UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3676. En maska?? –dagens tjejer bryr sig inte?? –så skönt??

Tiderna har förändrats?? –många saker har ändrat betydelse?? Tre genrationer tillbaka i tiden hörde jag mor ropa förtvivlat?? –nä, inte en maska?? Får jag nagellacket??

Allt var rappakalja för en 7-åring?? –som tvingades gå med till husmoders gymnastiken i Bofors. En traumatisk upplevelse som sannolikt satt sina spår idag??

Idag är det för denna åldrade yngling en befrielse att se hur unga kvinnor kan ha strumpor som är fulla med maskor och hål?? –och jeans med hål på knäna??

Så den här bilden väcker ingen som helst uppmärksamhet?? –med en strumpa med bara en maska??

En maska på strumpan i Lund anno 2021-07-15

Idag har man i stället något mycket viktigare att ta hand om än strumpor?? –jo just sin självbild på Instagram??

Så tuff du blev på Instagram

P.s. Kamera använd är Leica II med Leica Super-Angulon 21mm 1:4 D.s.

Postat 2021-07-31 06:48 | Läst 2187 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#3675. Hur kunde vi missa det??

Det måste ju va en unik händelse?? Just att utlysa en dag till brödrostens ära?? Denna så oumbärliga uppfinnig?? –för att förädla vårt dagliga bröd?? Utan öppen eld i varande??

Affischering är a och o om man skall samla en betydande skara utövare?? En långfredag är ju en speciell dag för att ordna brödrostens dag?? –ganska idealisk om man betänker att det är årets långtråkigaste dag?? Det minns man ju när man var liten?? –ingenting hände?? Tänk om morsan ropat in oss från fotbollsplan och lockat med nyrostade brödskivor med ost eller marmelad??

Enligt vår Corres observation på en anslagstavla i det lilla samhället Uttersberg i Bergslagen så anordnades Brödrostens dag den 30 mars 2018 kl 15-18. Vad vi kan minnas här i den lilla akademiska bondbyn i syd så gick denna avisering oss helt förbi?? Några kanske ändå rostade bröd den dagen?? –och därmed ovetandes deltog i firandet av brödförkolnandens dag??

Brödrostens dag affischerades till långfredan 2018 i Uttersberg

Postat 2021-07-30 07:18 | Läst 1928 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

#3674. Förlorade ägg?? –på torget??

Det är ju inte riktigt vad man förväntar sig att köpa på torget i den lilla akademiska bondbyn i syd?? Utan det är nog följden av en olycka i arbetet?? –att sälja färska ägg till morgonens kunder??

Seniorplåtis såg inte själva fallet??-- i stenläggningen?? Men ett förtvivlat rop ljöd över torget?? Det var inte svårt att lokalisera källan?? En av blomsterhandlarna, som också säljer ägg på lördagarna, hade tappat ett ”flak” med ägg:

Förlorade ägg på torget i Lund anno 2021-07-17

Nu påpekade mannen i den vita hatten den föga uppmuntrande kommentaren?? –att det är svårt att undvika gravitationen, som han påstod inte kan stängas av?? Han måste ha varit fysiker??

Rädda det som räddas kan

Postat 2021-07-29 07:12 | Läst 1621 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#3673. Vad det nån på FS som köpte den här??

På auctionet.com gick igår en svart Leica M2 på auktion?? –för 167 laxar?? Det var nog ganska billigt?? --om du har det liggande å trycker i byrålådan?? Bra investering?? –ja, troligen som bankräntan är nu??

När en sådan här dyrgrip dyker upp på auktion i Sverige undrar man alltid om det är äkta vara?? –eller en nymålad krompläterad gammal M2 från någon ”fabrik” i Asien?? Det första man kollar är om Serienumret är ok enligt Leica arkivet?? Så verkade vara fallet?? –det skall vara en tillverkad 1960 i en serie med 250 exemplar, vilka skulle ha självutlösare?? Så mycket talar för att det är äkta vara:

Svart Leica M2 såld i Norrköping  anno 2021-07-29. Bild från Auktionsverket Norrköping AB

Utseendet ser autentiskt ut?? –och slitaget i öglan för kameraremmen är mycket sliten?? Den som la upp 167 laxar har troligen skickat en expert för att kolla den innan man la budet?? Ska vi gissa att den gick till någon smalare eller handlare i Hongkong??

Tyckte du det var dyrt?? –nää, det är bara obetydligt mer än en ny M10 med objektiv??

Den här kameran är sannolikt ok?? –men den är klart och tydligt en varning för ”FAKE” målade kameror?? Vi återkommer snart till detta i en annan blogg.

Postat 2021-07-28 07:00 | Läst 1833 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#3672. El sparkcykeln?? –speglar vår tid??

Det nya transportmedlet i tätorterna i landet utom sig väcker känslor hos många?? Många retar sig på att de finns slängda överallt?? –ofta farligt i vägen för många??

Det underliga är att samhällets regler sällan hinner följa med i den moderna utvecklingen av ”money-makers”?? Den eldrivna sparkcykeln är en sådan ”leksak”?? –som gripit den moderna ungdomsandan?? Smarta riskbolag inser snabbt att inga regler effektivt styr användningen av dessa då de är baserade på ”näthandel” av mänsklig transport från A till B?? Näthandelbolagen tar inga kostnader för problemen som dessa fordon orsakar i samhället?? De skopar bara in vinsterna som rullar in billigast möjligt via nätet?? Sparkcykeln är nog en förbrukningsvara med kort livslängd. Föga miljömässig!!

Men ungdomarna de delar på kostnaden för en tur genom att va två på fordonet?? Är det lagligt?? –vem bryr sig?? Inte ens myndigheterna??

Tandem transport på el sparkcykel i parkområde i Lund anno 2021-07-15

P.S. Kamera: Leica II med Leica Super-Angulon 21/4 med negativ färgfilm D.S.

Postat 2021-07-27 07:38 | Läst 2191 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa