UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#475. Fotoflanörens observationer i 08!! –varningar för ………!!??

Variationerna är breda? –man kan drabbas av det mesta?? Livet bland turister och inbyggare kan leda till oväntade motiv?? Allt från Allsång på Skansen till solnedgång vid det kungliga slottet??

Efter istidens vedermödor på cinematografen!! –blev det en tur på stadens gator för att ta sig till Skansen. Alla restauranger är välfyllda med välmående inbyggare som tar sig till maten på underliga maskiner, som för stort väsen??

Det pågår en total renovering av kulturen i 08 området?? Bakom någon form av inhägnad??

Till Skansen för allsång flockas kändisar för att frottera sig med direktsändande TV kameror.

Under ledning av en underligt ung skåning dvs från provinsen?? Han framför de lyckligt lottade artisterna?? –som får sjunga?? --med en självsäkerhet som bara presidenter behöver??

Nu visar inte alla den vördnad de borde?? --för det spektakel som uppvisas televiserad för resten av undersåtarna i ”landet utom sig”.

På båtresan från Djurgården tände någon på även det nuvarande slottet!! –eller har jag fått det om bakfoten??

När båten landade vid den så kallade Slussen står det klart att man redan startat dess ombyggnad?? –som skall ta 30 år?? Statyn därstädes var redan på väg ut på byggkranen??

Totalt förvirrad återvände fotoflanören till boende vid runstenen?? –ny rapport inkommer kanske på denna bloggplats??

Postat 2012-08-16 07:12 | Läst 2926 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#474. Brottets fula fönster!! –inatt slog det till?? –mitt i 08!!

Skränande upprörda röster?? –mitt på Vest-long-street i 08?? Höga knallar, som pistolskott?? –oväsen från tre personer?? –prick 0130 am?? Krossade fönster och klirr!!

Mig icognito?? --ligger vettskrämd i sängen rakt över?? Vågar inte sticka ut kameran genom fönstret?? Rädd att få armen avskjuten?? En kvart senare rullar diselmotormullrande polisbilar längs gatan och längre bort hörs skrik och palaver??  En stor polisbuss stannar en bra stund utanför affären med sönderslagna fönster??

En timma senare kommer glasmästaren?? –han måste ha jobb hela natten, i en stad som denna?? --å klistrar igen det trasiga fönstret?? –med silvertejp!! Vi femtiden kommer städpatrullen och sopar upp glaset? –och klockan sju!! --kör stora patrullen förbi och hämtar sopar?? –och sopar gatorna. Fasaden måste hållas fin innan de rika ryska turisterna kommer och tittar på runstenen!!

Glassaffären på hörnet vid Kåkbrinken (eng. Shanty slope) fick fönstret krossat i förrgår natt!!

Man får va glad om man får soven en stund i taget!! --i de här stora lilla staden kodad 08.

Postat 2012-08-15 07:05 | Läst 3178 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#473. Fotoflanörens!! –under cover report från 08??

En första expedition ut i det vilda 08 området gav bilder?? –av varierande innehåll?? Det går inte att få en klar bild av hur invånarna lever!! –på så kort tid?? –men spännande är det?? –att studera!!

Jag var orolig för säkerheten?? –men det verkar inte som om det är något större problem?? Det fanns finurliga sätt att hålla oönskade gäster borta??

Det var dock en smula förvillande att se?? –hur invånarna tog sig fram med sina fynd?? Det tycktes som om de hade fångat dem i bara flykten??

Min spionkamera, kodnamn GH2, fungerade bra när man skulle fånga lite mer känsliga situationer?? Invånarna visade dock stor tillgivenhet till varandra?? --trots den mycket stressade urbana miljön??

Det här området har mycket stora inkomstklyftor?? Man kan här och var se rena lyxprodukter?? –som dock måste repareras ibland??

En tydlig bild av segregationen?? --vad inkomst och arbetsuppgifter beträffat?? --kan man se i den stab som håller gemensamma utrymma städade?? De så kallade miljövårdarna?? --hade tagit rast på lunchen?? –och det rådde ingen tvekan om att denna rast intogs inte på någon av lyxrestaurangerna i centrum??

De spaningar som hittills drivits ”under cover”?? --av en förklädnad till turist!! --kommer att fortsättas i morgon?? Dock avbruten av servicetjänst som barnledsagare till cinematografen?? Om denna ”turist” klarar uppdraget?? --kanske det inkommer ytterligare iakttagelser från denna underliga företeelse?? --som går under kodnamnet 08.

Postat 2012-08-14 07:13 | Läst 3624 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#472. Rysarresa till!! –skrämmande trakter!! –vilken kamera skall jag ta med??

På söndagen bar det av till okända marker!! –fulla av faror?? –ovan miljö?? –där det oväntade ständigt står på lur!! Vad skall jag ta för kamera med mig för att skildra livet i dessa marker!!

Jag är inte helt förtjust att resa till denna trakt!! –den ligger vid kusten med mycke öar. Det oväntade kan dyka upp när som helst?? Vi kommer att bo mitt i smeten?? –massor av okända individer kommer att stryka runt?? –många kommer att dra fram i grupp?? Det är svårt med förnödenheter?? –man får ha med sig egen skaffning, till största delen??

Vilken kamera skall man ta med sig?? –det kommer att bli en hel del närkontakt?? Det kan va bra med zoomglugg av medellängd, speciellt om man vill filma något högdjur?? Det kan va bäst att ha en vidvinkelglugg?? –men det skulle va kul att ha en glugg med kort skärpedjup!! --som den här??

Det är dock stora områden?? --som är rika på svårartade överfall!! –och då kan man bli av med kameran?? Jag har ingen lust att hyra in någon bodygard?? –så det får nog bli en kamera av den här billiga typen!!

Det här området av vårt jordklot är mycket illa drabbat av miljöförstöring?? --och brukar gå under kodbeteckningen 08. Jag reser helt inkognito!! --och kan bara träffas tillfälligt?? –vid fika?? --på något som har koden ”Stadmissionen”??

Postat 2012-08-13 06:48 | Läst 2829 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#471. Den kompromisslösa kameran?? –den kostar!!

Varför kan ingen göra en kamera med den senaste teknologin?? –en tekniskt kompromisslös kamera?? –som ger perfekta bilder för alla tillämpningar?? –för såväl proffs om amatörer??

Det verkar ju vara en utopi?? --att önska sig något sådant i kameraväg?? Det är naturligtvis fråga om pengar?? –för såväl tillverkare som köpare. Om vi bortser från pengar?? Det finns företag som kan tillverka ”skrytprodukter”?? --något att placera i skyltfönstret!! –och visa upp att man kan lyxforska?? Har det någonsin funnits sådana företag?? –inte inom foto!! –men allmänt, gäller företag som IBM, Zeiss, NEC (Japan), Ford o.s.v. !!

Finns det köpare då?? –nää, det finns det nog inte?? –utan det skulle va de som inte frågar efter priset?? –utan köper kvalitet i alla lägen!! Priset skulle utan vidare landa i Porsche klass??

Hur skulle kameran då se ut i allmänna drag?? –grundmaterial för kamerakroppen blir titan!! –designad av någon världsauktoritet inom industriformgivning!! Kameran skall vara anpassad till storleken hos människans händer!!

Optiken skall tillverkas med absolut bästa tänkbara högbrytande glas. Linserna skall beräknas i de senaste mjukvarorna för karaktärisering av ljusspridningen. De optiska felen i varje objektiv skall vara väldokumenterad och skall korrigeras i i bilden!! –redan i kameraprocessorn!!

Sensorn skall vara stabiliserad!! --för rörelser av kameran!! Eventuell rörelseoskärpa i bilden skall beräknas för varje bild och korrigeras redan i kameraprocessorn.

Bildsensorn skall vara kyld!! –med Peltier-element för att begränsa bruset i sensorn. De ljuskänsliga punkterna i sensorn är inte ccd-celler utan organiska molekyler, som sitter fästa på en halvledaryta. Varje molekyl är skräddarsydd för en specifik del av ljusspektrum. På detta sätt kan man fånga hela det synliga ljuset i ett motiv. Upplösningen ligger inte på mikromillimeter nivå utan på nanometer nivå. Man kan välja storleken på varje område med organiska molekyler och därmed styra hur många ”pixels” man har per bildyta.

Processorn hos kameran kommer inte att vara en processor utan flera parallell-kopplade i samverkan. Kylningen av dessa kommer att ske med Peltier-element.

Det här var bara lite av mitt spånande!! --om hur en kamera skulle kunna vara utformad i dag?? Jag vet att det inte kommer att finnas en sådan kamera idag?? –ingen skulle tjäna pengar på den. Det får bli att plåta med en kamera av den här typen i stället!! –som protest!!

Postat 2012-08-12 05:22 | Läst 2389 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa