UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4282. Här flyttar vi in!!

Vår corre Maria i Gamla stan upptäcker de mest absurda situationer  i djurvärlden. Det är vårtider?? –och som de flesta unga par i storstaden letar det här efter ett bo??

Så har äntligen det här paret ett hem?? –med ett öppet fönster. Den ena ungdomen tvekar lite?? --medan den andra ropar uppmuntrande?? Där inne finns en fashionabel lägenhet med många rum i ”cream de la cream” kvarteren på Kungliga slottets holme.

Perfekt placerad i en mycket skyddande ”brunn” mellan flera hus så finns det ingen chans att pilgrimsfalken kan anfalla.

Bosättande par med öppet fönster som ingång i Gamla stan anno 2023-03-25

Postat 2023-03-28 06:33 | Läst 158 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#4239. Sola ä på gång??

Det märks tydligt nu?? –när man hasar sig upp på måran?? –så ä dä nästan grådager?? Om ögona slår upp, vill det säga?? Naturen här i syd börjar röra på sig så smått?? –med lite mer värme??

Om en månad kommer de stora fåglarna till Pulken i Österlen och lite senare även till Hornborgarsjön??

Tranor i morgonsol en vår för mer än tio år sedan

Missa inte det?? --för det är en naturfotografs måste?? –någon gång??

Postat 2023-02-13 05:35 | Läst 339 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#4230. Nu är boken från de två polerna klar för leverans?? –över hela världen

Den här boken, Ice edge living, är för oss, Bob och Ninni, ett slags bokslut?? Från fem resor till Svalbard och två resor till Antarktis?? –eftersom det var två från vår familj med varje gång??

Så var det 14 fotoresor totalt. Var det gratis?? –nä, på en höft, la vi en halv miljon kronor på resorna?? Å du?? --det var värt varenda krona. Det känns då skönt att vi till slut kom till skott för att göra en riktig fotobok som sammanfattar bilderna från isbjörnarnas och kejsarpingvinernas liv på iskanten i norr- och sydpolerna.

Boken Ice edge living av Bob och Ninni Bovin med ISBN 978-91-985147-3-5

Boken trycks och distribueras av kdp.com genom alla amazon bolagen och nätbokhandlare runt jorden. Du kan beställa den från amazon.se för 431 kronor. Boken är helt tryckt i färg med 218 sidor med storleken 21x28,5 cm. Boken är en bilderbok utan text på bildsidorna. Det finns en sida med en introduktion. Halva boken har bilder från en koloni Kejsarpingviner vid  Snow Hill och den andra halvan visar Isbjörnarnas liv i norr Svalbard. Vad vi vet finns det ingen bok som samtidigt visar de båda arternas liv på iskanten i norr och syd. Här är två exempel på hur bokens uppslag ser ut.

Två typiska uppslag i boken Ice edge living

Det kan ju tyckas att bokens pris, 431 kr, är högt?? Betänk då att du får mer än 200 bilder med isbjörnar och kejsarpingviner från platser där få har möjlighet att resa. Vi tjänar 30kr på varje bok. Resten går till amazon.com och deras val av tryckeri. Det kan betonas att detta är den billigaste metoden för att publicera en bok. Vi deponerar pliktexemplaren i de 7 universitetsbiblioteken och Kungliga biblioteket.

Boken är tryckt i Polen och den här gången är vi nöjda med färgerna i boken. Vi kan därför rekommendera boken för framtiden. 

Det vore kul om fotosidans redaktion kan tänka sig att recensera ett friexemplar??

Postat 2023-02-04 07:46 | Läst 471 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#4220. Boken “Ice edge living” med ISBN 978-91-985147-3-5

Så äntligen blev det av, efter tolv år av funderande. Bilderna från besöken vid Arktis och Antarktis gav ett arkiv på mer än 10000 bilder och ur detta är gallrat ungefär 200 bilder.

De är nu publicerade i en bok med 218 sidor i ett format 21x28,5 cm:

Boken framsida med bilder av iskantens invånare i Antarktis och Arktis

Vi har för avsikt att visa isbjörnarnas och kejsarpingvinernas liv på iskanten och deras beroende av just den livsmiljön. Isbjörnen måste kunna fånga säl att äta just på och från iskanten. Kejsarpingvinen fångar den lilla kräftan kallad krill i havet utifrån den årliga vinterisen. Samma typ av is som isbjörnen är beroende av.

Boken är publicerad med hjälp KDP.com, ett dotterbolag till Amazon. De sköter beställning, tryckning och distribution över hela världen. Boken skall också finnas på internationella bokhandlare med näthandel.

Boken finns nu på amazon.se till ett pris 431 kr. Det kan tyckas dyrt?? –men allt är i färg på 200 sidor och nästan ”coffee table” storlek. Så här mycket tar amazon och tryckning och transport. Vi får 30 kr. Tro inte att man kan tälja guld med täljkniv med sådana här böcker. Då får du skriva deckare.

Det stora var inte göra den här boken?? –nä det var att ta bilderna under fem resor  till Svalbard och ligga på magen på isen i Antarktis och plåta kejsarpingviner.

Var tog isen vägen?

Postat 2023-01-25 08:12 | Läst 578 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#4216. Hallå där har ni något tugg här??

Det kan man ju förstå?? –det måste ju lukta fläsk lång väg?? Nu är nog isbjörnen, vid namn Elvis, säkerligen en konnässör på mat?? –och siktar in sig skinn med underhusfett??

Även på dessa önskemål fanns det säkert smakfulla exemplar bland båtens passagerare??

Isbjörnen Elvis undrar om det finns något krubb

Postat 2023-01-21 07:52 | Läst 523 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 83 Nästa