UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#809. Sommarlov?? --en SVT inspelning!! –för Barnkanalen

Barnprogram i SVT?? –inspelat i västa hamnen i Malmö?? –med ett mycket ungdomligt team!! Tusentals åskådare!! --av alla åldrar!! –följde och deltog entusiastiskt i programmet.

Direktsända TV produktioner i det fria är imponerande att se på plats?? Jag har sett ”Allsång på Skansen”” med många stationära kameror och kameror på långa bommar. Igår hade jag chansen att se direktproduktionen av ”Sommarlov”, som är ett barnprogram. Här använde man bara en fotografburen rörlig kroppskamera?? Och en enkel fastkamera, som jag inte var säker på om de använde??--och ”tekniskt center” var placerat  i en container!!

En mycket ung ”studiokvinna” ledde inspelningen och det var två unga manliga programledare. Programmet sändes 2013-07-15 i SVT barnkanalen.

Uppvärmning.

Tekniskt centrum.

Programledarna med ledning.

Del av publiken.

Hund i vila.

Experiment med vatten.

Postat 2013-07-16 07:12 | Läst 6166 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#808. Den uppkopplade seniorplåtisen?? –i gatan?? –vilken utrustning??

Det är ju förmätet av en seniorplåtis?? –å komma med förslag?? –om hur man skall utrusta sig för gatufoto. Idag när ungdomarna kan välja en telefon med >40MPix!!

En gammaldax seniorplåtis tycker fortfarande att man skall ha en kamera med sig när man fotoflanerar på gatan?? –även om kamerorna i telefonen blir allt mer högkvalitativa. Senaste Nokian kan jag förstå attraherar ungdomarna och kanske också pensionärerna.

Nu tycker jag om att byta glugg på min kamera och jag vill också ställa in kameran för de förhållanden som råder?? –och jag vill inte använda blixt?? –och då blir kamera-telefonen inte så användbar!!

Nu klarar ju telefonen av att skicka bilden till ”social medier” direkt?? –och vill man ha det så?? –så kan man välja följande kamerautrustning!!

I sin kamera, här OM-D, kan man sätta in ett eye-fi SD minneskort?? --och då kan man direktsända jpg-bilden över till sin lilla ”platta”. I dessa kan man ha ”appar” för behandling av bilden?? –som ”Photo FX Ultra” eller ”Snapseed”, för en mini i-Pad. Härifrån kan man skicka bilden vidare vill till medier.

I min ryggsäck vill jag också ha ett extra batteri och en lite längre glugg 45/1,8 (FOV som ett 90mm) som komplement till 14/2,5 gluggen. Ett kameralock?? --som kan plåta, tar ju ingen plats?? Notera att allt detta, som får plats i en liten ”rygga”, även får plats en ”fotoväst”!!

Då kan man ta gatubilder?? –som den här!!

Lund anno 2013-07-12

Postat 2013-07-15 06:42 | Läst 4352 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#807. En lugn stund?? –var finner man den?? –jo här!!

Det är nästan omöjligt att hitta en lugn plats?? –i en modern stad. Oljudet finns överallt?? –om inte så i lurarna du satt över öronen?? Men här är det tyst!!

Var finner man avslappnande miljö i dagens samhälle?? –där bruset från bilar och medier låter ständigt?? Den yngre generationen tycks inte vilja ha tyst?? –kanske är det ett sätt att skärma av bruset?? –som skitar ner ljudmiljön??

Ännu finns det dock oaser i vår stadsmiljö, våra parker!! Har vi tur så är det bara fågelkvitter som landar på trumhinnan.

Botaniska trädgården i Lund, anno 2013-07-08.

Postat 2013-07-14 06:51 | Läst 2523 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#806. Ser vi det samma?? –i en gatubild??

En gatubild skall helst vara underfundig?? –och gärna med en humoristisk knorr?? Vardagen är alltför dramatisk och full av elände, så det skadar inte med leende!!

Tidningarna är fulla av elände och ”skit” idag, en del är väl skruvat till det värre?? –men tyvärr har nog livet blivet mer fyllt av oro och saknad av positiv framtidstro idag??

I detta elände behöver vi något som för tankarna till något roligt!! –om så bara för ett kort ögonblick?? Då kanske en kul bild från våra liv i gatan kan vara till lite glädje??

Av bara detta skäl?? --lägger jag ut några bilder frånfotoflanerandet  i Lund.

Lund anno 2013-07-09. OM-D + Lumix G 14/2,5.

Postat 2013-07-13 07:01 | Läst 2689 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#805. Skåne, -- ett blåshål?? –nä inte alltid!! Bevis??

En villfarelse sprider sig lätt?? –å generaliseringar tar ofta rot?? Speciellt hos de som bor lite norr över, blåsigt i södern?? –jo det kan man ju tro?? –men det är fel!!

När jag flyttade från bergslagen 1966!! –till det stora universitetet i södern?? –där man roar sig?? Trodde jag att det var platt i Skåne?? --som en pannkaka. Mina vänner sa att dit kunde man inte flytta, för det blåste alltid!! Det skulle va bättre i Uppsala?? --sa alla!! Men där roade man sig inte?? –hade jag hört!! Å så fick assistent Ninni fast jobb på ögonklinken, med bostad anvisad!! Så det blev Lund??

Sedan visade det sig ju att Skåne inte var platt?? –utan alla landskapstyper fanns?? –utom fjäll. I gengäld fanns det vulkanrester!! Å du det blåser inte alltid?? –jag har beviset här!!

Lund anno 2013-07-09.

Postat 2013-07-12 06:50 | Läst 2750 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa