UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1311. Blöt om fötterna?? –helst inte??

Vanligen är man illa ute?? –måste ju käka ibland?? –ute?? Grodlår och fisk är stapelföda?? –om man vill leva hälsosamt?? Avigsidan är att de lever i det blöta??

Det betyder ju att man får stå där i vattnet?? –om det skall bli föda på bordet?? Å man får stå ganska länge och ofta där i kylan??

Därför föredrar man ju att stå där på kättingen?? –när man smälter maten??

Postat 2014-11-30 07:57 | Läst 6660 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#1310. Kolingen: --va f---n ä dä?? --WiFi å juldeko??

Kolingen?? –Engströms lodisen i Strix?? Han levde av sill och brännvin?? Slagkraftig, muntligen i skrift?? --har här hamnat helt fel?? –i en annan tid?? –där sekunderna styr??

Vilket tempo vi lever i?? –allt skall ske inom 5 sekunder?? –har det inte slagit på nätet inom den tiden?? –så är det meningslöst?? –obsolet??

Här är symboliken helt klar?? –inget kan hamna mer fel. Kolingen levde inte bakom nätet av juldeko eller på nätet?? Han var fri!!

Gamla stan anno 2014-11-22

Postat 2014-11-29 07:49 | Läst 6266 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#1309. Brottstycken?? –fotoflanerande i storstaden??

Målet är Fotografiska, –men det blev vägen som gav något?? –till fotoflanörens kamera?? Osammanhängande fragment, som är så vanligt i livets flöde??

Fotografiska har blivit allt mer väl ansett?? –även i ett internationellt sammanhang?? Fotografer av till synes lysande kraft?? --kommer till utställning?? Personligen tror jag att det är kommersiella krafter som styr?? –till stor del. Men så kanske det måste vara i vår tid?? –om det skall gå runt?? En sak är säker?? –elegantare fotomuseum för man leta efter på vårt klot??

På väg från Gamla stan till Fotografiska?? –fastnar följande på sensorn??

Jag har skrivit om Herb Ritts tidigare här i min blogg?? –och hans nyöppnade utställning här på Fotografiska är sevärd?? --om man är intresserad av kändisar och välformade kroppar?? Jag är ganska säker på att den drar publik?? –men kanske inte för att det är stor fotografi?? Själv dras jag bara till ikonbilden ”Fred with tires” från 1984.

Utställningarna på Fotografiska är sevärda?? –om du är intresserad av fotografi?? Höstsalongen är intressant att se, men jag förstår att de bilder jag skickade in inte passade här. Den svenska konstfotografin utvald här har en stil som faller långt från gatufotografi och naturfotografi?? –som seniorplåtis försökte deltaga med. Utsuddade Carola bilden är, –tror jag är rent kommersiell?? --oförstålig att den kom med?? Pengar styr??

Betydligt mer intressanta är Lisa Stibecks bilder på döttrar. Kvinnans roll från dotter till vuxen?? –kan verkligen ske i de mest underliga miljöer. Fina bilder, men i mitt tycke för stora kopior.

Det fick bli en fika i nyinredda caféet, innan vi drog hem?? Kunde inte låta bli att ta några bilder?? Kanske borde de hamnat i soptunnan??

Postat 2014-11-28 07:39 | Läst 5652 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

#1308. Man ser å ser?? –å plåtar vid fotomässan??

Det är lätt att falla för alla kameror på fotomässan?? –men det finns så mycke mer att se?? –när man går kring i folkvimlet?? Det blir som att gå på gatufoto inomhus??

Teknik är viktigt?? –för att ta en bild?? Men det är mindre viktigt för att göra en bra foto??

Så därför blev det så här för mig i samband med fotomässan 2014.

Postat 2014-11-27 08:00 | Läst 5800 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#1307. Vilken glugg?? –seniorplåtis sköt med på mässan??

Skrotade runt på mässan?? –med alla dess prylar?? Klämde lite här och där?? –ja inte var som helst?? Imponerades av mycket?? –men Olympus hade mycket att fresta med??

Seniorplåts som ju också fuskat med naturfoto i många år?? –har släpat på många tunga packningar?? –i trapporna på flygplatserna. Jag har ingen aning om varför det måste vara så mycke trappor på flygplatser??

Canon utrustning för naturfoto är tung?? –senaste resan till Svalbard vägde nästan 20 kilo!! –fördelat på två. För några år sedan upptäckte jag att m4/3 systemet är mycket mindre och lättare. Sedan den tiden använder vi Panasonic GH2 och Olympus OM-D EM-5 kameror.

Olympus och Panasonic har flera tele zoom, som säkert fungerar ok?? –jag har använt Panasonic 100-300 mm i flera år och den är bra. Dock inte så ljusstark. När Olympus visade sin nya 40-150/2,8 glugg på Photo Kino i höstas så undrade man ju vad det hade för egenskaper??

Å se på Mässan fanns ett sådant objektiv?? –till och med inkluderande telekonverter MC-14?? Det var bara att sätta gluggen på den egna EM-5 och skjuta Olympusflickorna i montern?? Motljusskyddet är av inbyggd slide typ?? –mycket elegant?? Å du det väger bara 760 gram?? –jämför det med Canon 70-200 som väger det dubbla?? Men kanske skall du jämföra med Canons nya 100-400 som väger 1640 gram?? –för med konverter så täcker du FOV 56-420 med Olympus gluggen?? Nya Canon kostar 23 laxar med Olympusen kostar 16 laxar och är ljusstarkare??

Med full glugg är FOV 270 mm och bilden är knivskarp?? –vid 100% utsnitt ser jag ”skäggstråna” på modellen??

1/250 s @ ISO 640

Monterar man på 1,4X konvertern så blir full zoom FOV 420 mm. Vid full glugg så ser jag ingen skillnad i skärpan?? Här är ISO 2000 och jag har fortfarande en handhållen kamera med 1/250 sek!!

Ingen av bilderna är skärpta, bara passerade genom LR 5,6.

Jag börjar fundera på om man behöver FF kameror?? Varför måste vi klänga oss fast vid ett historiskt format i den digitala tiden??

Olympus 75mm/1,8 säges sedan länge vara ett excellent objektiv och om du inte vill ha en zoom glugg?? –ta och kolla in detta??

1/160 s, f/1,8 @ ISO 800

Postat 2014-11-26 07:50 | Läst 6361 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa