UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3426. Cykla mera?? –det är det som gäller?? –om du vill se något vackert??

Det ger också fin motion i härlig miljö?? –och minimal miljö påverkan?? I dessa tider av strävan att hålla avstånd till medmänniskorna är det perfekt transportmedel till jobbet??

Cykelsport har funnits i mer än hundra år och har ständigt utvecklats tekniskt sett?? Idag finns det olika cyklar för olika inriktningar och vill du åka på stigar i skog och mark, natt som dag så går det bra?? Reflexer och belysning är då viktigt??

Seniorplåtis har en son, Jan, med familj i Kållered och han gillar skarpt cykel i skog och berg i omgivningarna?? Hela familjen drar numera ut på sina cyklar då och då.

Vår Corre Jan har skickat två kvällsbilder från en cykeltur:

Cykel tur kring Kållered anno 2020-11-20

OBS. Bilderna är tagna med Jans mobil, iPhone 11 pro

Postat 2020-11-23 07:36 | Läst 321 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#3392. Knattehockey då och nu??

Höstens knatteishockey är redan i full sving?? –och det är ju ett fint sätt att motionera?? Det var innesporten redan i seniorplåtis barndom?? –men organiserad form fanns inte??

Men skolan ordnade klassmatcher?? –å då var man ju tvungen att träna hårt?? I kvarteret var lekplatsen spolad med naturis i Karlskoga??

Hockeyträning i Karlskoga anno 1953

Observera att vi knattar, juniorplåtis till höger, fick ploga isen själva?? –och vi hade bandy griller på fötterna. Klubborna ser lite långa ut och inte fanns det hjälmar på  den tiden.

Det ser helt annorlunda ut idag?? Knattelaget i Kållered, det svårslagna laget Icebears, med 11 åringar var ut på Öckerö i skärgården och spelade match i helgen. De spelade mot Skärgårdens SK och seniorplåtis barnbarn Leo var med och spelade. Så här var han utrustad när han skulle in på plan:

Leo Bovin redo för match på Öckerö utanför Göteborg

Lägg märke till hans skyddsutrustning och helt annorlunda attityd?? Allt är mer organiserat av idrottsföreningar och hockeybanorna är konstfrusna inomhus. Det enda man kan klaga på i bilderna från matchen är att det är dåligt plogat på isen:

Matchbilder med Leo Bovin (nr 28) som gjorde flera mål i matchen

Postat 2020-10-20 07:40 | Läst 519 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#3365. Segerjubel i Viking Cup?? –Kållereds Icebears vinner igen

Vilka kämpar?? –åtta lag fightades om segern i Viking Cup i Nybro den senaste veckoslutet?? I tre dagar spelade 12-åringarna sju tuffa matcher för att nå segerns sötma??

Kållereds SK har ett framgångsrikt gäng?? –de vann förra säsongen GP-Cup i Göteborg och startade den nya säsongen med att vinna finalen i Viking Cup över ett lag från Mönsterås.

Men det satt hårt inne?? –Mönsterås ledde hela matchen och först i slutminuterna gjorde kämparna 6 lika!! Det blev straffläggning?? –där tre försök gjordes av vardera lagen. Mönsterås missade en straff, medan Isbjörnarna satta alla tre:

Ungdomlig segeryra med bucklan i luften för Kållereds Icebears anno 2020-09-20

Kållered har en egen fotograf?? –pappan till Leo, och vår Corre, Jan Bovin?? Han hade mer än 700 bilder från matcherna och seniorplåtis valde att använda de här för att visa i bloggen:

Bilder från Isbjörnarnas matcher i Viking Cup 2020.

Postat 2020-09-23 07:26 | Läst 480 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

#3352. Å skridskon den slinter igen?? –ungdoms ishockey är igång

Vår Corre Jan i Kållered?? --på västsidan av landet utom sig?? –har skickat en rapport från den första cupen?? Han testade sin nya Canon 90D med zoomen 24-125/4!!

Det visade sig vara en bra kombination för ishockey?? –där man inte behöver långa brännvidder?? Det gäller att autofokus fungerar väl vid serietagningar??

Här kommer några bilder från matchen och nr 28 är sonsonen Leo:

Leo i aktion i Kållereds laget Icebears

Postat 2020-09-10 07:24 | Läst 532 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#3322. Skakig video?? –nä, inte med GoPro Hero 8??

Den som är cykelintresserad har säkert sett att man monterat videokameror på cyklarna för att visa hur det går till inne i klungan och spurter?? De blir ofta mycket skakiga bilder i direktsändning??

Seniorplåtis blev därför mycket imponerad när vår Corre Jan Bovin skickade en video från MTB cykling i Riddarhyttan?? Videon visade hur hans son cyklade runt sjön Lien medan han spelade in strapatserna från sin cykel?? Kameran han använde var GoPro Hero 8?? Kameran har en 12 MB senor som kan spela in i 4k. Bildstabiliseringen är digital och mycket imponerande!! Det är som att använda en stor ”steady cam” enligt Jan.

Även sonen Leo är en ganska van med MTB cykel.

Frame grab från GoPro Hero 8. Leo kör runt sjön Lien i Riddarhyttan

Hela videon finns nu på min YouTube kanal:

Videon kan också ses via länken: https://youtu.be/f6IfsgWUdKA

Det finns ganska häftiga grustag i skogarna kring Riddarhyttan. De blir en häftig utmaning för en ung ”biker”:

Frame grab från GoPro Hero 8. Leo utmanar ett grustag i Riddarhyttan

Seniorplåtis blir djupt imponerad av bildstabilisering i denna video. Kameran är ju så liten att den kan sättas på hjälmen och ändå finns all datorkraft där för att matcha varje bildruta med föregående??

Postat 2020-08-11 06:50 | Läst 772 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 28 Nästa