UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#916. Vilken strand och semesterort?? –vardå??

Vilken jättelång playa?? –härlig sand och saltstänkt bölja!! Å vilket strandliv?? –här är det håll igång!! Utsökt proteinrik mat serveras?? –med lokal tillagning. Pittoreska hotell kan hysa kräsna gäster??

Vi har alla drömmar om att resa till härliga stränder och uppleva strandlivet på exotiska platser?? Många drar till Thailand eller Cancun och lögar sig vid någon kritvit strand med drinken i handen?? Det är inte utan att man skulle kunna tänka sig det samma?? –åtminstone till en strand på Mallis??

När man så bäddrar på hemsidorna och drömmer sig till ett lyxhotell med all inclusive!! Då blir man tagen tillbaka till verkligheten av assistent Ninni?? –hon har kollat upp kuststaden Kaktovik i norra Alaska!! Om du vill se fina bilder därifrån så kolla här. Bilderna från Kaktovik är spektakulära med massor av isbjörnar som äter valkött!!

Det är naturligtvis en drömresa att åka dit och uppleva en unik miljö helt skild från playan på Grand Canaria?? Där finns inte den spännande kryddan att bli jagad av en isbjörn?? –så att man blir hungrig ordentligt till ”all inclusive”-hamburgen som serveras på Waldo Arms Hotel.

Så det är bara att sikta på att lägg in bokningen dit nästa september?? Under tiden kan jag hälsa från isbjörnen som frossar på de sista bitarna av en val på Svalbard!!

Postat 2013-10-31 06:03 | Läst 9894 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#915. Här kan vi inte fika?? –de har inte städat undan??

Känns det igen?? –man är sugen på kaffe med bulle, fika med andra ord?? Så känner man doften av härliga bakverk?? –man går in på fiket och så har de inte städat bordet??

Hur man kan ha ett café?? –och tro att kunderna skall städa bordet innan man sätter sig?? --och intar en god bulle?? Kanske kan det va så att självservice?? –är ordet och det inkluderar att kunden städar efter andra!!

Nu är det inte bara vi som har krav på renhet?? –de här kajorna verkar inte gilla det ostädade fiket!!

Lund anno 2013-10-22

Postat 2013-10-30 07:23 | Läst 6662 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#914. På kant i tillvaron?? –det är så lätt hänt??

Det är lätt att komma på kant?? Det händer många i det här livet?? Några får dessutom sitta riktigt trångt?? –och klara sig med en liten ynka platå!!

Ska man då dessutom ha en massa grannar som skitar ner?? –så blir det inte lättare. För att inte tala om hur himla svårt det är att landa?? För att inte tala om hur svårt det är att uppfostra en unge, på den här lilla hyllan??

Svalbardsgrisslor på den trånga hyllan.

Nu är det inte bara grisslan som måste sitta smalt?? –utan även i Lund finns det en svartrock som balanserar på kanten!!

Skata på ”klippväggen” i Lund.

Postat 2013-10-29 07:11 | Läst 7612 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#913. Det urbana landskapet?? –digitalt framkallat?? –med LR 5!!

Modern kameror?? –som OM-D?? – ger bilder med en gråskala??  --så mycket bättre än de jag kunde kopiera, på goda gamla analoga tiden. 

Då man stod där med sitt negativ?? –och försökte välja rätt hårdhet på fotopappret, att lägga in i förstoringsapparaten. Man hoppades att man hade valt rätt framkallare?? –och att temperaturen och framkallningstiden var OK?? För att inte tala om att man hade exponerat rätt?? –helst enligt Ansel Adams Zonsystem?? –så högdagrarna inte var för svarta och lågdagrarna hade lite täckning?? Hade man framkallat filmen rätt och länge nog och med rätt temperatur??

Idag fixar processorn och sensorn?? –allt det där till det bästa?? –å du behöver bara ladda över bildfilen till datorn och knappa igång databasprogrammet  Lightroom 5. I realtid kan du se hur bilden förändras till rätt kontrast, färg eller svartvitt?? Gråskalans omfång är åtminstone för mig mycke bättre än den jag fick fram i gamla bilder från analogtiden!!

Kolla bilden på det här urbana landskapet?? –jag hade aldrig klarat att få fram den här gråskalan?? --med solen rakt in i kameran genom den där gatlyktan??

Lund anno 2013-10-22

PS.

Vid lunchdax lägger jag in en ny bild?? --eftersom flera påpekat att solen är för grå. Jag har försökt att korrigera detta i LR5 och PS5.

DS.

Postat 2013-10-28 07:12 | Läst 7602 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

#912. Hantverkarens verktyg förändras?? –från drag till nät??

Utvecklingen går blixtsnabbt?? –hantverken kanske försvinner?? Hur är det möjligt?? –vi måste väl använda händerna?? Allting kan ju inte bara äga rum i cyberspace?? Rent teoretiskt??

Kan man i framtiden få en vattenledning lagad?? –eller måste man försöka klara det själv?? –eller kanske köpa nytt hus?? Slita och släng?? –så att säga?? –även i stor skala??

Det skulle inte förvåna mig om vi fiskar upp alla fiskarna i havet?? –med jättetrålarna?? –och alla långrevar?? Det betyder att snart finns det inga nät?? –bara imaginära elektroniska nätverk i rymden??

Varför drar jag upp så här osannolika teorier?? –jo jag kom att tänka på det när jag tog den här bilden??

Lund anno 2013-10-22

Postat 2013-10-27 07:00 | Läst 7035 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa