UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1215. Der skall börjas i tid?? –fast man undrar ju?? –om alla fattat det??

Fotofestival med hög klass, konst i högsätet!! Bilder med tveksam teknik?? –men avsiktligt?? –så det blir konstnärligt?? Vem tar du då med dig?? –jo, den formbara??

Vem är då formbar?? –öppen för förändringar i sin fotografi?? Ja, inte är det seniorplåtis?? –han har redan pålat ned sin inriktning så djupt i sin fotografiska själ?? –att tjälen har frusit fast den.

Nä man tar naturligtvis med sin lillknatte eller lillknatta?? –med DSTL kameran på axen?? Då kan man tala formbarhet?? –om tio år kan de börja ställa ut bilder på Fotofestivalen?? –som då är känd över hela världen!!

Landskrona anno 2014-08-23

Nu kan man ju undra varför socialdemokraternas husvagn med valinformation inte var öppen mitt på torgdagen?? –alla andra partiers valorganisation var i fullt sving?? Kan det möjligen bero på att deras pappa inte tog med dem på valmötena?? –medan de fortfarande var formbara??

Postat 2014-08-26 07:17 | Läst 3146 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#1214. Landskrona fotofestival?? –mycke bättre?? –oväntade toppar??

Fotofestivalen i år var mycket bättre?? –delvis i min smak?? Några oväntade toppar kunde vi finna!! Allt föll dock inte in i vår smak, men så skall det ju va.

Andra året av Fotofestivalen i Landskrona visade upp en klar förbättring i strålande sol. Det blev några kilometer?? --att gå mellan de olika gallerierna med 23 utställningar.  En del bilder fanns utställda ute på stadens gator.

I den vackra japaninspirerade konsthallen fanns bilder av tre fotografer på väggarna. Proffsigt hängda och alla av kvinnliga fotografer, säkert en tanke?? --och viktig tycker jag. De dokumentära bilderna av Bertien van Manen från ryska hem?? --är mycket spännande och nära inpå familjernas liv. Många bra bilder, men varför är de kopierade så kraftigt överexponerade?? De båda andra fotograferna slog inte an på våra strängar??

I Galleri Gamla Staden ställde Thor-Björn Johansson, en gång elev hos Christer Strömholm, ut bilder från sin fars skokartong?? Bilder som han parade med egna abstrakta bilder?? --något som fungerade riktigt bra i form och innehåll.

Lewenhauptstipendiaten 2014, Sander Broström, ställde ut i Landskrona museum. Han är bara 18 år och redan medlem i Naturfotograferna och PhotoNatura. Hans mycket sköna bilder av naturen i samklang med samhället är en av de stora behållningarna av Festivalen. Kolla hans hemsida.

I exercishallen ställdes ut fotografer från Turkiet. Det här var höjdpunkterna i rundvandringen?? Magnumfotografen Ara Güler?? --är det mest kända namnet och hans bilder är toppen bra dokumentärbilder från Turkiet. Samma gällde Yildiz Moran landskapsbilder, är helt underbara. Den kände porträttfotografen, helt verksam i vårt land, Lütfi Özkök hade också en stor del i utställningen med kända ansikten??

Gallerierna längs gallerigatan visade inte bilder i vår smak?? Varför måste dokumentära bilder med utsatta människor?? --vara så groteska och mörka?? De samhällsbeskrivande bilderna från industrinedläggningar tyckte jag saknade strukturell stringens.

Det roliga med en festival?? --är inte bara att man får se en stor variation i bilder?? --man får också träffa roliga fotografer?? --och byta några ord. Jag stötte på Micke Berg, som höll en workshop, om gatufotografi. Den trevliga redaktören på Fotosidan, Magnus Fröderberg, sågs språka med platschefen, Peter Elmqvist, för Scandinavian Photo i Malmö. Jag stötte på min lärare i ädelförfarande, Björn Andersson, som är förläggare inom historieboks branschen.

Efter fyra timmar såg fötterna ut så här?? –hos en del festivaldeltagare??

Nu fanns det mycket annat som hände på festivalen?? –massor med föredrag och granskning av portfolier. Det får någon annan berätta om. Sa jag att inträdet i år var 225 kr för att se alla gallerier och höra föredrag?? –troligen billigt??

Postat 2014-08-25 07:12 | Läst 4219 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#1213. Trollbunden i en stol?? –bara en bra bok kan fånga?? –så invecklat??

Det klagas på att ungdomarna inte läser böcker längre?? –jag tror inte riktigt att det stämmer?? Den här tjejen är isolerad trollbundenhet?? --till en ensam stol?? –vid ett fik.

Plötsligt slås man av något utanför vardagen?? –tror seniorplåtis?? Kanske är det ett tecken?? –boken är inte död?? En ung tjej sitter där ensam vid ett fik?? –utan kaffekopp?? –men med en bok i famnen??

Kan inte låta bli att ta en bild av denna positiva händelse?? Kanske är det dock inte så konstigt?? –bara en fördom hos en senior?? –vi är ju i den lilla universitetsstaden där kunskap står högt i kurs??

Lund anno 2014-08-20

Postat 2014-08-24 07:29 | Läst 4041 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#1212 Säg inget?? –men det enda som drar?? –ä glass??

Det är förvånande?? –men med den vackra miljön?? –musiken, orden?? –tryggheten?? Tycker man skulle dra en stor publik?? –men sanningen är att man får ta till glass??

Nu skall man ju inte dra för stora växlar på placeringen av en skylt?? –med glassreklam?? Men nog är det känt att glass är uppskattat i de breda lagren?? –från liten knatte?? –till välvuxen seniorplåtis??

Men tanken har aldrig slagit mig att ett kyrkligt forum?? –skulle ta till dess popularitet?? –för att dra publik??

Eller är det bara en vänlig service??

Lund anno 2014-08-20

Postat 2014-08-23 07:18 | Läst 2848 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#1211. Kan mode plåtas i fel miljö?? –å misstolkas??

Modefoto är kontrollerat till sista hårstrået idag?? –miljön är vald med omsorg?? –så att bara varan visas på mest fördelaktiga sätt?? Inget lämnas åt slumpen??

Betraktarens tolkning får inte halka åt fel håll?? –inga misstag kan tolereras?? –pengar är inblandade??

Ett misstag av den här typen?? –med en tomburk i bilden?? --skulle aldrig förekomma??

Lund anno 2014-08-11

Postat 2014-08-22 07:23 | Läst 3412 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa