UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4468. Fortkörningsböter för 21 km/tim??

Jo, för dä ä bara 6-8 km/tim på gångfartsområden?? –OBS det antages vara 7 plus minus 1?? Så nu har polisen i den akademiska bondbyn gjort en storsatsning mot allvarlig brottlighet??

Alltså stationerade man minst 7 poliser i korsningen Sölvegatan och Helgonavägen med fartkamera, klockan 14.30 anno 2023-09-29?? –för här är den korsningen ett så kallad GÅNGFARTSOMRÅDE?? –och där måste fordon framföras med högst gångfart?? Vad är då gångfart?? –jo det ANTAGES vara 7 km/tim?? –sänär som på plus/minus 1 km/tim??

Gångfartsområde i Lund anno 2023-09-29

Seniorplåtis med fru körde med normalfart på Sölvegatan, som är huvudled med fartbegränsningen 40 km/tim, och saktade in i korsningen för många studenter passerar denna korsning?? Döm om vår förvåning när vi stoppades av en grupp poliser som visade oss upp på en parkering?? Här blev det en blåsning som vanligt och just nu va seniorplåtis nykter. Polismannen förklarade att vi hade kört 21 km/tim på ett gångfartsområde?? Dylika fanns inte då seniorplåtis tog körkort sent 1970. Detta är ingen ursäkt utan man skall kunna alla skyltar i trafiken. Så polisen anmodade oss att signera hans mobil?? –så kom det en faktura på posten med 2000 kr som böter??

Kan en polismans fartkamera mäta korrekt nere vid 7 km/tim??

Kan bilens fartmätare fungera korrekt nere vid 7 km/tim??

Kan en fordonsförare dömas för överskridande av en antagen gånghastighet av 6-8 km/tim??

Postat 2023-09-30 07:45 | Läst 853 ggr. | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

#4467. Ser du mig?? Ett tidsdokument??

Han tillhör dagens generation och han ser bara det som finns på en lite digital skärm?? Äldre genrationer ser inte heller, för han har tittat så länge att han vet vad som är där??

Det är märkligt hur tiden ändrar människor ?? –inom en nation med samma kulturella bakgrund?? Visserligen sker nu en omfattande folkvandring på grund av krig och naturkatastrofer?? Detta vill också ändra ett folk??

Men i dagens bild är det två generationer av samma land?? Det ena paret lever det moderna digital samhället med typisk klädsel?? Hon försöker fånga hans uppmärksamhet?? –utan att lyckas här i solen??

Det andra paret har tidstypisk klädsel i denna tid. Hon tycks säga något, utan att han ger synlig kontalt?? Men det kanske inte är nödvändigt. De känner varandra så väl?? –att inget tal behövs.

Generationsdokument från Lund anno 2023-09-27

Postat 2023-09-29 07:43 | Läst 649 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#4466. Reklam med fotografi

Finns det idag?? –inte som efter WWII då modern reklamfotografi föddes i New York och London?? Jo, även i Paris. Då va reklamen ett hantverk och fotografen va regissören??

Mycket va studioarbeten på femtiotalet?? –men några började plåta ut i vardagen och på eleganta resemål. Mycket var beroende av budget?? –men nu börjar rena mode magasin dominera världen. Men tiderna var annorlunda?? Fotografens kommandon till assistenterna kunde innehålla ord som idag helt tabu?? Festandet i London efter dagens arbete kunde hålla på för fullt hela natten??

Makten kom allt mer glida över till beställarna inom mode industrin med två tunga poler?? –tidningarna och modehusen?? Fotograferna, de få, som fick stjärnstatus täljde pengar i stora bitar.

Sedan bröt datorerna in och mode blev data vetenskap?? –och nu spårar allt ur händerna från de flesta fotograferna in i AI?? Det behövs inga fotografer?? –bara dataknuttar??

Men seniorplåtis kör den gamla stilen från femtiotalet?? –och matchar färger??

Reklambild a la femtiotalet i Lund anno 2023-09-27

Postat 2023-09-28 08:14 | Läst 573 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#4465. Bra! --du vann tävlingen: ”Den unika huvudbonaden”

Nu har sista tävlanden kommit i mål vid den orange tetraedern?? –mottot för den interna fototävlingen vid redaktionen i syd?? –var att ta en bild av en alldalig invånare i den akademiska bondbyn??

Denna skulle ha en huvudbonad som var ovanlig och kul på sig när han passerade en målplats markerad med en tetraeder??

Åskådarna var mycket entusiastiska

Roligaste hatten i Lund anno 2023-09-14

Postat 2023-09-27 06:07 | Läst 579 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#4464. Dressinen va farfars tjänstefordon då SJ fungerade

En gång i tiden var järnvägen ”blodomloppet” i landet utom?? Å farfar var ansvarig för en sträcka vid Årjäng?? --mot norska gränsen körde han sin dressin och kollade att allt fungerade!!

Några gånger tog han med mig på en tur?? –enda barnbarnet skulle uppfostras enligt honom?? Han fick uppleva att sonsonen blev ingenjör i Örebro, men aldrig att han blev professor i Lund.

Själv var han stenhård i sin livssyn?? –ansvaret stod högst?? Han pensionerades som Överbanmästare för västra distriktet i landet utom sig. Snacka om klassresa från rallare till 1:klass.

Jag vet vad som är felet med SJ idag?? –där fler och fler tåg inte kommer fram i tid och ”rällen” inte kollas?? DET FINNS INGA ELLER FÖR FÅ FARFAR?? --MED EN DRESSIN?? –SOM KÖR OCH KOLLAR ÖVERALLT I SJ!! DET ÄR INGEN SOM TAR ANSVAR LÄNGRE.

Vår corre Maria har skickat mig beviset på detta?? SJ vet inte var man skall köra med en dressin:

SJ dressin på villovägar i Stockholm anno 2023-09-23

Postat 2023-09-26 07:59 | Läst 821 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa