UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3643. TDF är i full sving?? –det måste firas??

Äntligen har Tour de France startat?? –den stenhårda 21 dagars tävlingen på cykel i Frankrike. Det här är ingen tävling för veklingar?? –utan bara umbäranden och elände??

Under årets TDF är det mer än 300 mil av cyklande, vid farter över 40 km/h. Å då händer vurpor med skador. Första dagen blev ett elände med två jättevurpor. Flera cyklister kunde inte starta andra dagen.

Det krävs naturligtvis mycket avancerad träning för att bli en TDF cyklist. Vår korrespondent Maria råkade se några cyklister som var ute på en träningsrunda i Bergslagen?? Nu var det troligen inte blivande TDF cyklister, men de körde i en bedårande natur:

Cyklister på träningsrunda i Bergslagen anno 2021-06

Nu är ju TDF en intressant tävling att följa på TV med outstanding kommentatorer som Roberto Vacchi och Ander Adamson. Starten av 21 dagar av perfekt TV-underhållning måste ju firas?? Som vanligt hade assistent Ninni dukat upp ett festbord inför fösta dagen av TDF:

Utvalda delikatesser för TDF starten 2021-06-26

Postat 2021-06-28 06:59 | Läst 480 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#3631. Swedish Beach Tour?? Beachvolleyboll mitt i bondbyn??

I helgen var det strand volley boll på torget i byn?? –stor nationell tävling med Sverige eliten på plats?? Kommunen hade anlagt en tjock sandbädd på torget för att utföra turneringen??

Seniorplåtis kunde inte låta bli att försöka plåta sport?? –även om reaktionsförmågan avtagit sedan tiden på Östgöten  på femtiotalet?? Men för att hålla stilen var man ju tvungen att ta med Canon gluggar från femtiotalet?? Det blev 28/2.8, 35/1.5 och 85/1.8, som kom att användas med adapter på en Sony a7RII. 85:an fick hjälp av Techart Pro adaptern med autofokus!! Det fungerade faktiskt bra, trots att strandvolleyboll är en snabb sport.

Det här vare en bra sport, för man kunde komma mycket nära spelplanen. 85mm gluggen blev nästan för lång. Seniorplåtis föredrar enbildstagning?? --för serietagning med motor fanns inte på 50-talet.

Seniorplåtis såg delar av två matcher. Den ena var semifinalen mellan Simon Bohman-Joel Andersson och Linus Isakssson-Teodor Grahn. Den andra var damfinalen mellan Sanna Turin-Tina Turin och Hanna Hellvid-Fanny Åhman.

Här kommer några bilder som visar att det är en sport med mycke aktion:

Beachvolleyboll turnering i Lund anno 2021-06-12-13

Postat 2021-06-16 07:31 | Läst 707 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#3595. Äntligen Giro d’Italia #104!! –och Fåglum vann år 1971 #74!!

Det är min fasta övertygelse, och jag delar den med experterna Roberto Vacchi och Anders Adamson, att Gösta ”Fåglum” Petterssons totalseger i Girot är en av landets främsta triumfer i sport!!

På den tiden, fram till Gösta blev proffs, var juniorplåtis cykelreporter i Östgöta Correspondenten. Jag hade förmånen att följa Göstas framgångar från början. År 1963 tog jag min bästa cykelbild på Sollerön i Dalarna när Gösta vann Soldvarvi:

Gösta Fåglum Pettersson vinner Soldvarvi på Sollerön 1963

Efter det att Gösta vunnit Giro d’Italia 1974 gjorde han en uppvisning GP med danskarna från Girot i Malmö. Jag hade aldrig sett en mer slimmad och vältränad cyklist som Gösta då. Han hade ju slagit hela världseliten inom cykelsporten under en 21 dagars stenhård cykeltävling. Kom ihåg att cykelsport då och idag är en världsidrott. Bara en superkraft, som Gösta,  kan vinna ett sådant tävling.

Idag är det nya toppnamn inom cykelsporten och det blir en spännande tävling att följa på Eurosport. Vi har ju förmånen att ha superbra kommentatorer, Robert Vacchi och Anders Adamson. Anders har ju själv kört som proffs i Italien och även kört Girot.

Som vanligt bokade Ninni och jag oss framför TVn  och bullade upp lite gott att äta till premiären i lördags.

Traditionsenlig mat för start av Giro d’Italia 2021

Postat 2021-05-11 07:50 | Läst 665 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

#3491. Barnens aktiviteter är viktiga att dokumentera??

Glöm inte att plåta dina barn?? Jo, det är viktigt att visa kommande generationer hur vi lever idag?? –och inget är mer viktigt än våra barn?? –och deras göromål??

Seniorplåtis minns väl att de egna föräldrarna tog väldigt få bilder av hur livet var efter WW2 för en lite knatte?? Han blev dock mycket inspirerad av foto i sin barndom och försökte därmed vara mer aktiv i plåtandet av de egna barnen??

Det är inte så lätt att hinna med att plåta mycket medan man är mitt upp i karriären. Därför är det glädjande att vår Corre Jan i Kållered, försöker plåta barnens verksamhet.

Här har han sänt bilder från sonen Leos hockeyträning en kväll  i Åby i Kållered. Träningen sker ute på en bandy plan och huvudsakligen är det teknikträning för ishockey. Kållereds 12-åringar är 23 stycken och de delas upp i två lag för matchträning:

12-åringarna i Kållered SK tränar i Åby anno 2021-01-23

Postat 2021-01-27 07:12 | Läst 1004 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

#3426. Cykla mera?? –det är det som gäller?? –om du vill se något vackert??

Det ger också fin motion i härlig miljö?? –och minimal miljö påverkan?? I dessa tider av strävan att hålla avstånd till medmänniskorna är det perfekt transportmedel till jobbet??

Cykelsport har funnits i mer än hundra år och har ständigt utvecklats tekniskt sett?? Idag finns det olika cyklar för olika inriktningar och vill du åka på stigar i skog och mark, natt som dag så går det bra?? Reflexer och belysning är då viktigt??

Seniorplåtis har en son, Jan, med familj i Kållered och han gillar skarpt cykel i skog och berg i omgivningarna?? Hela familjen drar numera ut på sina cyklar då och då.

Vår Corre Jan har skickat två kvällsbilder från en cykeltur:

Cykel tur kring Kållered anno 2020-11-20

OBS. Bilderna är tagna med Jans mobil, iPhone 11 pro

Postat 2020-11-23 07:36 | Läst 1863 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 29 Nästa