UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2415. Höghastighetstransport??

Hu vad allting går fort?? –måste det va så?? Blir det inte lättare fel så?? –när man lever på ”kanten” av prestanda?? Höghastighetståg i lilla landet utom sig?? –är det någon mening med det??

Vi klarar ju inte av underhållet på spåren till våra ”urgamla” snälltåg?? –eller har tillräckligt med verkstäder för att laga vagnarna på X2000. Senast seniorplåtis med assistent Ninni åkte till 08 så va stolen sned, bordet trasigt och toaletten stängd?? Städningen var undermålig och sikten ut nästan obefintlig?? Å du det här var i 1:a klass!! –som kan jämföras med 3:e klass 1949!!

Har vi verkligen kompetens att klara av hanteringen av höghastighetståg?? Åk till Japan och tänk efter. När vi klarar att ha alla tåg inom plusminus 3 minuter enligt tidtabellen?? Då kan vi ju börja fundera??

Nej, ge alla en sådan här ändamålsenligt transportfordon:

Framtiden tranportfordon i Lund anno 2018-01-25

Postat 2018-01-31 08:19 | Läst 5072 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#2414. Det kan inte vara längre ifrån Oahu Hawaii??

Det är visserligen sant?? –det är 12 timmars tidsskillnad till Hawaii?? Så när man ser en halskrans av blommor (Lei)?? –i Lund??  --då kan man verkligen känna den stora skillnaden och avståndet??

Så den lilla akademiska bondbyn i syd en grå januaridag?? –är inget annat än den verkliga motsatsen till Oahu?? –på Hawaii. Den lilla vulkaniska ögruppen i mitten på Stilla havet är tropisk, med en temperatur kring 30 på dagen och 20 på natten. Många hus på landsbygden har inga fönster?? –utan grova trägaller?? Vinden kan blåsa genom sovrummet?? –när du sover.

Hade man varit 20 idag?? –hade seniorplåtis flyttat dit och studerat geofysik. De här bilderna visar att detta kan vara en god idé:

Hawaii stuk i Lund anno 2018-01-25

Hålligång på Ohau Hawaii

Postat 2018-01-30 07:51 | Läst 4333 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#2413. Riva och förnya?? –hör till i vår tid??

Det har kanske varit så i alla tider?? –det är väl bara så att det går fortare idag?? Bevara är ute?? –bygga nytt är inne?? Marknaden?? –bankerna?? --kräver snabb rotation i finanser??

Mer vinster måste in?? –som 40 000000000 kr till Nordea?? –17000000 till VD?? –å resten till investerarna?? En liten rännil?? –om någon?? --kan ju gå till spararna??

Gynnar marknaden den ”tredje världen”?? –tveksamt enligt FN?? De rikare blir rikare och de fattiga blir fattigare?? Seniorplåtis undrar om vi inte får ”äta upp det här” en vacker dag?? Kampen om rent vatten och mat?? –kommer att sprida sig??

Förnyelse leder ju på kort sikt till mer jobb?? –som framgår här?? Jag frågade inte från vilket land han var??

Rivningsarbete i Lund anno 2018-01-19

Postat 2018-01-29 07:51 | Läst 4112 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

#2412. Stadsbesök?? –få åskådare?? Eller Snapseed fixar till bilden??

Den Kungliga huvudstaden har haft celebert stadsbesök?? –av den isländska presidenten med fru?? Kungen ställde upp med hämtning och gästfrihet?? –men var tog invånarna i byn vägen??

Under focus egen corre, Mia, i Gamla staden ryckte ut för att plåta kortegen med fina vagnar?? Hon var dock nästan ensam utanför Dramaten?? –för att vinka till högsta representanten av vår broder-nation?? Seniorplåtis kan ju tycka att detta är en smula respektlöst?? –av de därstädes invånarna??

För att denna bloggs läsare skall få ett hum om hur elegant kortegen var?? –så skall vi här rapportera med två bilder från slaskiga huvudstaden?? Det kan ju påpekas att huvudstaden på Island inte har dessa slaskproblem?? –eftersom de har uppvärmda gator och trottoarer?? Jo, de har ju nästan gratis jordvärme från det inre?? Ingen behöver skotta garageuppfarten där inte!!

Nu plåtade corren med Samsung telefoto?? –och seniorplåtis fick göra lite bildbehandling med ”paddans” utmärkta app, Snapseed!! Här är original telefotobilden och Snapseed behandlade bilden:

Kungen och presidenten i galavagnen i Stockholm anno 2018-01-17

Drottningen kom naturligtvis med presidentfrun i en egen vagn:

Drottningens vagn utanför Dramaten

Nu kan ju vi i den akademiska bondbyn i syd tycka att invånarna i den kungliga provinsbyn skulle uppmuntras att gå ut vid stadsbesök?? I stället för att sitta på Operakällaren.

Postat 2018-01-28 07:39 | Läst 4510 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#2411. Snökaos i den lilla akademiska bondbyn i syd??

Vilken vinter i landet utom sig?? –över metern i norr?? –å snökaos i den sydliga änden av landet?? Vi är ju inte så vana numera med snö?? –så när det kommer blir vi lite handfallna??

Plötsligt så finns det hopskottade snöhögar i gatubilden?? –och underliga snöröjningsverktyg kommer fram??

Snöhög i Lund anno 2018-01-19

Vid kaféborden?? –som står inomhus här nere?? –diskuteras det om det kan vara den svårförståliga växthuseffekten som spelar oss ett spratt?? Nu är det inte så att invånarna här i den lilla akademiska bondbyn har bråddarna på skorna?? –eller sitter inne å kurar?? Nä, nä folkvimlet är tätt??

Folkvimmel i Lund anno 2018-01-19

Postat 2018-01-27 07:23 | Läst 4299 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa