** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3707. GöteborG vilken båt?? –du kan ta en tur med den??

Vår Corre Maria i den stora staden i landet utom sig rapporterar det ligger ett vackert fartyg vid Skeppsbrokajen?? Det tycks som om den inte är från vår tid?? Eller så är det en kopia??

Hon är verkligen en sann skönhet?? –ett mästerverk av en annan tid?? –inte vår tid??

GöteborG en skönhet av sin tid i Stockholm anno 2021-08-28

Om du tycker att det skulle va kul att åka med båten någonstans i världen så kontakta resebolaget Polarquest.se. Det är ett pålitligt resebolag vi har rest dem till polerna många gånger.

Seniorplåtis fick också en bild med två segelfartyg av olika tidsperioder och den kan va värd att fundera över??

Vilken vill du sova i

Postat 2021-08-31 07:09 | Läst 1608 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#3706. You think you're cool? No? She is cool??

Sådan är vår tid?? –var och en måste vara egocentriska?? –och ha en egen unik personlighet?? Jo, bara på ytan?? –bara den delen av dig som är synlig?? Det inre då??

Se upp med det?? –avvik inte för mycket?? –utan följ lagen?? Vilken?? –jo Jante lagen?? Ty den delen syns inte?? Bara den delen som kan ses på en selfie?? –spelar det någon roll?? Ja, du kan ju kolla facit?? –vem sopar in miljoner?? –jo en bimbo med senaste lyxvaran plåtad med iPhone på  Instagram??

Cool i Lund anno 2021-08-19

Postat 2021-08-30 07:31 | Läst 1534 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#3705. Äventyraren i Skåneland??

Du anar inte hur vackert och intressant den södra landsändan är?? –här finns nästan allt: kultur, natur, mat, arbete och trevliga skåningar!! Det är inte platt trots avsaknad av fjäll??

När seniorplåtis och assistent Ninni flyttade till den lilla akademiska bondbyn i syd året 1966?? –trodde vi att skåneland var platt som en pannkaka?? Vi togs ur den villfarelsen redan första dagen när man cyklade till centrum?? Lund är den stad som har störst höjdskillnad i södra halvan av landet??

När vi började samla mineral besökte vi alla stenbrott och gruvor?? --och for kors och tvärs i skog och mark?? Det var lärorikt för oss och våra små barn??

Så vi kan inte annat än rekommendera att lösa en biljett med Skånetrafiken och vandra i skog och mark. Samla något?? –t ex bra naturbilder som visar hur fint vi har det:

Mot nya äventyr i Skåne anno 2021-08-19

Postat 2021-08-29 08:06 | Läst 1556 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#3704. Vad skådar man här då??

Det minns man ju?? –om det var något man spanade in i tonåren?? –så inte var det landskapet?? –nä det var naturligtvis brudarna?? Å hade man kameran och chansen så tog man en bild??

Å det verkar inte som om det har ändrat sig tills dagens datum?? Det sannolika är väl att det är ett naturligt beteende?? –ja kanske nödvändigt för artens bevarande??

Vilken fantastisk fin tröja, som gjord för en bild i Lund anno 2021-08-19

Postat 2021-08-28 07:29 | Läst 1429 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#3703. Vilket objektiv?? –svar med de sista bilderna!! Äntligen är studenterna på plats i byn!!

Vilka ungdomar!! –landet utom sig har vid sina universitet?? Framtidens ledare och utvecklare gör sig redo att lösa framtidens komplicerade problem??

Många unga gäster från andra länder kommer hit och studerar vid universitet i den lilla akademiska bondbyn i syd. De kommer att knyta viktiga kontakter med våra inhemska studenter. Klotets problem måste lösas i samverkan med andra länder.

Här kommer några bilder tagna samma förmiddag.  Seniorplåtis är speciellt förtjust i bilderna för de visade sig ha en fin färgton?? –troligen en följd av att det satt ett något annorlunda objektiv på Sony a7RII kameran??

Våra ungdomar i Lund anno 2021-08-23

Vad tyckte du om bilderna rent tekniskt?? Skön ton i färgerna?? –eller hur?? Några av bilderna är starkt beskurna?? Nå vilket objektiv tror du att vi använt på Sony a7RII kameran med adapter M39.

Jo, det är ett objektiv som tillverkades 1935!! Ett vidvinkelobjektiv med till synes ganska dåliga prestanda?? Eller vad säger Du om en största bländaröppning av 1:6,3 vid brännvidden 2,8cm?? Men det är ett litet behändigt objektiv, som Du kan se här:

Leitz Hektor f=2,8cm 1:6,3 från 1935

Det är ett objektiv som är lite knöligt att använda på en samtida kamera som Leica II. Men finessen är att redan vid bländare 6,3 så är skärpedjupet betydande?? Så avståndsinställningen kan man förinställa och använda en lämplig slutartid efter ljusförhållandena. I den digitala tillvaron blir ju detta en superbra objektiv för fotoflanören?? Sony a7RII får inställningen 1/1000 sek, och auto ISO. Objektivet ställs in på bländare 9 och avståndet på 2,5 meter. Det leder till skarpt från 1,25 meter till oändligheten. Perfekt för gatufoto?? –åtminstone för seniorplåtis. Det här lilla objektivet sitter fint på Sony kameran:

Sony a7RII med adapter för M39 och Hektor 2,8cm 1:6,3

Nå, åtminstone föredrar vi den här kameran före vår iPhone.

Postat 2021-08-27 07:19 | Läst 1545 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa