UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1539. Två gubbar?? –så olika??

Det är slående hur olika gubbar kan vara?? –de här två har ju ingen likhet?? –ja, möjligen rondören?? Storleken är ju också ganska tydlig?? –när man tittar närmare.

Jag fick syn på de här två gubbarna?? –på vårt fina torg?? –i den akademiska bondbyn i syd?? Den ena hade satta sig för att vila bena en stund?? –i kommersen?? Den andra var nog lite på villovägar?? –kanske han till och med var tappad bakom en vagn??

Eller rentav var den här rackaren?? --som tappat gubben i flykten??

Lund anno 2015-07-04

Postat 2015-07-16 07:46 | Läst 2338 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#1538. Så rullar Touren på?? –med ost å gåslever??

Vilken kamp, vilka vurpor, vilka spurter?? –Touren är superhård, redan första veckan?? Vilka risker finns?? –jo, det kan bli för mycket med gåslever?? –på mitt bord??

Varför har vi inga svenska cyklister i årets Tour de France?? –är svensken för bekväm?? Är det för mycket dataspel?? –och sittande i soffan??

Jag tror inte det?? –motion med cykel är mycket populär och är en bra motionssport. Så det underliga är att antalet motionärer på cykel har ökat?? –men antalet licenser för aktiv cykelsport har minskat. Varför är det så?? –har inte ungdomarna några idoler inom cykelsport?? Det kan vara så?? Vi har inga stora stjärnor inom herrcykel idag?? –medan damerna har en världsstjärna! –Emma Johansson.

Medan Norge har flera stjärnor?? –men där finns en nationell satsning?? –och lång tradition i motionssporter.

Varför blir det inget av våra få lovande ungdomar?? –det är inte bara Micke Berg?? --som på sin tid inte nådde internationell nivå?? I stort sett alla blir bara lovande?? Sverige har haft några få cyklister, 13 st. som tävlat på hög nivå i Touren?? Kan Du komma ihåg vilka de var?? Den första som startade, men bröt efter första etappen, var Göran Karlsson 1960??

De allra flesta hamnar i den här ställningen:

Lund anno 2015-07-05

Men det troliga är att de flesta som ser Touren på TV?? --äter för mycke ost och gåslever?? –precis som seniorplåtis.

Årets upplaga av Tour de France har hittills varit mycket spännande och händelserik. Tyvärr har det skett en del svåra vurpor?? –i denna farliga och svåra sport. Favoriten Christopher Froom har imponerat stort redan?? –första bergetappen var formidabel?? Både Nibali och Contador blev totalt avklädda och många minuter efter. Frooms avhängning av Quintana 6 km från toppen, La Pierre Saint Martin, var bland det häftigaste man sett på TV?? Froom blir svår att hänga av i bergen?? Spurterna har varit spännande?? –i den första halvan av Touren?? Jag imponeras av Peter Sagans styrka att nästa alltid finnas långt fram och när de halvhårda etapperna kommer så blir han svår att slå i spurterna. Jag tror han tar den gröna tröjan??

Postat 2015-07-15 07:44 | Läst 4292 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#1537. Hur står sig min gamla E-M5?? –mot Leica Q??

Seniorplåtis använder sedan flera år Olympus OM-D E-M5, –som kamera för gatufoto?? Kan den vara lika ”skarp”?? –som den redan prisade Leica Q??

De så kallade experterna på nätet är förvånansvärt överens om att Leica Q är en mycket allround kamera med fastoptik?? Lämpig för gatufoto?? –och som resekamera??

Seniorplåtis har provat den några gånger?? –och det är bara två saker som gör mig tveksam till att köpa den, prislappen och fysisk storlek.

Bilderna som kommer ut från kameran är tekniskt sett mycket bra! Vacker färgmättnad och mycket skarpa RAW bilder. Det vill säga?? --utan någon behandlig så är bilder redan vid full glugg skarp från centrum till hörn. Det skarpaste jag sett?? –i en spegellös kamera utan AA-filter på sensorn?? Du kan kolla DPREVIEW angående skärpan.

Hur mycket sämre är min trotjänare Olympus E-M5?? –med 12mm/f2 gluggen??

Man ser tydligast att Leica Q är mycket skarpare ute i hörnen?? Kolla de här 100% utsnitten, med obehandlade bilder?? Leica Q till vänster.

  

Skärper man bilden från E-M5 i LR5 så blir skillnaden något mindre??

I centrum av bilden blir skillnaden inte så stor om man behandla E-M5 bilden??

  

Leica Q till vänster.

Om du ofta gör stora bilder?? –skall du köpa Leica Q. Men annars duger E-M5. Olympus kameran har också en annan fördel?? –stabilisatorn av sensor är outstanding. Till och med ännu bättre i nya E-M5 II. Gissa om man är lite sugen på en titan E-M5 II??

Postat 2015-07-14 07:40 | Läst 3177 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#1536. Brysselsteget?? –å andra steg??

Fånga någon i steget?? –är inte så svårt i gatulivet??  Alla har ju så brottom?? –så de flesta har ju det långa benet först?? –men så kan man ju komma till ett avslut också??

Få saker av betydelse är uppfunna i vårt land?? –undantagen är kylskåpet  och Xylocain?? Det något mindre betydande ”Brysselsteget”?? -- är uppfunnet av komikerna Galenskaparna?? Det har sedan setts i tennissammanhang?? Så dök det också upp i den akademiska bondbyn??

Sedan har seniorplåtis också plåtat andra stegformer?? –som det vanliga ”stolsteget”?? –och det vackrare ”blomsteget”??

Lund anno 2015-07-01

Postat 2015-07-13 07:35 | Läst 2355 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#1535. Krama hund??

Hunden är en vanlig syn i gatuvimmel?? –samspelet mellan människa och hund är tacksamt att fotografera?? De flesta har en ”gullighetsrelation” till hunden??

Det finns gatufotografer som tagit underbara och humoristiska bilder av hundar och deras förare. Jag tänker då först på mästaren Elliott Erwitt. Är man nedstämd någon dag?? –så tar man en titt på hans bilder och ler?? Kanske blir man inspirerad och gå ut på stan?? –och tar några egna bilder på ”krama hund”.

Lund anno 2015-06-25

Postat 2015-07-12 07:58 | Läst 1828 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa