UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2718. Mot framtiden?? –studier och fika??

Ingen kan sia om framtiden?? –allt man kan säga är att man behöver en stadig grund att fara fram på?? Det går inte att glida fram på en ”räkmacka” eller gummimadrass?? Studier är den jobbiga grunden??

Framtiden kommer att vara full av utmaningar vad gäller miljö, inkomstklyftorna, energiomställning,  befolkningsutveckling??

Vi kommer högst sannolikt att bli allt mer beroende matematik, datorteknik, AI, biovetenskap och medicin?? –och här kommer att ske utvecklingar som kräver kunskap och intelligens??

Djupa studier på högsta nivå kommer att krävas av de som växer upp idag?? –det finns ingen genväg?? --utan hårt arbete krävs?? Några länder har redan satsat längs denna väg?? –jag behöver inte nämna vilka??

Det är bra att de här barnen håller sig i trim med lek och motion?? –det kommer att behövas:

Mot framtidens studier och fika i Lund anno 2018-11-19

Postat 2018-11-30 07:30 | Läst 4493 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#2717. Tjänare?? –har du nått godis idag??

Livet kan ha sina ljusa sidor då och då?? –även om man är en lite jycke?? –som tillbringar nästan hela dagen på Mårtenstorget i den lilla akademiska bondbyn i syd. Vid dagens slut händer detta??

Seniorplåtis har berättat om den här hunden i tidigare bloggar?? –ty den är full av hyss?? Den tillhör en blomsterhandlare på Mårtenstorget?? –och den tycks känna alla och var en?? Alltid glad och nyfiken. Enligt ägare, blomsterhandlaren, får den inte springa kring på torget på dagen av någon anledning?? Men det trotsar den för det mesta?? –till de flestas glädje??

När dagen är slut, sådär vid 2 tiden?? Kommer kommunens  ”gatsopare” för att städa upp torget –efter all torghandel?? Uppenbarligen känner blomsterhandlarens jycke gatsoparen?? –för han hoppade nästan upp till honom när han kom?? Mycket riktigt gatsoparen kastade till honom något gott?? Till saken hör att blomsterhandlaren har numera två nästan lika dana hundar och de började dela på godiset.

Har du nått godis idag?

Postat 2018-11-29 07:44 | Läst 4419 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#2716. Kompisar??

Det kan man ju aldrig veta?? –om två som är tillsammans på en bild verkligen är kompisar?? –men ibland får man känsla att så är fallet?? Så här efter skolan?? –eller arbetslivet??

Det är fint att ha en kompis?? –som man kan språka med om nästan vad som helst?? Det lyser upp tillvaron på något förunderligt sätt?? Man kan va kompisar i olika sammanhang?? –som på jobbet eller skolan?? Då kan man få mycket hjälp genom att sammanfoga det man upplevt?? Men man kan också va kompisar på äldre dar?? –efter den tid då plikterna kallade?? Då kan man förstå varandra med all det perspektiv som livet givet??

Kan det vara så här?

Kompisar i Lund anno 2018-11-19

Postat 2018-11-28 07:43 | Läst 4163 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#2715. Klart att passera?? –mot julen??

Så var det dags?? –Jul igen med all dess stress och klappar och dekorationer?? Alla älskar denna kommersiella högtid?? –utom seniorplåtis?? Likafullt kan han inte låta bli att se på vad som göres i byn??

Varje år lika dant?? –stora gröna volanger hängs upp över gatorna?? Kommunalgubbarna är i vägen medan det göres?? –men alla utom en är glada att se det?? Seniorplåtis undrar hur många dagisplatser som försvinner per år?? För kostnaden för julvolanger??

Juldeco på gång i Lund anno 2018-11-19

Postat 2018-11-27 07:32 | Läst 4149 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#2714. Vilken kamera skulle du välja?? –den med röd logo eller Olympus??

Den här frågan kan kännas meningslös?? Likafullt vädras den överallt bland fotointresserade?? Påverkar kameran bilden?? –eller är det fotografen?? Svaret kanske är här??

En hel industri är beroende av att vi köper nya kameror och objektiv så ofta som plånboken är påfylld?? –eller korttidslånen lockar?? Det finns väl grovt räknat två typer av fotografer?? –antingen de som lever på bilden och de som leker med kameran?? De som lever på bildens innehåll väljer kameran som ett effektivt verktyg?? –hobbyplåtaren väljer en rolig leksak?? Fotoindustrin siktar på profit från båda grupperna?? –men den senare är nog lättast att påverka med reklamtricks??

Proffsen klara sig alltid om det kniper?? Det kan man se när de får en ”leksakskamera” i handen!! De tar bra bilder även med enkla verktyg?? –som här där landets topp sportfotograf Joel Marklund och Pulitzerpris vinnaren Oded Balilty plåtar med digitala leksakskameror.

Foto marknaden litar så på hobbyplåtarens tro att en dyr och statusstärkande kamera är den rätta att köpa för att få så skarpa bilder som möjligt?? –helst med massor av pixlar?? –långt mer än som behövs för sociala medier!!

Vilken kamera väljer du??

Lockvaror för hobby plåtaren

Vanligt välunderrättad källa berättar att Leica tagit bort den röda logon på Leica M10-P för att den inte skall vara en ”aimpoint” för prickskyttar i krigszoner!!

Postat 2018-11-26 07:34 | Läst 4667 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa