UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#633. En späckhuggare kom rakt mot mig!! –men såg mig osmaklig??

Den var stor?? –den hade full fart rakt mot mig!! –mitt ut i Robon Bight i sundet mellan Vancouver island och fastlandet!! Späckhuggare är inte att leka med, men den här tyckte nog jag verkade osmaklig?? –och vände!!

Har man vägarna till den underbart vackra Vancouver ön?? –så skall man fundera på att besöka Telegraph Cove! En viktig sambandsort under andra världskriget!! –men idag en turistort. Härifrån kan man göra turer i små båtar, ut i sundet, för att träffa på Orca!! –eller killer whales, eller späckhuggare!!

Här ute i sundet finns det flera stora grupper av Orca?? --och det finns en fin chans att både se och höra de här skräckinjagande däggdjuren. Nu anfaller Orca människor i vattnet ytterst sällan, utan ger sig mest på andra stora däggdjur i havet. Jag har själv sett flera Orca anfalla en fenval!! –på Grönlands västkust!!

Med detta i åtanke, blev jag riktig skraj!! --när en stor Orca styrde kosan rakt mot mig!! Bara några meter från mig vände den snabbt och styrde ut mot sin stora familj.

Postat 2013-01-21 07:06 | Läst 5316 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

#632. Vid helvetets port står kyrkan övergiven?? –eller tåget går förbi!!

Vid porten till helvetet!! --är det kanske inte så konstigt?? --att kyrkan slagit igen?? Den står dock kvar?? –vid den höga branten?? –som inte går att passera!! Konstigt att tågen passerar hela tiden??

Vänder man bilkylaren norr ut från Hope?? –längs Tans-Canadian Highway så kommer man efter ett stycke till Hells Gate?? –en trång, starkt strömmande del av Fraser River!! Vägen går nära floden och parallellt går en starkt trafikerad järnväg, Canadian Pacific Railway, som ju går hela vägen över kontinenten.

Ett stycke vidare norr ut!! --passerar man branta sidor!! –med sant och sten. Här kan man se en kyrka uppe på strandvallen?? –helt övergiven och igenbommad??

Strax nedanför kyrkan kör långa tågsäten förbi?? –med krypfart!!

Det är härligt röda lok som drar den tunga lasten och några tåg dras med två lok??

Landskapet längs floden Fraser varierar, när vi kör norr ut och ibland går skogarna hela vägen ned mot stranden!

Vi passerar flodkröken vid Lyton?? –och strandkanten är mycket brant och lös av sten och sand. Ras förekommer ofta, kanske orsakat av tågen?? Här och var har man byggt tunnlar för tågen passera genom?? –med ”sandslides” ovanpå taket!!

Här passerar tåget under rasskydden!! --sett från Skihist Provincial Park!!

Jag vet inte vad du tycker?? --men Kanada är ett sevärt land!! Det kommer några fler fotobloggar från vårt team.

Postat 2013-01-20 07:26 | Läst 3957 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

#631. Snö är i vägen?? –objektivlocket rapporterar??

Snön vräkte ned?? –som det bara kan i syd!! En del måste jobba ute ändå?? –sådana där jobb som man inte tänker på?? Enerverande om det inte funkar?? –som torra kundvagnar?? –på rätt plats!!

Jag tar alltid med kameran ut?? –även om vi bara skall handla mat?? Den här dagen trilla snön ned och assistent Ninni tog en kundvagn åt mig?? Jo, jag är utbildad kundvagnskörare?? –Ninni ger kurser?? –åtminstone för mig. Jag har avancerat till att även registrera in varans pris med scannern?? Allt görs av kunden idag!! Svårigheten är att scanna och köra vagn samtidigt??

Nu va det inte det vi skulle visa på bild utan ibland hittar jag ett fotoobjekt också?? –utanför affären!!  I snögloppet försökte en figur flytta kundvagnar!! –och det var tungt?? Han var kanske inhyrd av affären?? –för han hade inga hjälpmedel??

Lund 2013-01-15 kl 9:11. Olympus OM-D + objektivlocket 15/8!

Postat 2013-01-19 07:04 | Läst 3647 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#630. Eld och varmt!! –är det naturligt?? –eller livet ”down under”!!

Här har vi snö!! –men down under har man värme?? Skogarna brinner i torkan och hettan?? Det kan synas hemskt?? –men det kan vara något naturligt?? Det är inte bara eldelände i OZ?? –där ä bra!!

Jag var gästarbetare i Canberra?? –för länge sedan!! Men då som nu?? --har man ett val när det är en ledig stund?? Det mest lockande är att besöka det här huset??

Fakultetspuben vid ANU, 1987.

Här kunde man äta och dricka stora bägare med öl med kollegorna på Australien National University. Här gick samtalen kors och tvärs.

Ett alternativ till att svänga en bägare var att hyra en bil och dra ut på landsbygden?? Då kunde man uppleva skogar av eukalyptus, där branden dragit fram!

Efter skogsbranden nära Canberra.

Vägarna kunde vara ganska dåliga här och där, men det var aldrig några problem i det vackra landskapet.

Man fick bara se upp så att man inte kom in på områden där det var vaktat av hundar??

Naturupplevelserna var rik och det roligaste var att träffa på alla vilda papegojor, som de här vackert vita kakaduorna!

Så det är inte bara skogsbränder stup i kvarten?? –utan det är ett fantastiskt land att besöka!!

Postat 2013-01-18 07:02 | Läst 3365 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

#629. Nya officerare?? –svåra att få tag i?? –inte??

Nu har det blivit svårt att få ungdomen att välja officersyrket?? –så drastiska åtgärder måste vidtagas!! Nu tror jag att det går lite för långt?? –när man kallar in förstärkning från öst?? –eller är det bara mössorna??

Det viktigaste vi har att vakta här i vårt land är naturligtvis centrum av huvudstaden?? –och därför har vi väl satt in de starkaste vi har där?? –högvakten?? När kylan sätter in?? –så måste man ju skydda de vitalaste delarna?? –knoppen??

Här kommer delar, hur stor är en stadshemlighet?? --av högvakten?? –med mössa på!! –men vad är det för en som leder truppen?? Kanske jag har missat något?? –kanske jag borde gått upp i enskild ställning?

En kall dag i 08 centrum. År 2013.

Postat 2013-01-17 07:13 | Läst 3490 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa