UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#666. Objektivlocket rapporterar!! --från en vinterdag i förorten??

Fotoflanera med ett objektivlock?? –det går då det sitter tre glasbitar i centrum?? Det blir väl inte skarpa bilder?? –ja allt är relativt?? Skarpa nog för mig?? –å det är väl bilden som räknas?? –eller……

När Olympus släppte objektivet som skulle fungera som ett objektivlock?? –så blev jag intresserad. För det tog ingen plats och vägde nästan ingenting!! Jag beställde ett på Scandinavian Photo och fick ett ex. väldigt tidigt. Nu har jag använt det en tid och jag tycker det är mycket användbart! Fast bländare 8 gör ingenting?? --ty med alla användbara DIN lägen du har i din kamera idag så kan kameran ställa in användbar slutarhastighet?

Den senaste rapporten från en ”kransort” till Lund visar att det fungera?? –tekniskt sett. Jag hade den på en Olympus E-PL1. Det var snöväder och mycket grått!! –och jag plåtade mellan 8 och 10 på morgonen!!

Postat 2013-02-23 06:10 | Läst 3133 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#665. Ta tåget till Kuranda – där ä dä grönt!!

Det är kul att åka tåg!! –i sakta mak och vacker natur?? –kan förstärka upplevelsen. Tåget som går mellan Cairns och Kuranda – klättrar sakta upp till regnskogen?? –i en underbar natur.

Järnvägen började konstrueras redan 1882 och startade passagerartransport 1891!! I början odlade man kaffe här upp i värmen?? --och skogbruk bedrevs. Redan tidigt började man transportera turister! Den lilla byn blev ett näste för naturdyrkare och konstnärer. Idag finns det många som bor här och jobbar i Cairns.

Tågturen är bara 37 km, men den klättrar 328 m och det är 37 broar och 15 tunnlar. Idag drar ett disellok de gamla fina vagnarna!!

Man får se upp så man inte får en kokosnöt i huvet!! –när man sticker ut huvet genom fönstret?? Tåget är så långt att man nästan inte ser slutet i krökarna??

Slutstationen i Kuranda är helt innesluten i den tropiska skogen. Här finns mycke att se i byn?? –som har en mycket enkel tropiskt anpassad bebyggelse!

Det var en mycket intressant tågresa här i nordöstra Australien. Det var tur att tåget hade en bra?? –men ung vakt!!

Om du har vägen förbi Cairns så kan jag rekommendera en tur med tåget under en dag!!

Postat 2013-02-22 07:06 | Läst 3398 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#664. Heeng over – dan efter?? –all champis?? –å för mycke skaldjur.

Hu vilken fest!! –dä knappt man ser?? –totalt däven!! Snacka om heeng over!! –efter all champis?? –å du det blev lite för mycke skaldjur?? Fast jag tror huvudvärken har släpt? –undrar vad det beror på?

Livet är ganska tufft?? –speciellt nöjeslivet kan va en fälla – om man inte tar det lugnt med champis och skaldjur?? Jag har försökt att det lugnt?? –vilket inte den här firren har gjort!

Postat 2013-02-21 07:05 | Läst 2355 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#663. Vilken skillnad?? –en M2 berättar?? –eller hur skall man förstå det här landet??

Livsstilarna i ett modernt samhälle?? –är ofta spännande att plåta! I det här landet är det stora kontraster?? –ålder och erfarenhet spelar stor roll?? Speciellt i ett land med traditioner vi inte förstår??

När man fotoflanerar i Japan så är det slående vilken skillnad det är i levnadssätt, beroende av vilken generation man tillhör?? Ungdomarna tar snabbt upp influenser från andra länder och anammar en still som skulle kunna vara gångbar i vårt land!!

Fikapaus? Tokyo 1988. Leica M2 med Summicron 35/2.

De generationerna som var med om andra världskriget?? –upplevde svält och förlust av tron på auktoriteter?? De kan synas vara lite vilsna?? Men än idag vårdas tradition och tron på erfarenhet?? Tittar man noga så kan man uppleva att de äldre har en västerländsk influens?? –som hos den här gentlemannen!!

Rökpaus? Tokyo 1988. Leica M2 med Summicron 35/2.

Postat 2013-02-20 07:04 | Läst 4078 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#662. Fripassageraren?? –jag trodde dä va dekoration!!

Hoppa i båten?? –köra runt bland krokodilerna?? Myggen attackerar!! –stora som lastpallar för mjölk?? Box jellyfish i vattnet!! Varför gör man detta?? –jo för att det är kul att plåta natur!!

Ut på Daintree river i norra Australien!! --å spana efter krokodiler. Tur det fanns myggolja?? –som bromsade myggen på en meters avstånd. Sådan olja finns inte på apoteket här hemma!! –troligen fanns det komponenter i den, som man inte skulle vilja veta om?? Vi körde snabbt fram längs floden?? –nära havet?? Jag hängde ut över kanten för att plåta?? –å där framme i fören satt en dekoration?? Efter ett tag insåg jag att det var en levande varelse?? –en stor groda?? Jag vet inte men han var kanske en betalande passagerare??

Groda på resa vid Daintree river, Australien.

Å hur var det nu med krokodiler?? –jo det var gott om dom?? –stora som timmerstockarna i Klarälven??

Krokodil i vattenbrynet, Daintree river, Australien.

Postat 2013-02-19 07:34 | Läst 4630 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa