UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3433. Blomsteraffären i Kåkbrinken?? –är viktig för Stadsholmens lokalbefolkning

Gatorna i Gamla stan är nästa tomma i dessa ödesmättade tider?? –bara de boende på Stadsholmen rör sig mellan affärerna?? –inte turistaffärerna, för ryssarna är bortskrämda??

Det betyder att de affärer som lever på marginalerna i dessa tider är beroende av att lokalbefolkningen handlar på holmen??

Så behöver du blommor för juldekorationerna så vänd dig till Christoffer i Kåkbrinken?? –hans affär finns där redo med amaryllis, hyacinter och julrosor??

Vår Corre Maria handlar alltid sina blommor hos Christoffers Blommor?? Hon menar att det är viktig nu i dessa tider att man stöttar sin lokala handlare?? Å detta gäller ju inte bara på Stadsholmen utan i alla små byar i landet utom sig: STÖTTA din handlare så den blir kvar!!

Christoffer kommer ut från sin blomaffär på Kåkbrinken i Gamla stan anno 2020-11-24

Postat 2020-11-30 07:55 | Läst 2704 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#3432. En morgon i byn?? –där lugnet består?? –med ridande polis??

Det sägs det blivit säkrare i den lilla akademiska bondbyn i syd?? Man kan ju undra vad det kan bero på?? –mer närvarande ordningsmakt kan man tänka?? –eller är det hästarnas förtjänst??

Det var fredag morgon och Saluhallen hade just vaknat?? –regnet silade ned från en tätgrå himmel?? –det var mörkt som på natta?? Så kommer det en lätt klädd man springande för fullt?? –men det var nog någon som hastade till inköp av oxfilé hos kötthandlare Holmgrens.

På språng till Saluhallen i Lund anno 2020-11-21

Strax efter den springande mannen kom två hästar sakta lunkande?? –på deras ryggar satt två ridande damer?? –iförda polisuniform?? De hade ingen brådska utan gångtrafikanterna hann över gatan. Det var lugna gatan denna morgon?? –nästan inga mänskor hade tagit sig ur paulunen??

Ridande polis i Lund anno 2020-11-21

Bra att poliserna är redo?? –skurkar finns ju alltid?? –frågan är när och var??

Postat 2020-11-29 07:39 | Läst 2895 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#3431. Den gamla posten finns fortfarande?? –men var??

Det här är en solskenshistoria?? –jag kan inte låta bli att berätta den?? –efter att vår Corre Mia gav mig storyn?? Den börjar på Postmuseum där posten sparat ett verksamt postkontor.

Maria bor några steg från Carl XIV Johans postbyggnad och har där med en fullt fungerande Post mycket nära??

Kungliga Post huset med Postmuseum och Postkontor

Maria skulle skicka ett paket till redaktionen i syd. En mycket vänlig posttjänstman på kontoret tog hand om paketet och skrev ut handlingarna: Mia fick kvitto på inlämningen och gick hem. Väl hemma såg hon att seniorplåtis namn var felstavat?? Till hennes förvåning har postkontoret i Postmuseum ett eget telefonnummer ?? –har du suttit i Postnords telefonkö nyligen så vet du att det kan ta över en halvtimma?? När Maria ringde numret så svarade den vänlige mannen att han hade redan upptäckt stavfelet och att han hade skrivit ut nya handlingar för försändelsen?? Där med fanns det ett nytt kvitto för försändelsen. Maria erbjöd sig att direkt komma ner och hämta det kvittot?? En kort stund senare var Maria inne på Postmuseum och samme posttjänsteman bemötte henne åter vänligt och beklagande att hans fel orsakat en promenad till??

Man kan nu raljera över detta och undra om Posten bevarat det enda fungerande postkontoret med bra personlig service och egen telefon bara i Museum?? –och överlämnat resten av Postnord till Coop, ICA och småskuttar??

Det är naturligtvis helt fel?? –i själva verket fungerar numera Postnord ganska bra med ”postkontor” öppna från 8-22 på många platser?? Speciellt vad gäller paketförsändelser??

Hur gick det med paketet till redaktionen i den lilla akademiska bondbyn?? –jo det var oss till handa nästa dag. Å vi kunde hämta paketet 200 meter från vår ytterdörr. Allt om paketets väg kunde följas på mobilen.

Vad var det i den där försändelsen från Posten i Postmuseum?? –ja det undrar faktiskt vi också??

Julklappar från Corren i Gamla stan 2020-11-25

Postat 2020-11-28 07:42 | Läst 3291 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#3430. Krogliv nu?? –i mörka tider

Kroglivet är sprakande i den lilla akademiska bondbyn i syd?? –under normala tider?? I dessa pandemiska tider är det påverkat men inte utdött?? Några vill äta ute fortfarande??

Den här kvällen när seniorplåtis drog ut i mörkret med sin ”natthök” kamera:

Sony a7RII + Techart Pro +Canon 35/1.5 natthök kameran

Var nattlivet i full gång med musik på pubben och nästan fullsatt på Grand hotell?? –några kaffer och sushibarer höll just på att städa och slå igen ännu en dag??

Plåtandet nattetid fungerade bra med denna natthök kamera?? –även med autofokus med Techart.

Nattamat i Lund anno 2020-11-20

Postat 2020-11-27 07:32 | Läst 3228 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

#3429. Överlevnads kittet??

Det skulle man ju vilja ha ett i dessa tider?? –är det Corona vaccinet?? --som lär vara  på väg nedkylt till -177 grader celcius?? Nä det här finns redan i plast kuvert?? –utanför Saluhallen??

Jo, jag såg det själv utanför norra dörren?? –det var en dam som stod där och krängde det till ungdomar?? Som dock verkade ha köpt ”flak” av något slag på systembolaget??

De hade tydlig en helt annan bild av vad ett överlevnads kitt var för något?? –det var väl fest på gång?? --kan man tänka??

Det är väl inte utan att seniorplåtis också får ta till andra medel för att överleva just nu?? –än vaccin i flytande kväve?? En kall GT står väl till buds?? –än så länge??

Överlevnads kitt till salu i Lund anno 2020-11-21

 

Postat 2020-11-26 07:37 | Läst 2650 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa