UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#702. Hos däckhotellet?? –för byte till sommar!!

Så var det dags!! –myndigheterna manar, att man skall sätta på andra sulor på bilen?? Så det var bara att ge sig iväg till däckhotellet!! Jo, där har vi våra däck lagrade och får bytta till sommar??

Det låter konstigt, däckhotell?? Lika konstig som  webbhotell?? Men så är det, i dessa moderna tider?? –assistent Ninni har sina sommarsulor lagrade hos Ringtjänst i Arlöv, hyggliga killar som byter ut vinterdubben!! --mot sommarslicks!! På en kvart sätter de dit de nya fälgtäckarna och tvättar av dem och kör in dem i hotellet!! --för en sommarsömn? De mjuka sommar sulorna sätts på plats och dras fast med momentnyckel och får rätt lufttryck. Hoppas nu bara att det kommer en sommar snart?? –den syns inte än, inget grönt är uppe här i Skåne.

Jag tänkte att jag skulle plåta lite inne på däckhotellets verkstad?? Man ser inte så mycke bilder från däckbytare och dess verkstad!! Du som kan din Walker Evans vet ju att han har en fin bild på en verkstad, Cherokee Parts Stora!! Dessutom, gillar du muskulösa grabbar så känner du säkert till Herb Ritts och hans däcklyftare!!

Jag hade med mig OM-D och 14/2,5-gluggen och tog några bilder från aktion i däckhotellet!! Mitt bidrag till däcklyftarhistorien!!

Postat 2013-03-31 07:33 | Läst 7348 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#701. Den här kan ha hamnat fel?? –eller kanske rätt??

Ingenting förvånar längre?? –man kan stöta på vad som helst?? –var som helst. Döm aldrig något efter vad du ser?? –det yttre talar inte om något, om det inre?? Var försiktig när du dömer!

Det var en gång en vaktmästare, som blivit av med sin ”gaffeltruck”?? Han letade och letade!! –å så fick han syn på den nere i entrén!! Där stod en yngling i träskor!! ---slitna jeans!! --en enkel T-shirt, som stramade!! --och lastade stora lådor på gaffeltrucken!! Han började släpa lasten mot hissen?? Vaktmästaren tänkte att han skulle statuera ett exempel?? –och förklarade att man skulle be om lov om man skulle låna hans truck!! Förlåt sa den unge mannen!! –jag skulle bara köra upp mina grejer till kontoret?? –däruppe. Jag kanske skall presentera mig?? –jag är den nya professorn här på avdelningen!! Vaktmästaren tappade hakan!! –det var den nya chefen!! –han läxat upp!! Den unga professorn tog inte illa upp?? –han är en glad gamäng!

Efter denna lilla sanna saga skall man ta det försiktigt med att döma hunden efter håren?? Därför är jag lite försiktig med att dra några slutsatser om den här bilen och dess ägare?? Även om den här bilen kostar strax under 2 mille?? –så kan ägaren mycke väl handla på coop!! Fast för hundra år sedan var det nog inte så sannolikt??

Gamla stan. 2013-03. OM-D + 14/2,5.

Postat 2013-03-30 07:18 | Läst 7240 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#700. Handen visar mästaren?? –så sa en konstkännare till mig.

Handen avslöjar mästaren?? –speciellt vad den gör, men också genom åskådning av händer?? Låter det kryptiskt?? Handen är vårt verktyg, så viktig att framhålla i ett konstverk!!

Gamla konstverk är avslöjande?? –händerna är ofta en viktig del av en målning!! Ta en titt på ”Mona Lisa” av Leonardo da Vinci. Studera händerna målade av en mästare. Ett annat exempel är vår svenska konstnär Anders Zorn. Han framhåller inte händerna så tydligt alltid. Han hade andra preferenser, men i tavlan ”Midnatt” där en kvinna ror en eka på en sjö, så ser man hennes händer tydligt. Intressanta, använda händer, mycket väl målade och nästan verkliga?? Ännu en mästare.

Att måla händer kräver fingerfärdighet?? –eller händighet. Det framhöll alltid en konstnär i vår släkt! –Nisse, gift med min moster, han sa alltid att det finns ingenting som är så svårt att måla som händer! Nisse var min favorit, för han byggde en modelljärnväg till mig, med verket från ett gökur som drivkraft i loket!! Jag har det kvar än!! Han gav mig också ett luftgevär, med snidad stock!! –i födelsedagspresent innan jag var 6 år!!

Så nästa gång du tänker köpa en tavla kan det vara intressant att studera händerna?? –om det nu finns några i bilden.

Varför kom jag att tänka på detta?? –jo, när jag såg de här bilderna från ett fotoflanerande i Stockholm!!

Stockholm 2913-03. Olympus OM-D + Lumix 14/2,5.

Postat 2013-03-29 07:20 | Läst 7582 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#699. Vilken kamera tar du med dig ut?? –å varför??

När man står där i dörren! –å skall ut, så har man ett val, kamera eller inte kamera?? –vilken kamera tar du med dig?? Jag är en velig beslutsfattare och har svårt att bestämma mig!!

En gång i tiden, för länge sedan, var jag ”en kamera”-fotografen!! –och helst skulle jag vilja vara så idag också?? Jag läste i senaste FOTO att Micke Berg är en av de fotograferna som fortfarande är ”one-camera man”!! Jag är dock inte längre så förnuftig, det finns säkert ett tiotal kameror i hyllan! Är det så att du bara har en kamera?? –lyckliga du, så slipper du valsituationen.  Kameran jag tog fram på sextiotalet är den här!!

Många fotointresserade har fler än två kameror, och många av oss spenderar massor av tid på att läsa och lära om nya kameror. Många tycker det är kul och del de av att vara fotointresserad. Utvecklingen av nya digitala kameror sker så snabbt att man får ägna fulltid om man skall hänga med?? Detta leder ju till att bildskapandet blir lidande! Kanske är det så att kameran inte spelar någon roll??

För att råda bot på detta så har du säkert tankar om hur man väljer kamera när du skall ut genom dörren?? Å du varför väljer du den kameran?? 

När jag drar ut genom dörren så kan det bli en sådan här bild??

I staden Stockholm. 2013-03.

Idén till den här bloggen har jag fått här.

Postat 2013-03-28 06:47 | Läst 9258 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

#698. Fotoflanören i 08?? –med OM-D och E-PL1 i högsta hugg??

Det är alltid spännande att komma till en ovan miljö!! –som centrum av 08!  Alla har brottom?? –varför vet jag inte?? Strosandet  med tummen på avtryckaren är dock lugnande!!

Det blir spontaniteten som får härska?? –så fort något jag inte förstår dyker upp så tar jag några bilder. Men det kan också va något som avviker från det vanliga?? –som griper min uppmärksamhet. Jag stannar inte upp och väntar ut något!

Här kommer några exempel på gatubilder som fastade på sensorn!

Stockholm 2013-03.

Postat 2013-03-27 07:02 | Läst 6842 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa