UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1098. Testing Leica T?? –with the Summicron T 23/2 ASPH?? –fotoflanören rycker ut??

Första testen av nya Leica T, seniorplåtis provar kameran hos Mattssons Foto!! Testbilder med det nya objektivet 23/2!! Utmärkta monokroma bilder??

Det finns redan demoexemplar av Leica T?? –hos Leica Boutique, Mattssons Foto i Lund!! Fotoflanören fick prova den och ta testbilder. Kameran hade den elektroniska sökare och objektivet Summicron 23/2.

Kamera är mycket solid, men känns lätt som en OM-D. Den är en centimeter bredare, och ligger bra i handen. Skall jag klaga på något?? –så är kanterna något ”vassa”?? Assistent Ninni höll den i sina små händer?? –och klagade bara på att det finns inget ”tumstöd”, för att hålla stadigt??

Designen är mycket elegant?? –och aluminium metallen lyser upp tydligt på avstånd?? Det är kanske inte så bra om man vill vara diskret?? Då finns möjligheten att köpa den svarta kameran i stället.

Det finns minmalt med rattar på kameran ovansida?? All kommunikation måste ske via den ”kontaktkänsliga” skärmen på baksidan!! Den uppför sig precis som en iPhone-mobil?? Man måste säga att detta är nytänk?? –några tycker nog om det medan andra säkert hatar det?? Jag är svag för detta upplägg!! Texten på skärmen blir dock lite ”småttig”?? –för en pensionär??

Avtrycket är mycket tyst?? –tystare än OM-D E-M5!! Fokus är snabb?? –dock inte så snabb som OM-D E-M1 eller A6000. Helt ok för gatufoto!! Den elektroniska sökaren är ok?? –men tänds upp lite slött?? –när man sätter till ögat?? Här kan man missa en händelse i gatan.

Bilder i jpg format är helt ok?? –men man får hålla ett öga på urfrätta högdagrar?? Lätt att kompensera med högra ratten på ovansidan?? RAW formatet är DNG och det är bra?? –inga problem att konvertera i LR?? Det finns ingen profil ännu?? –men det går utmärkt ändå. Här kommer en bild!!

  

Leica T, ISO 100, @ 1/500, f/4,5. Summicron T 23/2. 100%-utsnitt till höger. Bilderna är inte skärpta!!

Konvertering till monokrom med Efex Silver Pro ger utmärkta resultat??

Man får vara observant på att det finns ingen stabilisator i kameran?? –vilket är ett minus!! Man får vara mycket mer stadig på handen?? –och inte slarva som med en OM-D. Här kommer ett 100%-utsnitt, som är skärpt i PS 5.

Jag är svag för den här kameran, men hade varit mycket mer köpbenägen om den haft internstabilisator?? Om det kommer en monokrom variant så slår jag till??

Leica T, ISO 100, @ 1/250, f/3,5. Summicron T 23/2 ASPH

Leica T, ISO 100, @ 1/400, f/5. Summicron T 23/2 ASPH

Hur funkar Leica T med en gammal Summicron 35/2?? –utan autofokus?? Det kommer i en annan blogg!!

Postat 2014-05-01 07:16 | Läst 3676 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7