dem på vägen?? Man kan undra varför?? –ty trafiken är obetydlig i Lunds innerstad??

Den långsamme flanören, lite till åldern, hinner med knappt nöd undan?? –å har han en kamera i handen så är ofta uppmärksamheten riktad åt fel håll!!

Här hade seniorplåtis tur?? –och undkom med smal marginal?? Det underliga är dock att en av våra cykelridande poliser hade stannat och snackade med en väktare?? Polisen ropade till cykelmarodören att köra på gatan?? –när han inte gjorde som han blev tillsagd?? –så satte polisen sig upp i sadeln och jagade förbrytaren!!

Cykelmarodör i Lund anno 2019-04-12

Postat 2019-04-18 07:29 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#2842. Den moderna generationen på frammarsch

Den lilla akademiska bondbyn i syd har en tydlig ungdomlig prägel?? –säkert beroende på att det finns många studenter vid landet största universitet.

Nu när våren kommer på alvar blommar ungdomarna ut?? –och det är till glädje för flanören med kamera till hans:

Unga kvinnor på marsch i Lund anno 2019-04-12

Nu dyker det ju upp en och annan senior också. Det är inte bara seniorplåtis som rör på sig:

Olika generationer på gång i Lund anno 2019-04-12

Postat 2019-04-17 07:28 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#2841. Så blir det auktion hos LP FOTO för de analoga nördarna

Nu är katalogen utlagd på nätet med mer än sex hundra objekt att bjuda på?? --för den som är intresserad av gamla kameror och tillbehör?? Några fynd finns det säkert för var och en??

Den internationella marknaden för begagnade kameror är i dag stor på nätet, med eBay.com som den stora draken?? Men det finns också några lokala kvalitetsauktioner på där man kan bjuda över nätet. En är Leica Photographica Auction (tidigare WestLicht Auction) i Wien. Tradera har en hel del kul utrustning för handel i vårt land.

Två gånger per år har LP FOTO i Stockholm auktion och de är kända för att ha bra standard?? –men ända bra priser. Den 27 april är nästa tillfälle för dig som funderar på en bra analog kamera ur årets nya katalog. Det är naturligtvis otaktiskt från seniorplåtis sida att tipsa på intressanta objekt?? --som han kanske själv kommer att bjuda på?? –men t ex den här kommer seniorplåtis inte att bjuda på:

Bra lot (366) hos LP Auktioner den 27 april. Copyright: LP Auktioner

Om du skall ta upp plåtande med analog kamera så kan det här vara en bra start?? –för kanske fyra laxar?? Du behöver inte besöka auktionen?? –du kan följa och buda  på nätet!!

Seniorplåtis har det senaste halvåret köpt in två analoga gamla Leica kameror, tillverkade året 1932, via näthandel. Nu skall det plåtas med dessa?? -men även i fortsättningen kommer många bilder va plåtade digitalt.

Leica Standard (överst) och Leica II

Postat 2019-04-16 07:30 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 569 Nästa