UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#753. Enkelt?? –like a walk in the park!!

Det är en fröjd att se en park som lever året om?? –en botanisk trädgård ha dessa möjligheter, om det finns kunskap att sköte den?? –och det bör det ju finnas vid ett universitet!! –som i Lund.

Nä det är inte enkelt att ta hand om en botanisk trädgård?? –som skall förse ungdomar med kunskap i botanik. Det är också mycket kostsamt?? –men nog så viktigt i tider då vi skall förstå och bevara naturens resurser!!

Assistent Ninni och jag tycker det är roligt att gå runt i den levande botaniska trädgården i Lund. Det är alltid något på gång, om inte så är det ett litet fint café att fika på. Den gånga helgen var det stort pådrag med försäljning av plantor, information från SLU och kaninhoppning!!

Här kommer några bilder från den här härliga platsen av kunskapsstöd!!:

Under kunskapens träd i Botan i Lund.

Dä inte snö utan frö!! –härrunder!!

Blommorna är huvudsaken??

Alla kaniner ville inte hoppa??

Blommor behöver vatten?? –även på en söndag!!

Om du har vägen till Lund?? –missa inte ett besök i Botan!!

Postat 2013-05-21 07:13 | Läst 2912 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#752. Tjockskalle?? –javisst, å livsfarlig?? –å han har man ju mött.

Jag har träffat en riktig tjockskalle?? –jag blev varnad för honom. Han ä livsfarlig sa man?? –och man kunde inte lita på honom alls!! Han var charmig och mjuk?? –så det var lätt att missta sig??

Han bodde i en underbar omgivning?? –guldfärgat och med djupblåa inslag?? När man kom till hans boning?? –så drömde man sig in i en tidlös anda?? Så underbart!!

När man klev ut i det guldfragmenterade ljuset?? –såg man honom stående där i det höga gräset?? Han vände inte huvudet mot mig, å gav mig en blick?? Nää, jag var inte en del av hans värld?? –inte värdig en blick!! Annat hade de varit om jag varit en rival?? –då hade det smällt huvud mot huvud?? –å då är det bra att va tjockskalle!!

Tjockskallen?? –eller myskoxen!!

Postat 2013-05-20 07:10 | Läst 3333 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

#751. Dramatiken i vardagen!! –genom Limited Black??

Det händer mycket i en stad!! –under dagens lopp?? Är det någon mening med att dokumentera detta?? Kanske är det just det alldagliga skeendet som är det viktiga att visa upp i framtiden??

Tänk vad roligt det är att se hundra år gamla bilder och filmer?? –hur informativa är de inte för att påvisa skillnaden mot dagens liv?? Idag har nästan alla en kamera med sig ständigt!! –tänk vad många bilder det skall bli bevarade, för att visa framtiden hur vi levde, eller är det så att det blir få kvar?? --just för att det finns så många, man kan ju undra?? Vem arkiverar något??

Då kan det vara viktigt att bloggarna på fotosidan.se?? –tar mycke bilder av sin vardag?? –och publicerar dem i bloggar. Varför undrar någon?? –jo, Kungliga biblioteket?? –har till uppgift att regelbundet lagra (digitalt) vad som publiceras i Sverige!! Även vad som publiceras på den digitala fotosidan!!

Här kommer jag att dra mitt strå till stacken, och visa några bilder från vardagen i Lund!! Jag satte det svarta objektivet från Olympus,12mm Limited Black, på min OM-D?? –och drog i fält!!

Här är den dagens händelser:

Påmanad student? Lund 2013-05-14.

Påfyll? Lund 2013-05-14.

Hon kan gno? Lund 2013-05-14.

Postat 2013-05-19 07:40 | Läst 2573 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#750. Robert Capa!! --cykelfotografen?? –eller bak på en hoj?? –vilken publik!!

Den legendariska Magnum-fotografen och krigsskildraren Robert Capa?? –var en gambler?? –och behövde stålar?? Cykelreportage i Paris Match!! –med imponerande bilder av Touren 1939!! –löste nog det??

Den sofistikerade engelska cykel-journalen Rouleur nr 31 innehåller ett bildreportage från Tour de France 1939!! Makalöst bra cykelbilder för flera reportage i dåtidens främsta bildtidning Paris Match?? Du kan se de flesta bilderna här på Magnums hemsida!!

Personligen tycker jag att Capa gör ett minst lika fint cykelreportage som Henri Cartier-Bresson visade från en velodrom i Paris, också publicerat en senare nummer av Rouleur, vilket jag skrev om det här. Capa visar mycke bilder från publiken och skildrar även barnen kring loppet. Vid den här tiden var det nytt att sitta med på en motorcykel och plåta loppet. Capa har en underbar bild av en kollega bakpå en motorcykel?? –och föraren ser ut som en modern Don Quijote!!

Detta att visa livet kring cykelloppet var ett modernt grepp och han var säkert före sin tid?? Idag handlar ju bildreportagen mycke lite om sporten?? –mer om livet kring sporten??

När juniorplåtis var verksam inom cykelsporten som fotograf var det inte så vanligt att man visade hur publiken uppträdde?? Men det finns undantag i mitt arkiv??

Den här bilden visar hur Stig Sjölund vinner B-klassen i Västerås 1962. Tvåa är Hammarby-cyklisten Steve Tell, som ivrigt påmanas av mannen i vit skjorta?? –Steves far!! Steve Tell var framgångsrik cyklist som senior och tampades ofta med Gösta Fåglum. Steve blev sedan framgångsrik inom motorsport på hoj!!

Postat 2013-05-18 07:22 | Läst 6180 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#749. Rykande bilder från Girot?? –en smutsig sport?? –vilka spurter!!

Så har man då plåtat Girot!! Det var full fart?? –spurterna var spektakulära!! Det var lite kyligt, men kampen fanns där hela vägen?? Jag tror inte det var helt rent spel?? –men det hör ju till!!

Det där med att det var smutsigt?? –tyckte nog de flesta var kul?? –för det var ju ett mountain bike lopp, närmare bestämt det nystartade Göteborgsgirot!! –som kördes på söndagen i omgivningarna av Götet. På lördagen kördes också ett landsvägslopp för elit och motionärer.

Jag hade special uppdrag att bevaka motionslaget ”Cykelgubbar” i vilket min son kör. Det var mer än 450 startande i motionsgruppen!

Redo för start i MTB-loppet i Göteborgsgirot 2013.

Bäst bland Cykelgubbarna blev Erik Bladh!! --som blev sexa!! –in på Nya Ullevi.

Cykelgubben Bladh spurtar i mål.

Segraren i damklassen, Åsa Erlansson, uppvaktades flitigt av den lokala pressen!!

Åsa Erlansson sträcker cykeln i luften efter seger i Göteborgsgirot.

Resten av cykelgubbarna körde bra!! –sonen blev 55:a!! --och alla var lyckliga med att bli leriga??

Det delades ut många medaljer till de som gick i mål. Det trevliga var också att sjukvårdarna inte hade mycket att göra inne på Nya Ullevi!!

Postat 2013-05-17 06:35 | Läst 4178 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa