UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1021. Angående kommunalarbetare?? –hur många behövs?? –för å fylla ett litet hål??

Den eviga frågan?? –som ständigt rådbråkar våra hjärnor?? Detta med arbetsfördelning?? –i viktiga frågor?? Politiskt brännhett?? –resursfördelning i framtiden??

Hur många lärare behövs i en klass?? –vad skall lönen vara för att man skall locka nya lärarkandidater?? Jag skulle vilja föreslå en resursfördelning??

Kommunen borde se över prioriteringen av antalet personer som behövs för olika arbetsuppgifter. Behövs fyra gubbar för att fylla sand under en platta?? Jag föreslår en gubbe?? --och sätt över resten av resursen till skolan!!

Lund anno 2014-02-11

Postat 2014-02-13 07:51 | Läst 3297 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

#1020. Mera mat?? –vem vill inte ha det??

Mat är absolut nödvändigt?? –om man skall lägga på hullet?? Å det vill man ju om det är så rysligt kallt?? –i vattnet, såväl som i luften?? Dessutom vill man ju bli större??

Jag vet hur man gör?? –man bara buffar mor eller far på magen!! Så kommer det upp massor med slemmigt, släta, röda, små, glänsande krill?? Till slut tar det dock stopp?? –krävan är tom!! Å då så får man inte tjata mer?? –för då får man ett nyp!!

        

Kejsarpingviner vid Snow Hill Antarktis.

Postat 2014-02-12 07:25 | Läst 4020 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#1019. Pendla med bil?? –en tveksam nöjesform??

Bilen är ett fantastiskt transportmedel?? –effektivt och frihetsbringande?? Det har funnits länge och kanske borde vi hitta något nytt?? Några tvingas pendla till jobbet?? –det måste vara jobbigt??

Detta är ett mycket komplext fenomen, att transporteras med bil?? Det skitar ner vår livsnödvändiga luft!! –men nästa alla våra ”nödvändiga” transporter sker med dess hjälp?? Hur kommer vi ur detta?? Utveckla den eldrivna bilen?? –jo, det startades på sjuttiotalet, likafullt är det svårt att hitta en bra lösning?? –det måste bygga på de grundämnena som finns uppe i de övre hörnen av det periodiska systemet!! Kanske bränslecellen leder till lösningen??

Likafullt blir det jobbigt att sitta i pendlartrafiken till och från jobbet?? Oavsett hur vi klara energikällan för drift i framtiden??

Varför kom jag att tänka på det här?? Jo, assistent Ninni och jag åkte på motorvägen mellan Lund och Malmö i ”rusningstrafik”.

Motorvägen Lund-Malmö anno 2014-02-05

Postat 2014-02-11 07:26 | Läst 6205 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#1018. Svensk fotoelit?? –visas på Moderna i Malmö??

Kom ihåg?? –kritik säger ofta mer om betraktaren?? --än om fotografen?? Så när jag framför mina synpunkter på utställningen på Moderna i Malmö?? –så kan du ha andra!!

Utställningen ”Ett sätt att leva” sammanställer 300 bilder av 29 fotografer och har ju sin begränsning i att det är från samlingarna i Modernas arkiv. Tiden sammanfattar ”konstfoto” från med och efter Christer Strömholms skola i Stockholm. Bilderna är tekniskt sett mycket fint arrangerade i det fina konstmuseum som finns i Malmö.

Personligen tycker jag att bilderna innehållsmässigt engagerar mig ganska lite. Det finns pärlor för var och en, det är jag säker på. Jag är inte vän av alla Christer Strömholms bilder?? –jag vet att det är att svära i kyrkan?? –men så har det varit ända sedan jag såg hans första böcker. Inte heller tycker jag om alla bilder av eleverna?? –jag skall inte namnge dessa, gå och bilda din egen uppfattning. Några fotografer har jag stor respekt för och tycker genomgående om deras bilder. Gerry Johansson geometriskt strikta kompositioner utan människor är så finstämda och lugnande. Det samma gäller Gunnar Smoliansky, hans svartvita kompositioner är lite mer sträva och innehåller ibland lite humor.

Personligen tycker jag svensk fotografi har två internationellt väl respekterade fotografer Sune Jonsson och Lars Tunbjörk. Sune Jonsson har ju fått Hasselbladspriset och ett eget museum i Umeå och det tycker jag han är väl värd. Han är inte med på den här utställningen i Malmö. Lars Tunbjörk är underrepresenterad på den här utställningen med bara fyra bilder från hans bok ”Landet utom sig”. Köp den boken, den är ett monument över svenskheten.

Jag förstår att jag kan få alla mot mig i protest för att jag inte nämner Anders Petersen och Christer Strömholm. Min personliga inställning att detta är mycket bra fotagrafer, men de är inte i min smak. Av samma anledning som jag var imponerad av Ingmar Bergman, men jag ville må bättre efter en film än jag mådde före jag såg filmen.

Postat 2014-02-10 07:29 | Läst 2535 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

#1017. Samvaron är ett virrvarr?? –svårt att hitta mönstret?? –för livet??

Det mesta är kaos?? –svårt att hitta i allt slumpmässigt fördelad materia. Allt tycks bygga på att det skall ordna sig?? Trots allt?? –men det vet vi ju att det gör det inte!!

Allting har fel?? –till och med det vi tror är ordnat?? –som kristaller?? Det betyder att all natur mer eller mindre är oordnat?? Vi tycks tro att vi har ordning?? –men det är bara en chimär. Se dig omkring i världen!! –va säger du?? --är det ordning??

Svårast av allt är kärleken?? –hur får man ordning på den?? –det tycks vara byggt på extas!! –hur kan det ha ordning?? Hur kom jag att tänka på detta?? Jo när jag såg den här bilden i Malmö.

Duvparet i Malmö anno 2014-02-05.

Postat 2014-02-09 07:33 | Läst 2389 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 6 Nästa