** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2565. Ny typ av handikapparkering?? --i Gamla stan??

Remarkabla nya idéer prövas i den Kungliga huvudstaden?? Enligt rapport från vår corre. Handikapparkeringarna har utformats på ett helt nytt sätt?? –troligen med servering av fika med bulle??

Landet utom sig rankas i topp när det gäller ”reputation”?? –och kanske har det att göra med att vi är uppfinningsrika i att ta hand om våra rörelsehindrade?? Just att se till att parkeringen blir så trevlig som möjligt?? –med fika och turistvänlig miljö är ju bra??

Handikapparkering i Gamla stan anno 2018-06-24

Man kan se att man tänkt till ordentligt och konstruerat allt i samma nivå!!

Postat 2018-06-30 07:32 | Läst 5378 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#2564. Kemiska föreningen i Lund firar 150-år-jubileum

Året 1868 bildade professor Carl Wilhelm Blomstrand den kemiska föreningen i Lund. Han var professor i Kemi och Mineralogi och kom från ganska enkla förhållanden till studier i Lund.

Han var framför allt känd för sina noggranna analyser av mineral. Prov från hela Europa skickades till honom, fram för allt från den norska professorn Brögger. Han var med på den svenska expedition till Spetsbergen 1861. Flera spår finns efter honom ännu idag, så som Blomstrandöya, Blomstrandglaciären.

Den nuvarande kemiska föreningen i Lund är medlem i Svenska Kemistsamfundet och Lund anordnar flera kemiska föredrag per termin, och dessa är öppna för allmänheten. Höjdpunkten är den årliga Nobelföreläsningen av någon av vinnarna av Nobelpriset.

Seniorplåtis var ordförande under tre år i början av 90-talet. Ordföranden är inte så viktig, utan det är det så kallade sexmästeriet, som anordnar eftersitsarna med tre rätters middag!! Under min tid var doktoranden Anna Carlsson chef för sexmästeriet. Det laget lagade maten på Kemicentrum, å det var rena mästerverken!! Till detta dracks egenkryddade bränneviner!! Detta är preskriberade händelser som inte kan sättas i tryck?? Det var en tid av akademiskt nöje, okänt annorstädes!!

Årets 150-års-jubileumsmiddag inhystes hos proffs i det mystiska Hypoteket. En utsökt tre rätters middag intogs och Pastor Blomstrand i Dalby, femte generationen efter professor Blomstrand höll ett lysande tal om grundaren av föreningen. Jesper Spexarna spelade upp ett spex som skrevs för kemiska föreningen årsmöte för mer än 100 år sedan?? Spexet hette ”Det försvunna grundämnet”!! Lysande framfört med delvis nyskriven musik??

Bilder från festligheterna:

150-års-jubileumsmiddag för Kemiska föreningen i Lund anno 2018-06-18

Postat 2018-06-29 07:31 | Läst 5904 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

#2563. Va plåtar du va??

Den nya genrationen fotografer brukar nästan utan undantag mobiltelefonen som kamera?? –och det leder till det allra mest underliga beteenden?? Måste man visa till och med statyer vad man plåtat??

Eller gäller det att få bilden godkänd enligt EU-lagarna?? I det här fallet var det helt oklart vad som var på gång?? Eller vad säger du?

Eller var det bara ett nytt sätt att plåta snygga tjejer

Postat 2018-06-28 07:25 | Läst 4856 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#2562. Strandtomen klar?? –i den lilla akademiska bondbyn i syd??

Den lilla akademiska bondbyn i syd lider av mindervärdeskomplex?? –den ligger inte vid havet?? –inte ens vid Öresund?? Skam den som ger sig?? –då får man anlägga en beach vid Rådhuset??

Sagt och gjort?? –ut med solstolar och anlägg en jättestor sandlåda som strand?? Men man glömde något?? –det viktigaste?? –jo havet?? Vid mulet väder är denna strand inte så välbesökt?? –men barn kan leka där:

Lunda beach i mulet väder anno 2018-06-20

Observera den generösa tillgången av lekspadar på kommunens bekostnad?? Om man passerar nattetid så är stranden belyst även kl 23.30??

Lunda beach by night. Baddräcktsaffären var dock stängd!!

Postat 2018-06-27 07:37 | Läst 4735 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#2561. Hypoteksföreningen??

Det är sällan en katt släpps in bland hermelinerna?? –men nu har seniorplåtis kommit in i de fina salongerna?? –ja, rent av i maktens korridorer?? Där pengarna förr och troligen även nu finns??

Skånska Hypoteksföreningen lät bygga det arkitektritade huset på Kyrkogatan år 1915-18. Det skulle vara pampigt både på utsida som insida?? Det har i alla år bara varit öppet för speciellt inbjudna?? –som kungligheter, stadstjänstemän och affärsmän.

Exteriör och entré till Hypoteket i Lund anno 2018-06-20

Här jobbades det hårt för att finansiera godsen i Skåne?? Styrelseledamöterna behandlades furstligt när de jobbade i huset?? –naturligtvis bodde de då i huset. Idag är huset privatägt och det finns två lägenheter och en restauration som ordnar större fester.

Interiören är mycket sober:

Valnötspaneler kläder väggarna i de stora rummen

Grädden på moset är dock takterrassen, med gräsmatta, och utsikt mot Lundagård!!

Takterrassen på Hypoteket i Lund anno 2018-06-18

 Så ser det alltså ut där noblessen råder!!

Postat 2018-06-26 07:27 | Läst 5220 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa