UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1401. Ja, vet?? --måste gå ned i vikt?? –inför vårens tjusning av tjejer??

Måste va på topp?? –när våren kommer?? Ingen vill ha en tjockis?? –utan smärt, snabb och smidig måste man va?? Snyggingarna tänker på det naturliga urvalet??

Evolutionen favoriserar anpassning?? –till den miljö man lever i?? Darwin hade nog rätt?? –även om många vägrar att tro även på det?? Många gånger har man ju sett att honorna hos de flesta arterna väljer ut den mest kraftfulla och vackra hanen?? Då blir avkomman den bästa tänkbara?? Detta gäller ju även arten som kallas människan??

Så man skulle nog försöka komma i form?? –fast gäller det seniorplåtisar?? Nåväl han kom att tänka på detta när han såg den här bilden?? Det var en talgoxe?? –som till synes var tung i gumpen?? Troligen allt för välgöd av assistent Ninni?? –under den gångna vintern??

Postat 2015-02-28 08:17 | Läst 5682 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#1400. Den gröna jätten?? –total telefonmiss?? --eller??

Man borde veta det?? –allt kan hända?? –när som helst. Då gäller det att ha en kamera redo?? –å det har man ju inte?? –jämt?? Telefon har man ju dock??

Förunderliga gamla tider, men då kunde man inte ta en bild med en telefon?? –numera kanske man kan det –man kan göra nästan allt?? –vad gäller kommunikation!! Men duger den jämt?? –de flesta fotointresserade, som här på fotosidan.se, tycker nog inte det?? Det gäller nog också seniorplåtis?? –men här hade nöden ingen lag??

Assistent Ninni och jag handlade på Coop, och då dök bilden upp?? Vem har stora eller lilla kameran med på Coop?? –spciellt som det råder fotoförbud där?? –inte seniorplåtis?? –i alla fall inte alltid??

Så då fumlar man efter gamla mobilen?? –å då blir det så här??

På Coop i Lund anno 2015-02-23

Postat 2015-02-27 07:54 | Läst 5651 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#1399. Skulle du köpa en digital OM-4?? –finns inte den redan??

Nostalgi gynnar kommers?? –gör något nytt?? --som ser ut som något gammalt?? –så attraherar du en massa gamlingar?? Det var bättre förr, men det måste funka nu??

Varför tror du att Leica fortfarande finns?? –jo, just det, antingen kör du din gamla M?? –eller så köper du en ny?? --som ser ut som den gamla M!! Å så blir du lycklig?? Är du en riktigt gammel-nördig typ?? --så köper du en ny som ä sliten till mässing som en gammal i fält sliten M??

Nu hakar andra märken på den här trenden?? –kanske Olympus kommer med en OM-4 lik?? –digital variant?? –utan skärm på baksidan. Kanske man kan se till att den sliter batteri?? --som den gamla analoga OM-4?? Kan man få lite slitning till detta??

Nu är ju OM-4 en banbrytande kamera?? –på sin tid. Den var verkligen mycket bra. Liten, modern ljusmätning och ganska lätt. Seniorplåtis hade stort nöje av den under många år!! Nu är ju seniorplåtis ganska nostalgisk?? –och skulle nog gå på en sådan här gimmick??  

Nu kan man ju fälla argumentet?? –varför skulle det vara nödvändigt?? –det är ju redan ute en sådan modell av den digitala OM?? –nämligen OM-D E-M5 II??

Det ligger nog något i det?? –den kameran har det mesta från OM-4?? Liten lätt och tekniskt avancerad.

Faktum är att om seniorplåtis skulle ut och plåta natur i världen?? –så skulle nog M5 med 40-150/2,8 gluggen och 1,4x telekonverter få följa med. Komplement skulle vara en 12/2 glugg?? Det ger en vikt lite mer än 1 kilo för hela uppsättningen?? Slå det?? --med bättre ”bang for the weight”?? Det skulle täcka FOV 24-420?? Vill man absolut ha längre glugg?? --kan man byta till Panasonic 100-300 zoomen.

Min erfarenhet är att man klarar i de flesta situationer, både i Arktis och Afrika!! –med de här brännvidderna.

Postat 2015-02-26 07:54 | Läst 8127 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#1398. Jordens varningslampa blinkar rött?? –förstår tillräckligt många människor det??

Bara 50% av befolkningen i  USA?? --tror att vi orsakat att 50% av den arktiska sommarisen saknas?? –medan 87 % av forskarna tror att så är fallet?? Är vi för dåligt utbildade för att förstå??

Den väl ansedda tidskriften National Geographic har en artikel om svårigheten att nå ut till gemene man i USA med förståelsen för det negativa i att förbränna fossila bränslen under en mycket kort tid. Koldioxid halten i atmosfären är idag är 33 % högre än när den industriella revolutionen startade kring 1750. Den är högre än den var 800 000 år sedan, vilket man kan se från borrkärnor i inlandsisen i Antarktis.

Man beräknar att Miami, i slutet av vårt århundrade, kommer att stå under vatten?? --med en höjning av havsvattnet med 1,5 m!! Undrar hur det går för innerstaden av Malmö?? –i slutet av det här århundradet??

Det intressanta är att tidskriften ifrågasätter vår utbildning i naturvetenskap?? –vår skola är för dålig?? Var har vi hört det förut i Sverige?? Med andra ord?? –vi är för korkade för att förstå att vi åker ”första klass” till vår undergång?? Man kan då fråga sig hur det är med våra makthavare?? –du vet, politikerna?? –de är ju inte alla speciellt välutbildade i NO??

Tusan nu har tempen gått upp igen??

Postat 2015-02-25 07:26 | Läst 7728 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

#1397. Gratis lyxbostad?? –till livets slut?? –inte illa??

Det är väl bara kungligheter i vårt land som åtnjuter sådana privilegier?? I ett annat land, nära oss, var det lysande vetenskapsmän?? –som kunde strunta i bostadsproblemen??

Carlsbergs fonden tjänar sina pengar på att du dricker riktigt mycke öl!! Grundaren av Carlsberg, I. C. Jacobsen, lät bygga en bostad åt sig 1853 och när han gick bort testamenterade han, att en välförtjänt vetenskapsman skulle bo gratis hela sitt liv i den villan!! Den första forskaren att åtnjuta denna ynnest var filosofen  Harald Høffding, och därefter flyttade den berömda nobelpristagaren och fysikern Niels Bohr in och den sista forskaren som bodde där var sinologen Søren Egerod. Ty 1992 bestämde man att huset skulle inhysa Carlsberg Akademi.

Går man ut i någon av parkerna i Carlsbers byen inser man att det fanns pengar i övermått redan på 1800-talet.

Postat 2015-02-24 07:49 | Läst 5422 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa