UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#763. Den gamle paparazzon?? –kommer till 08!!

Livnära sig på bilder?? –det är svårt det!! Det mesta läggs ned!! --som trycks på papper?? –elektroniskt överförda bilder är det som gäller?? Sensation och kändisar?? –skall plåtas?? Paparazzon kanske överlever??

Gamla seniorplåtis?? –som paparazzo är inte så konjunkturkänslig, utan han kan delvis dra sig fram på redan intjänade pengar?? Lika fullt rycker det i avtryckarfingret när han får syn på en kändis??

På Kungsgatan intet nytt?

Så ibland undrar man?? –vad folk ser för något??

Nu tror jag inte att jag hittade några kioskvältare?? –så jag gick över till att vara en enkel fotoflanör!!

Postat 2013-05-31 07:09 | Läst 7350 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#762. En cykelhandlare?? –med café?? –dä framsynt??

Kaffe på Café?? –dä fint dä?? Många varianter har man ju suttit på och sippat drycken av den bruna bönan?? Men en cykelhandlare som serverade kaffe?? –dä va nått nytt, man måste testa!!

Bok café har man ju suttit på lite här och var!! –som Tempe, Seattle, Portland, New York, London och Sendai. Det är mysigt att sitta där bland böcker och tidskrifter och dricka en latte. Det skulle dock vara ändå mer mysigt att sitta bland cyklar?? –och dricka en cappucino!! Det vore toppen!! --och nu har en cykelhandlare, Salvatore Grimaldi, förstått det, och öppnat bar och café i Stockholm!! –med försäljning av Bianchi cyklar.

Assistent Ninni och jag gjorde ett besök där när vi var i 08 senast?? –och det var toppen??

Cykeltok med fika och cyklar.

När vi sitter där och beundrar cyklar och pratar med cykelförsäljaren om kolfiberramar och elektronikväxlar?? –så kommer entreprenören Grimaldi in!! –och frågar hur vi tycker om kaffet?? –och ger oss en klapp på axeln!! Lite förundrad blir man över att en man med ett flertal cykelmärken i sin portfölj?? –och cykelförsäljning i sextio länder!! –har tid att komma till sitt café i Stockholm!!

Salvatore Grimaldi i sin cykelaffär i Stockholm.

Årets Giro var ju precis slut!! --och man kunde se den Bianchi modell som kördes av flera lag!! – hängandes i taket. Skall man ha den senaste modellen med kolfiber ram och elektronikväxel så får man lägga 128 laxar!! Det är ingen idé du tar fram plånboken?? –för den var redan såld!! I stället kan du se Jan Ulrich’s cykel han körde med i Tour de France  för tio år sedan!!

Postat 2013-05-30 07:07 | Läst 10750 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

#761. Astromech droid R2-D2?? –i modell från 2127 bitar??

En sådan här skulle man ha, en som klarar av de flesta problemen?? Speciellt av teknisk natur?? –som att fixa uppdaterig av dator?? –och inmatande av senaste program?? Jag såg en modell!!

Vuxna gör det?? --barn gör det?? –sätter ihop små plastbitar av varierande storlek. Därmed byggande modeller av nästan allt?? Det var en dansk, Ole Kirk Christansen, som kom på detta knepiga ”lek godt” i slutet på femtiotalet. En hobby som spridit sig över hela världen?? –där även vetskapliga modellbyggen förkommer.

I familjen finns ett barnbarn som har tålamodet att bygga mycket stora och komplicerade modeller?? I samband med jul och högtider förekommer det att han får nya utmaningar!

Den senaste var en 2127 bitar stor modell av George Lucas´s Star Wars karaktär?? --R2-D2 roboten. Lucas lär ha påverkats av Akira Kurosawa´s film ”The Hidden Fortress” när han skapade R2-D2 roboten??

Det tog 11-årige Fredrik ett sporadiskt byggande i två dagar att sätt ihop modellen!! –ett under av tålamod och noggrannhet och följande av skriftliga bygganvisningar från LEGO!!

Fredrik ville att jag skulle plåta den och lägga ut den i bloggen, och det tyckte jag var kul!!

Fredriks 31 cm höga och 18 cm breda LEGO modell av R2-D2.

Postat 2013-05-29 07:11 | Läst 9666 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#760. En bild som bara kan tolkas här?? –å kanske med humor??

Vissa bilder kan bara förstås av vissa!! –man måste ha rätt bakgrund, kunskap och erfarenhet?? –å man måste vara av en viss ålder?? Dessutom måste man nog ha en viss typ av humor?? –bildhumor??

Seniorplåtis har just kommit hem från storstaden, den med dubbelt så snabba rulltrappor!! –den med mycke vatten runt!! –å den med en Gammal stad i mitten?? Den staden med en inmurad runsten, å vilken ryssar flockas kring!!

Den gamla plåtis tycker det är kul att strosa runt, med en kamera i handen?? –å bara iakttaga och förvånas?? Tog en vända till gatufotoutställningen i ett café, på Snickarbacken 7!! –nära Humlegården. Det var iN-PUBLIC och några svenska gatufotografer (CUP) som ställde ut! Utställningen är värd att se!! --i den underliga lokalen med klädaffär?? Plåtis var inte så imponerad?? –för tät och virrig hängning?? Enstaka bilder är mycket bra??

Det var dock inte med inspiration?? –jag gick vidare?? Borde nog ha gått in och sett ”Djävulsbibeln” på KB i stället??

Men så snubblade blicken på en bild?? –som fångades så här?? Är den möjlig att förstå??

Birger Jarlsgatan, Stockholm, Panasonic G3, Lumix 14-42/3,5-5,6.

Postat 2013-05-28 07:11 | Läst 7495 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#759. Här bor en underlig varelse?? –i den mest ogästvänliga miljön på jorden??

Mitt ute i den Antarktiska isen?? –i det blåsigaste?? –kallaste klimat vi känner till, står denna välanpassade varelse?? Den inte bara lever här?? –utan föder upp sin avkomma?? –som tål det mesta??

Bland fastfrusna glaciärberg?? Vandrar en meterhög fågel flera kilometer fram till iskanten och hämtar varje dag mat till avkomman!!

Fotstegen till vänster leder till öppet hav!!

För att snabba upp färden till havet kan fågeln kana på magen med en fart av 7 km/h!! –ty flyga i luften är inte att tala om?? Den ”flyger” i stället under vattnet!!

Där kommer vi inte över?

Det viktigaste av allt mat.

Det var kejsarpingvinens vardag.

Postat 2013-05-27 07:26 | Läst 10288 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa