UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#672. Om du ser en gyllene elefant?? –ligger du illa till – eller sova vid templet??

Spegla ett samhälle?? –är det gatufoto?? Hur skall man skildra något man inte förstår?? –som en ny ort eller obegriplig kultur.  Försöka duger?? –kan man resonera, kanske det spelar en liten roll??

Kanske kan det göra någon annan nyfiken?? –en som vet hur man gör. Jag skall ta ett exempel!! –Japan. Jag har varit där nästan tio gånger. Jag har jobbat där en kort tid! I stort är det ett land med västerländsk livsstil?? –som formades efter andra världskriget. Ockupationen av USA påverkade den ekonomiska strukturen?? –förvånansvärt snabbt??

Likafullt så är samhällets struktur starkt påverkad av de gamla traditionerna?? –som de religiösa inriktningarna. Märkligt nog anammar japanen flera religioner samtidigt??

Till att börja med var den sociala solidariteten inom företagen mycket stark?? –troligen därför att man gått igenom mycket svåra tider, till och med svält, efter kriget. I slutet av åttiotalet började den japanska industrin känna av den ekonomiska pressen från länder med ”billig arbetskraft”. De säkra anställningarna föll och Japan upplevde avskedanden och ökande arbetslöshet?? –nästan otroligt för japanen i gemen??

Klyftorna i samhället blev tydligare?? –uteliggare och lyx blandades på Ginzan!!

Den gyllene elefanten. Tokyo 1988. Leica M2 med Summicron 35/2.

Tryggheten finns i religionen?? –och vid de olika templen flockas utesovarna!! Samhället har svårt att hantera situationen?? –skall detta tillåtas?? Fortfarande kom cyklande poliser och väckte sovarna och bad dem flytta från området.

Sova vid templet. Tokyo 1988. Leica M2 med Summicron 35/2.

Postat 2013-03-01 06:44 | Läst 4036 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7